K
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Érdekes. Eléggé sikeres és jó konstrukciót raktak össze, nem tud többet egyik újabb fejlesztés sem igazán. A fejlesztési lehetőségeit nem is igazán használták ki még szerintem, bár sok verziót létrehoztak az alapján. Miért lecserélni?A svédek belekezdenek a CV90 lecserélésének tanulmányozásához
https://www.janes.com/defence-news/news-detail/iav-2021-sweden-presents-details-of-future-afv-plan
Mert elavult konstrukció.Érdekes. Eléggé sikeres és jó konstrukciót raktak össze, nem tud többet egyik újabb fejlesztés sem igazán. A fejlesztési lehetőségeit nem is igazán használták ki még szerintem, bár sok verziót létrehoztak az alapján. Miért lecserélni?
De mi teszi az elavultságát? Mármint megfelelő erejű motor(ami cserélhető) van benne, ami megfelelő terepjáró képességgel ruházza fel a megfelelő futóművén keresztül. Tud annyi gyalogost szállítani, amennyi meg van határozva hadrendileg. Együtt tud működni a többi alverziójáva és más eszközökkel. Stabilizált, védett tornya van. Olyan kaliberű és ellátottságú fegyverzete, amit nem sikerült általánosan elérni IFV főfegyverként csak mostanában. Páncélozható az új konstrukciójú IFV-k védelmi szintjéig. Lehet rá tenni nagyobb kaliberű fegyvert is. Szóval mi?Mert elavult konstrukció.
Miért elavult egy Lada Szamara?Abba is belepakolhatsz minden újat...De mi teszi az elavultságát? Mármint megfelelő erejű motor(ami cserélhető) van benne, ami megfelelő terepjáró képességgel ruházza fel a megfelelő futóművén keresztül. Tud annyi gyalogost szállítani, amennyi meg van határozva hadrendileg. Együtt tud működni a többi alverziójáva és más eszközökkel. Stabilizált, védett tornya van. Olyan kaliberű és ellátottságú fegyverzete, amit nem sikerült általánosan elérni IFV főfegyverként csak mostanában. Páncélozható az új konstrukciójú IFV-k védelmi szintjéig. Lehet rá tenni nagyobb kaliberű fegyvert is. Szóval mi?
Azért itt lényegi különbségek vannak. Egy közúti autó kapcsán mások a szabályozások és kívánalmak, valamint a fogyasztás ütemével összefüggésben más társadalmi elvárások és fejlesztések(vagy azok illúziói) vannak.Miért elavult egy Lada Szamara?Abba is belepakolhatsz minden újat...
Szerintem Pogany ugy erzi a hasonlatoddal elve, hogy ez inkabb 4-es/5-os VW Golf kategoria meg.Miért elavult egy Lada Szamara?Abba is belepakolhatsz minden újat...
Az is elavult lenne,hiába raknál bele mindent az új Golfból.Szerintem Pogany ugy erzi a hasonlatoddal elve, hogy ez inkabb 4-es/5-os VW Golf kategoria meg.
En is elolvastam a rovid cikket. Nekem talan az a lenyeg, hogy valamilyen hibrid hajtasban gondolkodnak inkabb (valasztva, mikor akarnak full elektromos uzemmodot es a vegyes/dizelest). Ez mar nagy esellyel lehet nem fer el, vagy tulsagosan nagy atalakitasokat igenyelne. De ez persze csak tipp...
Ma még semmi, 20-30 év múlva meg lehet, hogy az egész filozófiája és ezzel együtt a többi hasonló gépet is, legyen az Lynx, Puma, Namer, Armata T15.De mi teszi az elavultságát? Mármint megfelelő erejű motor(ami cserélhető) van benne, ami megfelelő terepjáró képességgel ruházza fel a megfelelő futóművén keresztül. Tud annyi gyalogost szállítani, amennyi meg van határozva hadrendileg. Együtt tud működni a többi alverziójáva és más eszközökkel. Stabilizált, védett tornya van. Olyan kaliberű és ellátottságú fegyverzete, amit nem sikerült általánosan elérni IFV főfegyverként csak mostanában. Páncélozható az új konstrukciójú IFV-k védelmi szintjéig. Lehet rá tenni nagyobb kaliberű fegyvert is. Szóval mi?
A holland felújításhoz még:"BAE Systems announces on January 14 that it has signed an extensive mid-life upgrade contract worth more than $500 million with the Dutch Defence Materiel Organization (DMO) for the Royal Netherlands Army’s fleet of 122 CV90s, with an option for an additional 19 vehicles. The upgrade program with a new turret will vastly improve the vehicle’s capabilities while providing crews with improved protection and ergonomics for increased combat efficiency."
https://www.armyrecognition.com/def...ret_for_netherlands_cv90_combat_vehicles.html
És itt egy jó kis cikk az upgraderól:A holland felújításhoz még:
Hát ezt itt most átnézve, nagyon kíváncsi lennék az árcimkére. Nekem ez egy komplett új toronynak tűnik, és a test is igen durván meg lesz piszkálva.És itt egy jó kis cikk az upgraderól:
BAE Systems Hägglunds details the Royal Netherlands Army CV90 MLU
Igen ez egy komplett új torony lesz, nem a meglévők átépítése. Attól függetlenül, hogy nagyon hasonlít a cseheknél is promózott CV90 Mk IV felcsicsázott E35 tornyára, de a cikk alapján jelentősebben át van tervezve valószínűleg amiatt, hogy 50 centivel kijjebb került a bushmaster a jobb csőemelkedés miatt. A parancsnok búvónyílása körül is látszik, hogy vagy megemelték a tetőt, vagy kapott egy csomó kiegpáncélt és kiemelték a parancsoki kupolát.Hát ezt itt most átnézve, nagyon kíváncsi lennék az árcimkére. Nekem ez egy komplett új toronynak tűnik, és a test is igen durván meg lesz piszkálva.
Kérdés, hogy mennyire éri meg ez az egész.
Kicsit félreérthető voltam, mert én arra gondoltam az "új torony"-nyal, hogy lényegében mindent kicserélnek benne. De ha te fizikailag is megvizslattad, akkor elhiszem, hogy tényleg az.Igen ez egy komplett új torony lesz, nem a meglévők átépítése. Attól függetlenül, hogy nagyon hasonlít a cseheknél is promózott CV90 Mk IV felcsicsázott E35 tornyára, de a cikk alapján jelentősebben át van tervezve valószínűleg amiatt, hogy 50 centivel kijjebb került a bushmaster a jobb csőemelkedés miatt. A parancsnok búvónyílása körül is látszik, hogy vagy megemelték a tetőt, vagy kapott egy csomó kiegpáncélt és kiemelték a parancsoki kupolát.
Más ok nem igen van, ami indokolná, hogy ne a meglévő tornyokat építsék át, mert Mk IV tornya is ellátható spike indítóval, kiszervezték a géppuskát is oldalra a toronyból és felkerülhet az iron fist is, mint a képen is látható.
Hát biztos nem lesz olcsó komplett új torony. De van pénzük bőven és valószínűleg a járművek felújítása mellett az új tornyok teljes gyártása is náluk történik. A svédeknél csak az egy protó készül, a többit a hollandok csinálják a Van Halteren Defence-nél, akik a holland Pzh 2000-hez is gyártották a tornyokat. Itt van a titok nyitja, megtolják a hazai ipart kicsit jobban ezekben a nehéz időkben.
Meg gondolom, azért egy csomó mindent át tudnak majd emelni a "régi" E35 tornyokból is.