Egyéb UAV/UCAV fejlesztésekkel kapcsolatos hírek

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 170
75 628
113
Az Orion 2 sikeresen teljesítette a DGA SSI [Security of Information Systems] tanúsítási tesztjeit...

elistair-20220517.jpg


 
 • Tetszik
Reactions: Vogon

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 170
75 628
113
88693_kuslv2_711480.jpg
88692_kuslv_522560.jpgSeoul has named Korean Air as the “preferred bidder” in a programme to develop a low observable unmanned air vehicle (UAVs) that will work with manned aircraft in combat.

The programme falls under the auspices of an Agency for Defense Development (ADD) programme to develop new weapon systems. The work envisages the development of “stealth UAV squadrons.”

“The ADD began developing the UAV squadron in November last year and has completed the basic design,” says Korean.

“The agency plans to work on the detailed design with Korean Air. Korean Air will develop a manned-unmanned teaming system in which one manned aircraft and three to four stealth UAVs can carry out missions simultaneously.”

In addition to supporting manned aircraft, the UAVs will be able to perform missions on their own, such as surveillance electronic warfare, and even kinetic attacks.

In October last year, Korean Air secured a government contract from the Korea Institute for Defense Technology Planning and Advancement (KRIT) to develop a low observable UAV to advance South Korea’s stealth technology.

The project involves producing a UAV that aids the development of radar absorbing materials and a low observable shape that can be applied to future UAVs.

This followed previous work as part of the ADD’s stealth UAV programme from 2019 to August 2021.

The idea of so-called “loyal wingman” aircraft that can accompany manned assets into combat has emerged as a major theme in defence aerospace.

The US Air Force’s Skyborg programme envisages “attritable” unmanned aircraft working with manned fighters in a complex teaming environment. Unmanned aircraft such as the Kratos XQ-58 Valkyrie and Boeing Australia MQ-28 Ghost Bat have been developed to explore the concept.

Given South Korea’s strategic location in an increasingly tense region, large numbers of UAVs that could compliment manned assets have a clear appeal.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 384
31 634
113
"a kamikaze UAV, melynek neve "Iti Qovan", akár 5 órán keresztül is a levegőben maradhat. A robbanóerejű eszköz gyalogság, különféle felszerelések és munkaerő ellen hatékony.

A szakember elmondja, hogy egy speciális mini optikai nyomkövető kamera került a készülékbe. A készülék speciális elektronikus védelmi rendszerrel rendelkezik, és ellenáll az elektronikus zavaroknak."

 
 • Tetszik
Reactions: Vogon

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 170
67 388
113
Na ezt nezzetek mit talaltam.
Nagyon komoly.
Bar lehet valaki szaki mar betette:

A rövid és közepes hatótávolságú merevszárnyú UAV-k teljes konfigurációs ellenállásbecslése és annak hatása a kezdeti méretoptimalizálásra​


 

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 165
6 697
113
Nem vagyok biztos benne, hogy ez cikk hova illik be.


Elég kísérletinek tűnik még nekem. De ilyesmi kellene nekünk Gidránon (vagy Nomádon) és a náluk rendszeresítendő kámikázé típussal, amit mindenmáshova is fel lehet tenni.
 
 • Tetszik
Reactions: Negan