CV90 / Combat Vehicle 90 (Svédország)

Háát nem tudok biztosat, de az Armadilloból vagy csináltak 4-et, vagy csak rohadtul átépítették őket.
Armadillo_CV90_tracked_armoured_combat_vehicle_BAE_Systems_United_Kingdom_British_002.jpg
danish-army-cv90-armadillo-armoured-personnel-carrier-2.jpg

P6205800.JPG
ULkdOXiIkABN8lSWF-7oNo6hiAEGSrxVfaAXqRqB3Uu575JB2nL9WHdDor5JZJ4MDqk3U26vA31EDrdDW9skJksFmuBLPk2RrOWHBttzRJuaBFZDxO7HZE70NwzZW40beQ-_C47GCI43_EBR54Fxj2l117bVCwuVOwHOOCrfnVjYHVaLYcwL7Q

Hát megvenni nem vette meg senki egyik verziót sem nem?
A norvégok gépeinek egy része ami talán a legközelebb áll mint rendszeresített jármű ehhez.

BAE_Systems_delivers_new_CV90_MultiC_multipurpose_armored_vehicle_to_Norwegian_Armed_Forces_640_001.jpg

• Tetszik
Reactions: krisss
A CV90-nél is alkalmazott Bofors 40 mm-s ágyúról egy jó videó:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Legyen meg itt is: Cseheknek ajánlott CV90.

A torony eléggé hasonlít a hollandok leendő új tornyaira, lehet annak egy véglegesített változata. A csehek grafikájáról lefelejtették a koax géppuskát. :)

E0dAofkVEAEPvfX

nc0hnhrna1g61.jpg

• Tetszik
Reactions: fip7 and tarzaan
Egy mai videó GRKPV 90 néven rendszeresített "granatkastarpansarbandvagn"-ról. CV90-re applikált M/41-esek: https://en.wikipedia.org/wiki/120_Krh/40
Az első lövéseket pár hozzászólásokkal korábban linkeltem.
2016 decemberében kötöttek szerződést a BAE Systems Hägglundssal. 2018 decemberben már megkezdődhettek a kiképzők és technikusok oktatása az új típusra. A katonák kiképzése 2019 szeptemberében kezdődött. Egyenlőre 40 jármű lesz rendszeresítve, de lehetséges további rendelés.

Egy mai videó GRKPV 90 néven rendszeresített "granatkastarpansarbandvagn"-ról. CV90-re applikált M/41-esek: https://en.wikipedia.org/wiki/120_Krh/40
Az első lövéseket pár hozzászólásokkal korábban linkeltem.
2016 decemberében kötöttek szerződést a BAE Systems Hägglundssal. 2018 decemberben már megkezdődhettek a kiképzők és technikusok oktatása az új típusra. A katonák kiképzése 2019 szeptemberében kezdődött. Egyenlőre 40 jármű lesz rendszeresítve, de lehetséges további rendelés.
Nem hagyja már szerkeszteni, ezt nem így akartam :oops: "CV90-re applikált M/41-esek: https://en.wikipedia.org/wiki/120_Krh/40"

• Tetszik
Reactions: endre and LMzek 2.0
Mindenkinek helyre szól a jegye. :D
Ok, csak ez azt feltételezi, hogy a jobb és bal oldali 4-es helyre, kimondottan kamaszkatonákat alkalmaznak. :rolleyes:
Én nem tudok olyan skandináv országról, ahol a 6fős deszantnál többet pakolnak be a CV90-be. (ha van, azt úgy is beírja valaki)

Ok, csak ez azt feltételezi, hogy a jobb és bal oldali 4-es helyre, kimondottan kamaszkatonákat alkalmaznak. :rolleyes:
Én nem tudok olyan skandináv országról, ahol a 6fős deszantnál többet pakolnak be a CV90-be. (ha van, azt úgy is beírja valaki)
A hollandusok ugyan nem skandinávok de ott egy szakaszban 4 raj van és négy jármű, tehát a szakasz pk és a helyettese egy egy raj járművében van elhelyezve. Szóval a szakaszban van 2 játmű amiben 6 fő a deszant és van két jármű amiben 7 fő.