1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Dassault Rafale

Diskurzus a(z) '4/4+/4.5 generációs vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. speziale

  speziale Well-Known Member

  ezen azért jót röhögtem...azért az amraam gyártósort nem a mi l*fasz méretű megrendelésünk fogja megmenteni....
   
 2. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem válogatósak az amcsik, maradjunk annyiban, egy láncossal szétkapott újságíró is semmiség ha az erkölcsüket kell összemérni a Szaúdi megrendeléssel. Mostanában meg az apróért is lehajolnak, lásd a horvátok használt izraeli F-16 tenderét.
   
 3. speziale

  speziale Well-Known Member

  jó csak ennek semmi köze a fenti állításodhoz (nekik nagyobb szükségük van az amraam rendelésre, mint nekünk)
   
 4. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Pedig igaz.

  Én magam részéről mondjuk simán elvigyorognék ha egy demokrata váltás után visszamondanák(nem lesz ilyen, nem fogják visszamondani), és muszáj lenne "szar" Meteort, meg esetleg Astert beszerezni. Ha a nyugatot is sikerülne megmattolniuk, minden német-francia gyártót meggyőzni hogy mi vagyunk a patás ördög, és ezeket se adják el nekünk, akkor meg veszünk a törököktől, kínaiaktól, bárkitől bármit.

  Tartom, NEKIK nagyobb szükségük van arra hogy jó drágán el tudják adni a fegyvereiket, mint nekünk hogy TŐLÜK vegyük meg.
   
  fip7 likes this.
 5. speziale

  speziale Well-Known Member

  édes istenem, ennyi hülyeséget...
   
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Nem hiszem, hogy ha ők nem adnak el nekünk fegyvert, mert jön egy demokrata váltás, fegyver nélkül maradnánk, ha van pénzünk, maradjunk ennyiben...

  A TE véleményed a Tiéd, én nem minősítem.
   
 7. speziale

  speziale Well-Known Member

  ezzel a résszel egyet értek

  a többi részére értettem a hülyeséget
   
 8. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Ez benne van. Mondjuk az is hülye, ami amerikai számlákon tartja a pénzét.

  Viszont EU tagként mi is komolyan betarthatunk nekik.
   
  fip7 and Bleroka like this.
 9. borisz

  borisz Well-Known Member

  Ha van egy kis eszük, kimentik a vagyonukat, de gyorsan.
  Igazából sose értettem, hogy hogyan lehet ilyen csapdába beleesni.
  Amúgy a franciák is csak akkor szállítanak, ha Usánka megengedi nekik.
   
  fip7 and Bleroka like this.
 10. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Ó dehogy!
  A Mistrálok esetén egy friss embargós országnak mentek volna a hajók, miután elfoglalták a Krímet. Nem gondolom, hogy bármifajta embargót meg mernének kockáztatni egy EU-s ország ellen, ráadásul úgy, hogy Orbánnak egyedüli bűne az, hogy nem szimpatizál a demokratákkal.
  Emiatt max. hűvös lesz a viszony, nem veszünk tőlük semmit, de nem áll meg a világ. Az a kellemetlen az amerikaiaknak, hogy fegyverek kapcsán nagyon nem vagyunk rájuk utalva. Lenne többféle európai és izraeli alternatíva is a légvédelmi rakétarendszer kapcsán.
  Ha megfigyeled a csehek már nem amerikait vettek. A lengyelek esetén is a rakéták már nem amerikaiak lesznek. A németek most rendelik meg a TLVS-t, ami nagyon jól el tud lenni amerikai rakéták nélkül is. A Franciáknak saját van.
  Nem mondom, hogy jó ötlet volt Szijjártó Biden ukránozása - sőt, de biztos vagyok benne, hogy finomodni fog a választás után a Biden kommunikáció is - már ha megnyeri.
  Ugyanakkor ha meg is nyeri, nem vagyok benne biztos, hogy végig is fogja tolni. Kamalla Harris meg már egy egészen más ügy lesz.
   
  Bleroka likes this.
 11. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  Hát azért a TLVS a PAC-3 MSE nélkül eléggé félkarú "óriás". Ugye az IRIS-T SL nem igazán jó a taktikai ballisztikus rakéták (mint az ATACMS, SCUD, stb.) ellen, illetve, mivel nem radarvezérlésű, hanem infravörös képalkotós, ezért időjárásfüggő is. Vagy lemaradtam valamiről és másfajta rakétát is fognak integrálni a TLVS-hez?
   
