• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 960
5 156
113
Thales - RAPIDFire 40mm Multi-Role Ground-Based Gun & Missiles Systems

A Thales - Nexter közös műve az új csapatlégvédelmi rendszer. Magas szintű mozgékonyság, CONTROLmaster 60 radar (3D), CONTROLView parancsnoli modul, STARStreak kishatótávolságú légvédelmi rakétarendszer és 40 mm-es gépágyú az alacsonyan támadó vadászbombázók, helikopterek valamint rakéták és tüzérségi lövedékek ellen.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 960
5 156
113
Plusz kiegészítő információ:

http://defense-update.com/20131013_british-mod-orders-200-starstreak-missiles-under-army-2020-transformation-plan.html

Már az angolok is 2020-ra készülnek?! Ez ragályos?

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 644
113
@ijász
A gép kerekeken gurul, majd letámaszt. és utána működik. Az oroszok épp most tették át az egészet lánctalpra, és menet közben is működik. Valahol azt olvastam, hogy ez a fő fejlesztési irány.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 960
5 156
113
http://defense-update.com/20131230_biho_hybrid.html

Én is hernyóhívő vagyok, a napokban jelent meg ez a koreai fejlesztés is.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 644
113
Nem csak a hernyó a lényeg, hanem a menet közbeni alkalmazhatóság is. Szerintem 4 centis ágyúval ilyet nem is lehet csinálni.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 644
113
http://defense-update.com/20131230_biho_hybrid.html

Én is hernyóhívő vagyok, a napokban jelent meg ez a koreai fejlesztés is.
Erről nem derül ki, hogy ment közben alaklmazható-e.

Olyan rendszert kellene csinálni, ami le tudja lövöldözni az F16osról indított bombákat, páncéltörő rakétákat és ilyesmiket, és le tudja lövöldözni a helikoptereket, és A10eseket is. Aztán kellene egy másik rendszer, ami lelövöldöz 10ből legalább 1 F16ost is.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 644
113
Mind a hármat? Menetben is? Magyarul meg tudnák oldani velük az kuvaiti kivonulást?

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 960
5 156
113
Látogass át a lézeres topicba, azok már közelítenek ezekhez az elvárásokhoz. Amúgy meg légvédelmi eszközöknél kisebb a jelentősége a mozgásból való tüzelésnek, a lényeg mindig a rendszerek észlelés-tűzmegnyitás közotti idő nagyságában van. A mozgás inkább a védelem része.
Én a lánctalpasok előnyét abban látom, hogy a mozgása kevésbé korlátozott, így képes a csapatok feltétel nélküli támogatására.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 253
90 041
113
gacsat

A lánctalpas eszközök elvileg menetből is tudják de pl a gumikerekes Pancir-Sz1 nem(reklamált is érte az Egyesült Arab Emírségek mire az oroszok közölték,hogy a trend kiírásakor nem volt feltétel a menetből történő tüzelés).Az előbb nem TOR-t hanem Tonguskát akartam írni.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 644
113
Máig sincs működő lézerfegyver. Amikor az új orosz cuccról olvastam, első számú fejlesztési eredményként a menetben levő tüzelést említették.
Olvasd el a kuvaiti kivonulást, ha akkor még nem néztél volna TVt.
Bár oda meg a kerekes cucc lett volna jobb. Ez volt a világ legnagyobb menetoszlop mészárlása.
Ugyanezt 73ban nem tudták megcsinálni. Akkor volt a szovjet technika a csúcson. Amelyik zsidó odarepült, az meghalt. Hamar abba is hagyták a Sínai fölött a repkedést, mert egy hét alatt elfogyott volna a légierejük.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 960
5 156
113
Sorry a tördelésért, a technika. :)

Szóval a korlátozott mozgás hátrányosa befolyásolhat olyan paramétereket mint a lőtávolság, ami ezen rendszereknél nem túl nagy, így annak maximalizálása érdekében tudni kell mozogni a gl. v. hk. csapatokkal a megfelelő védelem kialakítása érdekében. Ezért pártolom őket. Egy ilyen kombinált megoldás mindenképpen előnyös, hiszen korlátozottan önvédelemre is képes földi célok ellen.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 696
89 740
113
<i>Amikor az új orosz cuccról olvastam, első számú fejlesztési eredményként a menetben levő tüzelést említették.</i>
Ha az új Pancir-rol beszélsz, igen az már képes lesz menet kozben tuzelni....

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 253
90 041
113
ijasz

A lőtávolság a fegyvertől függ semmi mástól.A pontosságot befolyásolja a mozgás.

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 960
5 156
113
Dudi, érthetőbben írom: lőtávolság maximális kihasználása. Térben kell gondolkodni, elvégre egy több km2-es területen elhelyezkedő alegység/egység légvédelmét kell ellátnia, így nagyon nem mindegy hol helyezkedik el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
53 253
90 041
113
ijasz

Nem érthetetlenül írtad hanem helytelen dolgot írtál.

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 876
2 791
113
Érdekesség a thai-októl! :D
attachment.php

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor