Nincs semmiféle zavar! Én nem azt mondtam, hogy a battle taxi tornyot fog kapni, hanem azt, hogy ilyen változatot is terveznek! Vannak feladatok, amiket jelenleg LAV vagy AA7V alapon oldanak meg, sőt olyan is, amit mindkettőn és ezeket részben az ACV platformmal részben pedig a JLTV és akár LVSR/MTVR alapon szeretnének kiváltani.
A tervek szerint a LAV-AT és HMMWV TOW váltását is egy JLTV alapon kialakított RCWS gép fogja átvenni. Ehhez képest a gyakorlatban ott tartanak, hogy a HMMWV tetejéről lebugázott TOW indítók kerülnek fel a JLTV páncélvadász változataira. Az, hogy ez most átmeneti, vagy így is fog maradni azt senki nem tudja megmondani.
De például ugyanígy az szerepel a tervekben, hogy a LAV-M/LAV-EFSS kiváltása is JLTV alapon fog megtörténni.
Persze itt is bőven benne lehet a pakliban, hogy a JLTV alapú önjáró aknavetőre sem lesz pénz és 20 év múlva csak így fog kinézni az USMC nehéz aknavető, vagy erre megmarad a LAV kényszerből.
Ami annak fényében, hogy a LAV-M meg a vontatott aknavetőket vagy 20 éve a Dragon Fire rendszerre szeretnék cserélni és kerekítési hiba a számuk, nem is lenne nagy meglepetés.
Csak, hogy az ACV is szóba kerüljön és ne legyen teljesen off. A LAV-C2 és AAVC-7A1 C&C gépeket biztosan váltja az ACV-C ami nem meglepő módon az ACV parancsnoki változata.
Ugyanígy az az elképzelés, hogy a LAV-R és az AAVR-7A1 műszaki gépeket egy ACV alapú gép fogja váltani. Itt már hallottam olyat is, hogy ez feleslegesen drága lenne, emiatt várhatóan LVSR/MTVR fogja váltani a gépeket.
A tervek szerint ezek kuka és egy hasonló ACV alapú gép jön.
Ha nem lesz pénz, akkor meg ez, amire vastagon van esély, mert az USMC általában csöves, meg állítólag nagyon nagy a szerelem a HEMTT irányába. Kicsinek meg marad az MTVR MK-36.