arbalest
Nem akarok ünneprontó lenni, de a német hordozók sosem jutottak volna ki az Atlanti Óceánra. Az összes elméleti útvonalat lényegében el lehetett érni repülőgéppel (bombázókkal).
Ha lett is volna esélyük Északon kijutni akkor pedig pont a teljes Britt flotta karjába futnak. Csatahajók nélkül ott a németek nem jutottak volna át...
Ha LittleJohn elméleti számaiból indulunk ki, akkor a németeknek lett volna:
5 hordozója 50 vadász +150 támadó géppel
10 cirkálója
50 rombolója
A Briteknek (csak ott helyben)
1 hordozója kb. 20 torpedóvetővel
6 modern csatahajójuk
5-10 régebbi csatahajójuk
2 csatacirkálójuk
15 cirkálójuk
+ számtalan könnyű cirkálójuk és rombolójuk
Ezek alapján a németeknek nem sok esélyük lett volna a kitörésre , szerintem!
Ezzel szemben ha a németek "bevárják" a készülő hajókat és együtt vetik be őket akkor ezzel rendelkeztek volna:
1 hordozó mindenképpen, 10 vadász és 30 támadó géppel. (Ez szerintem a Brit hordozó gépei ellen bőven elegendő lett volna)
4 modern csatahajó
2 régi csatahajó
5-6 nehéz cirkáló
5 cirkáló
+ könnyű cirkálók és rombolók
Szerintem ebben az "eredeti" összeállításban több esélyük lett volna az Atlanti kitörésre illetve megtizedelni a Brit flottát. Ez azért lett volna fontos, mert így a tengeralattjárók könnyebben dolgozhattak volna a konvojokra, illetve az olasz flotta tehermentesült volna valamelyest.
Nem akarok ünneprontó lenni, de a német hordozók sosem jutottak volna ki az Atlanti Óceánra. Az összes elméleti útvonalat lényegében el lehetett érni repülőgéppel (bombázókkal).
Ha lett is volna esélyük Északon kijutni akkor pedig pont a teljes Britt flotta karjába futnak. Csatahajók nélkül ott a németek nem jutottak volna át...
Ha LittleJohn elméleti számaiból indulunk ki, akkor a németeknek lett volna:
5 hordozója 50 vadász +150 támadó géppel
10 cirkálója
50 rombolója
A Briteknek (csak ott helyben)
1 hordozója kb. 20 torpedóvetővel
6 modern csatahajójuk
5-10 régebbi csatahajójuk
2 csatacirkálójuk
15 cirkálójuk
+ számtalan könnyű cirkálójuk és rombolójuk
Ezek alapján a németeknek nem sok esélyük lett volna a kitörésre , szerintem!
Ezzel szemben ha a németek "bevárják" a készülő hajókat és együtt vetik be őket akkor ezzel rendelkeztek volna:
1 hordozó mindenképpen, 10 vadász és 30 támadó géppel. (Ez szerintem a Brit hordozó gépei ellen bőven elegendő lett volna)
4 modern csatahajó
2 régi csatahajó
5-6 nehéz cirkáló
5 cirkáló
+ könnyű cirkálók és rombolók
Szerintem ebben az "eredeti" összeállításban több esélyük lett volna az Atlanti kitörésre illetve megtizedelni a Brit flottát. Ez azért lett volna fontos, mert így a tengeralattjárók könnyebben dolgozhattak volna a konvojokra, illetve az olasz flotta tehermentesült volna valamelyest.