 12. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Amíg nincsen senki sem rákényszerítve, addig nem, de ahogy a lengyelek rendszerébe, úgy a TLVS-hez is pillanatok alatt integrálják a Stunnert. Ahogy a Raytheon ajánlja is a Patriot rendszereihez.
  Ugyebár az lesz a PAAC-4.
   
 13. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Nyilván megoldható, de ilyen alapon gyakorlatilag bármit bármihez lehet integrálni, ha van szándék-idő-pénz. Viszont akkor az már nem "a TLVS" lesz, hanem egy másik verzió. Mint ahogy a MEADS+IRIS-T lett a TLVS.
   
 14. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A TLVS az a BW program neve.
  TAKTISCHES LUFTVERTEIDIGUNGSSYSTEM
  Ha az amerikai kormányzat tovább b@szakszik velük a Patriot rakéták vezérlésével kapcsolatban, akkor simán kihagyták volna a Lockheedet a rendszerből, és lett volna belőle egy tisztán MBDA-Diehl rendszer, vagy már akkor bevették volna a Rafael-t.
   
 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Second Batch of three IAF Rafale Jets Arrives in India After Flying Non-Stop From France...  (Bordeaux - Jamnagar: kb. 7500 km)
   
  fishbed and zsolti like this.
 17. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Jó kis összeállítás arról, hogy milyen szép és milyen precízen manőverezhető gép is ez a Rafale:

   
  fishbed, svajcibeka, amos and 3 others like this.
 18. kamm

  kamm Well-Known Member

  Ezt a zoldseget. :) Az az aproert lehajolni az $100 milliard FELETTI szaudi rendeles, a horvatok meg szimplan a Gripen ellen van, nem az osszegrol szol.
   
 19. kamm

  kamm Well-Known Member

  Jezus, ezt a sok tudatlan hulyeseget... :D Nem is irok erre mar semmit. :rolleyes:

  Legkisebb dolga is nagyobb lesz meg legalabb egy evig annal a Biden-fele adminisztracionak, hogy Magyarorszaggal foglalkozzon, plane azutan, hogy a franciak kemenyen belealltak az iszlam reformjaba (kapnak is hideget-meleget az amerikai meg francia balszel foallasu demokracia-rettegoitol.).
  Az egyetlen, amit el tudok kepzelni, hogy a Szabad Europat rendesen feltokesitik, ahogy eredetileg tervezve volt es normalis online adas lesz melle.
  Minden mas talan majd kesobb, ha egyaltalan lesz annyira erdekes, hogy foglalkozzanak vele.
  Ha igazan buktatni akarnanak, akkor csak azon mulik, mennyire szofisztikalt a NERlopasi rendszer otthon. Ha nem tulzottan, akkor csak akarat kerdese, mert akkor mindent ki tudnak az amerikaiak deriteni viszonylag gyorsan a magyar oligarcha-halozatrol es annak a Fonikhez vezeto vonalarol - ha mindezt, bizonyitekokkal egyutt dumpoljak mondjuk az Atlatszo vagy a Direkt36 nevtelen postaladajaba online, akkor mar az eleg lenne.
  Viiszont nem latom be, hogyha ennyire kovethetoen mennenek a dolgok, akkor ketlem, hogy Obama alatt ne csinaltak volna mar meg...
  Mivel ilyesmi nem tortent, ezert azt gondolom, vagy eleg szofisztikaltan lop a NER, vagy az amerikaiak sz@rnak ra magasrol.

  Elkepzelhetetlennek tartom, hogy barmi modon az AMRAAM le lenne allitva, de ugye akkor ott van az IRIS-T es a Meteor, az nekunk kb eleg is minden amerikai raketttta helyett, nem?

  A Gripent meg vegkepp nem is ertem, hogyan tudnak befolyasolni - lelovik az egunkrol? :)
  A feminacik azert ekkora befolyassal nem birnak meg, a torokok meg mindig becsuknak ujsagirokat meg melegeket meg mindenkit es naluk is csak attol borult ki z F-35 bili, hogy miutan sokallottak a Patriot pofatlan arat, akkor nem mondjuk SAMP/T-t vettek helyette, hanem S-400-at.
  A Gripen E/F-be sem igazan tudnak beleszolni anelkul, hogy ne kerulnenk ki a NATObol es fel valamifele tiltolistara mondjuk Szudan melle. :)
   
  Bleroka likes this.
 20. tarzaan

  tarzaan Well-Known Member

  Kar, hogy kicsi es nem igen tudna pl Meteor-t hordozni.
   

Ezen oldal megosztása