Na, találtam egy videót, amin egy néger pilóta szerepel, aki még kosárlabdázó is ✌
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor inkább ez, sokkal jobb.Na, találtam egy videót, amin egy néger pilóta szerepel, aki még kosárlabdázó is ✌
Tehát csudaszép. A kvóta miatt egy olyan kap ösztöndíjat, aki a nem vagy bőrszíne miatt egy tehetségesebb elől veheti el. Mert ők ezt írták.
Egy kommentelő is pont ezzel a hülyeséggel jött.
A legjobbra vagy a kvótanégerre?
Sot, ilyenkor azt lehet meg csinalni, hogy csinalsz ingyenes felkeszitoket esetleg, amit helyileg a kozelukbe helyezel (ahova a feher jelolt tuti nem fog elautokazni, de amugy neki is nyitva all.) Ezzel megprobalod a hatranyos indulasi helyzetuket kiegyensulyozni - viszont a vizsga szigoruan egyseges legyen, ennyi.Épp azt írtam, hogy lehet nincs is szó kvótáról. Tegyük fel, hogy ki akarsz képezni 10 pilótát. Meghirdeted, jön 100 fehér és ebből a tíz legjobb bekerül. Vagy e mellé besétálsz a négerek közé és megkérdezed ki akar pilóta lennie, ha bekerülnek, akkor fizeted a képzést. Eddig nem volt pénzük. Ők is beállnak a sorba. És mondjuk a tíz legjobb között egy néger is lesz. A fehér, aki nem került be, azt egy nála tehetségesebb fekete előzte meg. Nincs kvóta, a legjobbakat vetted fel és mégis növekszik a feketék aránya. Persze, hogy pontosan mi a tervük, azt nem tudom, csak egy lehetőséget vázoltam fel.
Magyarul negatívan diszkriminálsz másokat, akiktől pénzt kérsz ugyanezért...Viszont mindig is tamogattam, hogy kapjanak egy csomo ingyenes felkeszito tamogatast
Nem, pozitívan diszkriminálja azt, akinek nem lenne rá pénze, de van tehetsége.Magyarul negatívan diszkriminálsz másokat, akiktől pénzt kérsz ugyanezért...
Épp azt írtam, hogy lehet nincs is szó kvótáról. Tegyük fel, hogy ki akarsz képezni 10 pilótát. Meghirdeted, jön 100 fehér és ebből a tíz legjobb bekerül. Vagy e mellé besétálsz a négerek közé és megkérdezed ki akar pilóta lennie, ha bekerülnek, akkor fizeted a képzést. Eddig nem volt pénzük. Ők is beállnak a sorba. És mondjuk a tíz legjobb között egy néger is lesz. A fehér, aki nem került be, azt egy nála tehetségesebb fekete előzte meg. Nincs kvóta, a legjobbakat vetted fel és mégis növekszik a feketék aránya. Persze, hogy pontosan mi a tervük, azt nem tudom, csak egy lehetőséget vázoltam fel.
Nincs olyan, hogy pozitív diszkrimináció. Csak diszkrimináció van., pozitívan diszkriminálja azt, akinek nem lenne rá pénze, de van tehetsége.
A szociológiában a pozitív diszkrimináció, hátrányt csökkentő megkülönböztetés, esélykiegyenlítés csoportra, személyre vonatkozó jogi, adminisztratív vagy egyéb segítséget jelent, melyre a csoport vagy személy valamilyen szempontból a többséghez képest hátrányos helyzete ad okot. Indítéka a domináns egyén vagy csoport együttérzése, megértés illetve a másik fél követelése vagy tiltakozása a gazdasági és társadalmi igazságtalanság ellen. Szándéka a szolidaritás, az embercsoportok közötti gazdasági vagy társadalmi igazságtalanság enyhítése, vagyis az esélyegyenlőség megteremtésre.Nincs olyan, hogy pozitív diszkrimináció. Csak diszkrimináció van.
És ezzel azokat akik az így elköltött erőforrások miatt nem kerülnek be a véges helyekre, pedig tehetségük meglenne hozzá negatívan diszkrimináljuk.A szociológiában a pozitív diszkrimináció, hátrányt csökkentő megkülönböztetés, esélykiegyenlítés csoportra, személyre vonatkozó jogi, adminisztratív vagy egyéb segítséget jelent, melyre a csoport vagy személy valamilyen szempontból a többséghez képest hátrányos helyzete ad okot. Indítéka a domináns egyén vagy csoport együttérzése, megértés illetve a másik fél követelése vagy tiltakozása a gazdasági és társadalmi igazságtalanság ellen. Szándéka a szolidaritás, az embercsoportok közötti gazdasági vagy társadalmi igazságtalanság enyhítése, vagyis az esélyegyenlőség megteremtésre.
Az Alkotmány kifejezetten utal pozitív diszkriminációs lehetőségekre, például az állam saját kötelezettsége meghatározásával, amikor előírja, hogy az anyáknak a gyermek születése előtt és után külön rendelkezések szerint támogatást és védelmet kell nyújtania.
Az alkotmány 70/A.§(3) szerint A Magyar Köztársaság a jogegyenlőség megvalósulását az esélyegyenlőtlenségek kiküszöbölését célzó intézkedésekkel is segíti.
A Magyar Alkotmánybíróság véleménye az alkotmány 70/A.§ (1), megkülönböztetés-mentességről szóló bekezdése értelmezésével kapcsolatban: " … a diszkrimináció tilalma nem jelenti azt, hogy minden még a végső soron nagyobb társadalmi egyenlőséget célzó megkülönböztetés is tilos. …ha valamely – Alkotmányba nem ütköző – társadalmi cél vagy valamilyen alkotmányos jog csakis úgy érvényesíthető, hogy a legszűkebb értelemben vett egyenlőség nem valósítható meg, akkor az ilyen pozitív diszkriminációt nem lehet alkotmányellenesnek minősíteni."
Jezusom. Hogyne lenne. Legalabb az alapfogalmakkal tisztában illene lenni, mielőtt vitaba szállsz...Nincs olyan, hogy pozitív diszkrimináció. Csak diszkrimináció van.
Szo szerint nekem kinos ilyen hulyesegeket olvasnom, pedig te irtad, ha érted, mire célzok.Magyarul negatívan diszkriminálsz másokat, akiktől pénzt kérsz ugyanezért...
Megkérdezem, bár tőled nem is várok még választ se, max mellébeszélést: akkor mi volt a baj a numerus clausussal?Szo szerint nekem kinos ilyen hulyesegeket olvasnom, pedig te irtad, ha érted, mire célzok.
A metodus, a negativ volta, kb minden. Ha ezt magyaraznom kell, az megdobbento.Megkérdezem, bár tőled nem is várok még választ se, max mellébeszélést: akkor mi volt a baj a numerus clausussal?
Semmi negatív nem volt benne. Csak népességarányosan adott helyet a felsőoktatásban. Szóval csak pozitívan diszkriminált. Akkor mi a baj vele?A metodus, a negativ volta, kb minden. Ha ezt magyaraznom kell, az megdobbento.
Kurvara nem igaz, sot, pont az ellenkezoje: explicit negativan diszkriminalt egyetlen csoportot.Semmi negatív nem volt benne. Csak népességarányosan adott helyet a felsőoktatásban. Szóval csak pozitívan diszkriminált. Akkor mi a baj vele?