Szerintem kissé alábecsülöd a quadok manőverezőképességét!A rakéta képes 6 km távolságban manőverezni akár gyorsan mozgó technicalt is szét lehet vele lőni.
Akkor egy kis quadcopter hol lesz neki akadály...?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Szerintem kissé alábecsülöd a quadok manőverezőképességét!A rakéta képes 6 km távolságban manőverezni akár gyorsan mozgó technicalt is szét lehet vele lőni.
Akkor egy kis quadcopter hol lesz neki akadály...?
Ez a szezon és fazonnal keverés.Szerintem kissé alábecsülöd a quadok manőverezőképességét!
1. 50m/s-et is lazán tudhat rövid időreEz a szezon és fazonnal keverés.
Értem, hogy neked emberi léptékkel ez frankó.
Ez a videó a tereptárgyak elkerüléséről szó.
De ez a sebesség és irányválás egy rakétával szemben 0.
Egy 10-12 m/s-os cél egy közelségi / vezérelt gyújtós rakétával szemben a vicckategória.
Ezt elcsapja egy ilyen.
Amúgy meg kis quadok ellen nem is rakéta menne.
A nem túl rég betett videón láthattad, hogy 10-20 méteres területet is be lehet teríteni AHEA lőszerrel repeszekkel...
És a drónakka fogalma sincs mikor kell manőverezni.
A videón látható módon egy felderítő drón nem mozoghat, mert értelmes képes is kéne adnia...
180 km/h?1. 50m/s-et is lazán tudhat rövid időre
Hirtelen már lézer jelző is lett egy ekkora drónon, ami egy kamerát alig bír el?2. lehet fogalma, mert infrával nem fognak sikeresen rávezetni radar/lézer besugárzást (akár távméréshez) akár érzékelheti is. automata kikerülő
180 kph lazán, lefelé! Segít a gravitáció is!180 km/h?
Egy 30-50 centis drón?
Hirtelen már lézer jelző is lett egy ekkora drónon, ami egy kamerát alig bír el?
Nézd már meg mekkora egy lézer besug. jelző az AGH-64-en...
IR és RPK rakéta ellen meg egyik sem ér semmit.
Amúgy egy ilyen drón meg hol lenne olcsó és tömeges?
Ez egy viszonylag nagy és drága drón még, a kis drónok közt (és nem akrobatikus, de nagyon jó funkciói vannak a szoftverének). Ezzel együtt filléres tétel sok más hadianyaghoz képest, lényegében muníció kategória (szerintem olcsóbb mint egy skyranger patron). Lényegében raj szinten 1-2 ilyen drón alap kéne legyen, kicsit militarizálva.Egy való életből vett példa gyors, kisméretű drón felderítésre...
Ukrajna, felkelők / terroristák (ki minek hívja őket..) árokrendszerének a felderítése, síma DJI drónnal (nem high-tech katonai cucc..)
Látszik néhány kimerevített kép, ahol lehet elemezni hogy mit / kit láttak.
Jelenleg egy ilyen kis cicil DJI cuccot le tudnak szedni elektronikus zavarással.
Egy katonai eszközt már nem valószínű..
Ha nem megy az elektronikus zavarás akkor jöhetnek a "kinetikus" eszközök...
- Egy jó skeet lövő egy 12-es Berettával? (talán...
)
- Síma karabély? (én mondjuk nem szívesen lennék ott mikor egy 2-3 m rel a fejem fölött repkedő drónra az egész század egyszerre tüzet nyit karabéllyal...
)
- AHEAD lőszeres gépágyú? (ismét csak, nem szívesen lennék ott mikor a fejem fölött 2-3 m rel repkedő drónra AHEAD lőszerrel kezdenek el lövöldözni...
)
Ez mind igaz...Na azért a kimerevített kép utólagos elemzését nem keverjük már a real time felderítéssel...
Meg ez milyen közel és magasan van?
Egy valódi anti drón rendszer ma is csak 23-szor lőtte le volna vagy bénította volna meg ezt.
Könnyű ezt csinálni 0 ellenállás mellett.
Ez pont olyan, mint a GAU-8-azgatás COIN-ban.
Tor-M2 ellen mutassa be...
Ez nekem inkább arra példa, hogy épületharcban egy ilyen öngyilkos drón ellen ma kakukk.Ez mind igaz...
szerintem az a kis videócska csak arra volt példa hogy egy kicsi, olcsó, gyors, esetleg egykönnyen nem zavarható drónnal, ami váratlanul, pár méteren alig 1 perc alatt végighúz az állásaid felett (esetleg mindezt éjszaka..?) nehéz mit kezdeni. Igencsak résen kell lenni mindennek és mindenkinek hogy le lehessen lőni.
0-24-365 ben se gép, se ember nem lehet folyamatosan full alertben. Nyilván lesz olyan drón amit sikerül lelőni, de bőven lesz olyan amit nem.
Egy ilyen gyors áthúzás jelentőségét pedig szerintem nem szabad lebecsülni...
Ha drón észrevett valamit, akkor 1 percen belül érkezhet egy pontos tüzérségi csapás potosan oda ahol fájni fog.
Miért is?Ez nekem inkább arra példa, hogy épületharcban egy ilyen öngyilkos drón ellen ma kakukk.
Ez inkább rémisztő.
Akár embervadász drónokat is használhatnak, amik a felderítés mellett ha van kit az ellenállást is felszámolják, így a nehéz városi harcokat megoldják, és nemigen van ellenük hatásos védekezési lehetőség. Én úgy gondolom ezért.Miért is?
Miért is nem lehet ellenük védekezni?Akár embervadász drónokat is használhatnak, amik a felderítés mellett ha van kit az ellenállást is felszámolják, így a nehéz városi harcokat megoldják, és nemigen van ellenük hatásos védekezési lehetőség. Én úgy gondolom ezért.
Mivel ? Kész módszerek hol vannak, és melyek is ezek ?Miért is nem lehet ellenük védekezni?
Van rendszerben "embervadász" dron?Hogyan is működik egy ilyen dron?(melyik hogy)Mivel ? Kész módszerek hol vannak, és melyek is ezek ?
Ez ellen mit tudsz tenni?Miért is?
Akkor várd meg légyszíves amíg kész leszek a téma ismertető postommal. Nem olyan egyszerű a téma, és remek anyag van hozzá.Van rendszerben "embervadász" dron?Hogyan is működik egy ilyen dron?(melyik hogy)
Vállasz ki egy konkrét embervadász drónt,hogy válaszolni tudjak,mert vagy 20 féle tervezetet láttam ilyen cimszó alatt.Ez ellen mit tudsz tenni?
Bármelyik ellen? Egy épületen belül hogy állítasz meg egy ilyen drónt? Úgy, hogy az ember is maradjon biztonságos és a drónok különböztessék meg egymást is.Vállasz ki egy konkrét embervadász drónt,hogy válaszolni tudjak,mert vagy 20 féle tervezetet láttam ilyen cimszó alatt.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..