Csapatlégvédelmi rendszerek

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 967
5 202
113
Thales - RAPIDFire 40mm Multi-Role Ground-Based Gun & Missiles Systems

A Thales - Nexter közös műve az új csapatlégvédelmi rendszer. Magas szintű mozgékonyság, CONTROLmaster 60 radar (3D), CONTROLView parancsnoli modul, STARStreak kishatótávolságú légvédelmi rakétarendszer és 40 mm-es gépágyú az alacsonyan támadó vadászbombázók, helikopterek valamint rakéták és tüzérségi lövedékek ellen.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Plusz kiegészítő információ:

http://defense-update.com/20131013_british-mod-orders-200-starstreak-missiles-under-army-2020-transformation-plan.html

Már az angolok is 2020-ra készülnek?! Ez ragályos?

@ijász
A gép kerekeken gurul, majd letámaszt. és utána működik. Az oroszok épp most tették át az egészet lánctalpra, és menet közben is működik. Valahol azt olvastam, hogy ez a fő fejlesztési irány.

http://defense-update.com/20131230_biho_hybrid.html

Én is hernyóhívő vagyok, a napokban jelent meg ez a koreai fejlesztés is.

Nem csak a hernyó a lényeg, hanem a menet közbeni alkalmazhatóság is. Szerintem 4 centis ágyúval ilyet nem is lehet csinálni.

http://defense-update.com/20131230_biho_hybrid.html

Én is hernyóhívő vagyok, a napokban jelent meg ez a koreai fejlesztés is.
Erről nem derül ki, hogy ment közben alaklmazható-e.

Olyan rendszert kellene csinálni, ami le tudja lövöldözni az F16osról indított bombákat, páncéltörő rakétákat és ilyesmiket, és le tudja lövöldözni a helikoptereket, és A10eseket is. Aztán kellene egy másik rendszer, ami lelövöldöz 10ből legalább 1 F16ost is.

Mind a hármat? Menetben is? Magyarul meg tudnák oldani velük az kuvaiti kivonulást?

Látogass át a lézeres topicba, azok már közelítenek ezekhez az elvárásokhoz. Amúgy meg légvédelmi eszközöknél kisebb a jelentősége a mozgásból való tüzelésnek, a lényeg mindig a rendszerek észlelés-tűzmegnyitás közotti idő nagyságában van. A mozgás inkább a védelem része.
Én a lánctalpasok előnyét abban látom, hogy a mozgása kevésbé korlátozott, így képes a csapatok feltétel nélküli támogatására.

gacsat

A lánctalpas eszközök elvileg menetből is tudják de pl a gumikerekes Pancir-Sz1 nem(reklamált is érte az Egyesült Arab Emírségek mire az oroszok közölték,hogy a trend kiírásakor nem volt feltétel a menetből történő tüzelés).Az előbb nem TOR-t hanem Tonguskát akartam írni.

Máig sincs működő lézerfegyver. Amikor az új orosz cuccról olvastam, első számú fejlesztési eredményként a menetben levő tüzelést említették.
Olvasd el a kuvaiti kivonulást, ha akkor még nem néztél volna TVt.
Bár oda meg a kerekes cucc lett volna jobb. Ez volt a világ legnagyobb menetoszlop mészárlása.
Ugyanezt 73ban nem tudták megcsinálni. Akkor volt a szovjet technika a csúcson. Amelyik zsidó odarepült, az meghalt. Hamar abba is hagyták a Sínai fölött a repkedést, mert egy hét alatt elfogyott volna a légierejük.

Sorry a tördelésért, a technika. :)

Szóval a korlátozott mozgás hátrányosa befolyásolhat olyan paramétereket mint a lőtávolság, ami ezen rendszereknél nem túl nagy, így annak maximalizálása érdekében tudni kell mozogni a gl. v. hk. csapatokkal a megfelelő védelem kialakítása érdekében. Ezért pártolom őket. Egy ilyen kombinált megoldás mindenképpen előnyös, hiszen korlátozottan önvédelemre is képes földi célok ellen.

<i>Amikor az új orosz cuccról olvastam, első számú fejlesztési eredményként a menetben levő tüzelést említették.</i>
Ha az új Pancir-rol beszélsz, igen az már képes lesz menet kozben tuzelni....

ijasz

A lőtávolság a fegyvertől függ semmi mástól.A pontosságot befolyásolja a mozgás.

Dudi, érthetőbben írom: lőtávolság maximális kihasználása. Térben kell gondolkodni, elvégre egy több km2-es területen elhelyezkedő alegység/egység légvédelmét kell ellátnia, így nagyon nem mindegy hol helyezkedik el.

ijasz

Nem érthetetlenül írtad hanem helytelen dolgot írtál.

Érdekesség a thai-októl! :D
attachment.php

Második kategória: önjáró légvédelmi gépágyúk
http://www.military-today.com/artillery.htm