M
molnibalage
Guest
Ez a komment úgy marhaság, ahogy van.Gyakorlatilag nem létezik olyan,hogy amerikai csapatlégvédelem.Ezen kívül légiámadás amerikai bázist kb Vietnamban ért utoljára.Nincs meg fejükben,hogy ez megtörténhet.Természetesen van ezközük megvédeni a bázisokat egy CM salvo elől csak a gobdolkodásukban nincs meg az,hogy ez megtörténhet.Az Ukrán háború utáni helyzet (konvencionális harcot szimuláló gyakorlatok) egyik óriási tanulsága az,hogy felnőtt egy olyan katonageneráció akiknek ez a képesség erősen elsorvadt, hisz akit Afganisztánba küldenek azt nem erre képzik ki érthető okokból.
- Az objektumvédelemnek semmi köze nincs a csapatlégvédelemhez.
- Az ABM védelemre csak "annyira szarik" a jenki, hogy a Sivatagi Vihar tapasztalatai hívták életre a PAC-3 és annak ABM koncepcióját. Ennyire van a fejükben az, hogy "nem történhet meg".
- A 2003-as invázió alatt több iraki rakétával célozták meg a központjukat és a Patriotok dolgoztak is. Linkelte már Hpasp többször.
Hát, akkor te is tévedsz. Talán el kéne olvasni a HTÖ-t és megérteni...Nekem is ez a véleményem kb. Ahhoz vannak szocializálva, hogy minden van. Mindig. A szárazföld ha akadályba ütközik, hívnak azonnal CAS-t, tüzérséget, az puhít, vagy pusztít, és úgy mennek tovább. Kiválóak SOF-ban, meg abban hogy turbános kecskepásztorokat képezzenek ki másik őslakos turbános csoporttal szemben. De hogy mire mennének egy konvencionális hadászati léptékben olyan ellenfél ellen, akinek szintén van korszerű harckocsija, tüzérsége, légvédelme, légiereje, EW-je, az azért eléggé kétesélyes.
Pláne támadásban, és mondjuk az oroszok ellen, én megkockáztatom hogy elég csúnyán pofára esnének.
2+ év után ideje lenne szerintem...
Ha "nem történhet meg", akkor mi a f*sznak létezik a Patriot minden ABM képességével és a THAAD is?
Komolyan mondom, hogy az ember megőszül tőletek...