Nyomokban sem találtam. Ahol talán picit lehetne, ahol a nagy üres tereket hozza fel a csatahajónál a páncél mellett az is ökörség. A hordozó hatalmas hangárja az micsoda akkor...?
A többi része olyan baromság, hogy attól féltem fekete lyuk keletkezik mellettem és elnyel. a 400 dolláros gránátnál tényleg pislognom kellett. Mai áron 10k USD nagyságrendű ára van egy olyan gránátnak. Egy "szaros" Mk-82/84 kerül 2-4 ezer dollárba nemhogy egy olyan test és egy rakás lőpor - mert az is kell osztott lőszernél - ami több ezer bar nyomás kibír.
Nem tudok szebben fogalmazni, kreténség az egész összességében, nem csak a műszaki része, de a rephordozós statisztikai is.
Az ős megközelítésével élve a csatamező hősei a csecsemők, mert egy sem halt meg szándékos ellenséges tűztől. Szegényke kurvára nem érti még azt sem, hogy azért süllyedt el több CV légitámadásban, mint csatahajó, mert CV-k voltak az elsődleges célok és nem csatahajók. Mondjuk nem mintha ez igaz lenne és mondjuk illene talán BRT-t számolni és talán adhatott volna forrást és listát a hajókról, mert pl. harcoló fél nélkül ez barom kijelentés.
A tüzérség tűztámogatás pl. olyan szempontból nevetséges, hogy micsoda tömegű gránátokat lőnek ki úgy, hogy a robbanóanyag tartalmuk milyen röhejesen kevés. És milyen iszonyatosan korlátos lőtávolsággal.
A bombák ára úgy aránylik a tüzérségi gránáthoz, mint kb. egy atmoszferikus és több száz bar-os nyomásálló tartályé. Azzal meg senki ne jöjjön, hogy drága platform a repülő, mert a páncélozott csatahajó és iszonyatosan drága lövege az mégis micsoda? Ráadásul milyen kevés élettartama van? Néhány száz lövés. Egy repülőgép életes során több ezer k-82 bombát erőlködés nélkül leszór, aminek kb. akkora tűzereje van, mint 1 db 406 mm-es gránátnak.
So? Legyen HTT?