M
molnibalage
Guest
Azért akkor leszervezni egy ilyet picit nehezebb volt a távolból.Elküldék volna őket oda.Ezek az ellátóhajók bárhol kiköthettek hisz nem német zászló alatt hajóztak.Bárhová mehettek gondtalanul.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azért akkor leszervezni egy ilyet picit nehezebb volt a távolból.Elküldék volna őket oda.Ezek az ellátóhajók bárhol kiköthettek hisz nem német zászló alatt hajóztak.Bárhová mehettek gondtalanul.
Azért akkor leszervezni egy ilyet picit nehezebb volt a távolból.
Mit nem lehetett Norvégiából megcsinálni amit az Északi-tengerről igen?
Nos, akkor tegyük tisztába a dolgot. A Graf Spee parancsnoka azért döntött az önmegsemmisítés mellett, mert félrevezették. TUDTA, hogy nem is egy angol flottaegység keresi. Végigbújkálta előlük az Atlanti-óceánt, átment az Indiaira és vissza az Atlantira. Elég szép zsákmányt gyűjtve. Mikor befutott a kikötőbe, a cél a javítás volt és utána a Csendes-óceán... Viszont az angolok a helyi sajtóban elhíresztelték, hogy 2 csatahajó és még négy cirkáló közeledik és egy héten belül odaér. Párhuzamosan az angol diplomácia megpróbálta a hajót kiutasíttatni, nehogy javíthassák és feltölthessék. Ezt részben el is érték. A német hajó tisztikara még ekkor is harcolni akart, de mikor a fenti angol fantomegység rádiózását is fogták (jó trükk), Langsdorff úgy döntött, nincs esély.
Az Altmarkot kétszer állították meg és engedték tovább a dán zászló alatt még át sem vizsgálták. Pechjükre akkor értek Altenfjordba, mikor az angol rombolók diverzánsokat vittek Narvikba. ha már meglátták.... lett is csodálkozás, amikor előkerültek a brit és egyéb foglyok.
A japántól tanulás pedig érdekes dolog. Ismereteim szerint a japok voltak, akik nem osztottak meg semmit a németekkel, pedig Hitlertől kaptak ezt-azt. A japán attasé egyszer látta a készülő Zeppelint és el volt ájulva, hogy milyen klassz....
De ahhoz nem kell az Északi-tenger.A partok mellett maximális légi fedezettel le lehet menni Norvégiából a honi kikötőkbe.Hát kábé mindent amihez egy rendesen felszerelt haditengerészeti bázis kell.
Forrás: a fiam révén német levéltári anyagok.
Akkor már "versenyfutás" volt Norvégiáért. Ha a németek nem támadnak, akkor az angol-francia expedíciós haderő tette volna. A rombolók ezt előkészítendő "jártak arra".
A Csendes-óceánon két ellátóhajó várta a GS-t. Később mindkettőt internálták Ausztráliában. A levéltári anyagok szerint a Csendes-óceánon kellett volna operálnia és az Indiai-óceánon hazajutni, ha az Atlanti vizeken forró a helyzet.... Tervnek szép, de szinte reménytelen.
Úgy tudom, hogy ekkoriban csak tengeralattjáró, a háború alatt. 1914 előtt rendszeresen, a Keletázsiai Hajóraj Kínában állomásozott.
Tudom, hogy eredetileg VI.György koronázására érkezett az Ashigara nehézcirkáló Spithead-be, de ha már ott volt, akkor átruccant Kiel-be. Német hajó viszont jutott-e el Japánba valaha?
Szerintem felesleges. Irreális méretű páncélzat kellene ami marha drága, sokkal ésszerűbb a passzív és aktív védelem: zavarók és csalik hogy elkerüljék a találatot vagy megsemmisíteni a beérkező lövedéket/rakétát. Valószínűleg utóbbi olcsóbb is.Minek kellene a mai hajókra páncélzat?
Tudom, hogy eredetileg VI.György koronázására érkezett az Ashigara nehézcirkáló Spithead-be, de ha már ott volt, akkor átruccant Kiel-be. Német hajó viszont jutott-e el Japánba valaha?
Reaktív lapok, persze hajó méretben?Szerintem felesleges. Irreális méretű páncélzat kellene ami marha drága, sokkal ésszerűbb a passzív és aktív védelem: zavarók és csalik hogy elkerüljék a találatot vagy megsemmisíteni a beérkező lövedéket/rakétát. Valószínűleg utóbbi olcsóbb is.
Igen, a háború alatt néhány teherhajó, az USA hadba lépése után pedig tengó. Eljuttatták a ME-262 és a Tiger I-II. terveit is és nyersanyagokat.... Még a háború végén is érkezett U-boot.
Az utolsó mondattal kapcsolatban kételkedek. Fizikailag nem érhetett oda időben és szükség sem volt erre.Me163-ból szétszedve prototípust is küldtek. +Db601essel repültek japán egyedüli V motoros vadászgépei, amikhez 250db mg151/20-ast is kaptak.
Még 1945 április végén is indult 1 tengeralattjáró 2 japán diplomatával és a teljes német hasadóanyagkészlettel. Mikor eljutott hozzájuk a német megadás híre a japánok öngyilkosok lettek (gyógyszerrel) kilőtték őket a tengerbe, majd megadták magukat valami aprócska amerikai hajónak ami bevontatta őket Usába. A készletet pedig felhasználták a japánra dobott bombákhoz.
Az utolsó mondattal kapcsolatban kételkedek. Fizikailag nem érhetett oda időben és szükség sem volt erre.
Én viszont – noha a történet valóságtartalmát nem vitatom, hiszen számtalan forrás megerősíti – inkább azt találom furcsának, hogy a kapitány miért nem süllyesztette el a tengeralattjárót. A német tengósok állítólag kiemelkedően jól képzett és a Reich-hez igencsak hűséges katonák voltak. Fogságba esés esetére meg világos utasítás volt hogy német haditechnika nem kerülhet ellenség kezébe. Ugyanezen okból nem értem az U-2540 megadását sem. Ha tényleg olyan jó volt a XXI osztály én elosonok vele a svéd partokig majd elsüllyesztem, a legénységgel beevezek valamelyik kikötőbe és internáltatom magam. A jenkiket meg had üsse a guta....