Ezzel én is találkoztam, mikor elkeztem hivatásból repülni - mikor nem szórakozás már a repülés, máshogy nézel az egészre. Viszont ez az érzés minden játékra vonatkozott, így idővel rájöttem, elkezdett bedarálni az IRL, és az rettenetes.
Totál hülyének fogsz nézni, de ami engem visszatett a játékok élvezetébe, az a WoW lett. Pontosabban a klán, amihez csatlakoztam. A játékok maguk egy felnőttet annyira már nem kötnek le, mivel az élet teletömi az agyunkat, de ha ott van egy valóságtól elszakadt közösség, azért fogsz majd feljárni. Azért erősíted a geared, hogy le bírjátok csapni a raidet vagy azért gyakorolsz, hogy sikerüljön az alacsony támadás a többiekkel.
Azóta hülyülök meg megint a szimulátorozásért, mióta másokkal repülök, a klán/század, a bajtárisasság szimulálása miatt, amit mi teszünk bele (ha egyszer visszavonulok, benyel majd a VRMMORPGk világa XD).
Magában játszani felnőttként már nem nagyon megy - szóval keress egy hozzád hasonló elborult bandát és majd meglátod, alig várod, hogy felszállj és profi legyél a gépedben