Civil repüléssel kapcsolatos témák

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
887
2 576
93
Ez egy nem túl hosszú repülés volt, de a végén szép a mentés:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Első nézésre azt hittem a moci elgyengült és azért szálltak le, de
utána olvastam Link és aznap ez volt a 3. repülés és a moci beadta az unalmast .

A moci egy az egyben leállt, ez szépen látszódik műszeren ahogy lefekszik a mutató szinte rögtön.
A legfelső sorban a jobb szélső műszer (amiben két kifli van a domború feléve összeforgatva :D)
ott a bal kifli a motor fordulatszám és a jobb a rotor fordulatszám.

Autórotációval sikerült leraknia.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
44 176
85 127
113
LAST EVER BUILT AIRBUS A380 LOW PASS AND Wing Wave during FIRST FLIGHT] TOULOUSE Blagnac

• Tetszik
Reactions: fishbed and BJani

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 530
17 129
113
Ez így tök jó, csak hiányzik belőle az a csodálatos érzés, mikor a TSAT miatt csinálhatod az egészet nem kicsit sietve, beleértve a departure briefinget is :D

Viszont talán ami jobb lett volna a végén, főleg a flszálláshoz, ha két ember csinálja, megosztva rendesen a feladatokat, hogy lássa a néző mi is az az MCC, a kooperáció a személyzet tagjai között. Így nem jön át az, hogy ez mennyire failsafe tud lenni, az állandó crosscheck és checklistek miatt - közel sem ennyire direktbe jön egyik a másik után, viszont a flow meg sokkal szebben végigmegy.
Pl. a felszállásnál, mikor (nálunk) 80-nál a PM (aki segíti a repülő pilótát) mondja sebességet, annak oka nem csak a PF (aki repül) tájékoztatása, hanem, hogy csekkolja, nem-e eszméletlen, ha nem válaszol vissza ("80 knots" - "checked").

Mindenesetre jó, hogy ebbe az irányba is elmentek, erre külön csatorna is mehetne (flight deck).

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 966
37 956
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
44 176
85 127
113
77820_auraaeroeracauraaero_414027.jpg

France’s Aura Aero unveils 19-seat electric aircraft development plan....

19-seat electric-powered regional aircraft maiden flight of the 19-seat transport in 2024 for service entry in 2026.

• Hűha
Reactions: LMzek 2.0

Madár Fokker

Well-Known Member
2017. december 17.
514
1 428
93
Szerintem az egyik legszebb polgári repülőgép. Főleg a wingletes 300-as!

Megosztott első helyen még az MD-11 és az A350. :)

K

kamm

Guest
Wall Street Journal: The Flawed Inspection Process Under Scrutiny in Boeing 777 Engine Failures | WSJ.

M

molnibalage

Guest

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 535
4 146
113
Szerintem az egyik legszebb polgári repülőgép. Főleg a wingletes 300-as!

Megosztott első helyen még az MD-11 és az A350. :)

Egyértelműen a 757-es a legszebb, bár nekem inkább a -200-as verzió áll a szívemhez közelebb. :D
Karcsú törzs, hosszú lábak, szép nózi, jó erős hajtóművek, tág performance határok, mi kell még? ;)

A 350-es teste szép, de a nózija szerintem nagyon csúnyácskára sikeredett.

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
Egyértelműen a 757-es a legszebb, bár nekem inkább a -200-as verzió áll a szívemhez közelebb. :D
Karcsú törzs, hosszú lábak, szép nózi, jó erős hajtóművek, tág performance határok, mi kell még? ;)

A 350-es teste szép, de a nózija szerintem nagyon csúnyácskára sikeredett.
Nekem a régiek közül a de Havilland Comet tetszik, az újabbak közül a B747 Jumbo... :)

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 966
37 956
113