EMBT (European Main Battle Tank) / MGCS (Main Ground Combat System)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 181
73 671
113
063e05d700d360af97233951368d8935.jpg

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 181
73 671
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

A gépágyúról, angol felirattal.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 455
113
Ha életben szeretnél maradni. :)
Nézve az ukri háborút , ezek az ultra drága HK-k oda nem valók ! Ha nem a tüzérség csapja szét őket akkor a 10.ATGM ! De mondjuk egy 30mm-es sorozat is hazavághatja , lebutíthatja ! Ebbe 4 fővel és toronyban személyzettel számolnak ? Hány kg egy ilyen ?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 368
86 446
113
Nézve az ukri háborút , ezek az ultra drága HK-k oda nem valók ! Ha nem a tüzérség csapja szét őket akkor a 10.ATGM ! De mondjuk egy 30mm-es sorozat is hazavághatja , lebutíthatja ! Ebbe 4 fővel és toronyban személyzettel számolnak ? Hány kg egy ilyen ?
Honnan szeded ezeket?

• Tetszik
Reactions: endre

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 181
73 671
113
Olvass vissza. :D

61,5 tonna. A gépágyú drónvadászatra és gyalogság ellen is van, plusz egy géppuska a tetőn. A gépágyú lézeres besugárzásjelzőkkel és hangazonosító riasztással bír automatikusan működni ABM lőszerrel hard kill APS-ként, tehát drón, atgm ellen. Plusz van rajta Trophy. Plusz van rajta Galix. Tessék belőni. :D

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 181
73 671
113

61,5 tonna. A gépágyú drónvadászatra és gyalogság ellen is van, plusz egy géppuska a tetőn. A gépágyú lézeres besugárzásjelzőkkel és hangazonosító riasztással bír automatikusan működni ABM lőszerrel hard kill APS-ként, tehát drón, atgm ellen. Plusz van rajta Trophy. Plusz van rajta Galix. Tessék belőni. :D
Persze amíg működni nem látjuk, mindez csak elméletben.

• Imádom
Reactions: LMzek 2.0

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 455
113
Honnan szeded ezeket?
Látni , sok videón ! Nincsenek tank a tank elleni csaták , főleg nem sok a sok ellen ! Ha az oroszt nézem ott szétbaxnak mindent tüzérséggel , rakétákkal ! Ha az ukrikat ők meg szét ATGM-ezik a tankokat ! Nekem ez túl bonyolultnak és drágának tűnik !

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 455
113

A 61.5t-t ismerve a SEP3 meg az A7 tömegét keveslem , vagy csak az aktív védelem miatt kevesebbet építettek be !

Értem , hogy csúcs technika , csak van e értelme oda küldeni ahol egy krasznopol sortűz szétkapja ezt is !

Szerintem az Oroszok ezért is baszakodnak annyit a T14el mert a harci tapasztalatok azt mutatják kevés szituációban lehetne használni eredményesen .

De nem akarok eszet osztani abban amiben nekem is keveske van !

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 181
73 671
113
A 61.5t-t ismerve a SEP3 meg az A7 tömegét keveslem , vagy csak az aktív védelem miatt kevesebbet építettek be !

Értem , hogy csúcs technika , csak van e értelme oda küldeni ahol egy krasznopol sortűz szétkapja ezt is !

Szerintem az Oroszok ezért is baszakodnak annyit a T14el mert a harci tapasztalatok azt mutatják kevés szituációban lehetne használni eredményesen .

Sokkal kisebb a torony páncélozandó felülete, sokat spórolhattak rajta.

A krasznopol sortüzedhez meg kell egy lézeres rávezetés, ami a fenitek szerint meghal.

Harckocsi kell a harcmezőre, ez meg harckocsi.

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 368
86 446
113

Kisebb a toronynak azon része amit védni kell, így lehet könnyebb.

• Tetszik

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 604
26 455
113
A krasznopol sortüzedhez meg kell egy lézeres rávezetés, ami a fenitek szerint meghal.
Miért ? Ha uszkve 2km-t tesz meg a Krasznopol lövedéke másodpercenként és mondjuk 5-6 km-ről világítják meg ezt a tankot lőtáv legyen 20km akkor 10 sec a repülési idő de csak a végfázis pár sec-jében kell megvilágítani . A trophy mit kezd egy ferdén felülről jövő lövedékkel ?

Kíváncsivá tettél ! Kérlek írd le miért hal meg a lézeres rávezetés ? Ha álcázó füstöt/ködöt generál az már nem újdonság . A lövedék az ismert utolsó pontba csapódik ha jól tudom ! Ha teher ne tedd de nincs se kedvem se időm visszaolvasni !

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 181
73 671
113
Miért ? Ha uszkve 2km-t tesz meg a Krasznopol lövedéke másodpercenként és mondjuk 5-6 km-ről világítják meg ezt a tankot lőtáv legyen 20km akkor 10 sec a repülési idő de csak a végfázis pár sec-jében kell megvilágítani . A trophy mit kezd egy ferdén felülről jövő lövedékkel ?

Kíváncsivá tettél ! Kérlek írd le miért hal meg a lézeres rávezetés ? Ha álcázó füstöt/ködöt generál az már nem újdonság . A lövedék az ismert utolsó pontba csapódik ha jól tudom ! Ha teher ne tedd de nincs se kedvem se időm visszaolvasni !
Attól függ ki világítja meg és honnan. Ha gyalogság és a legtöbb esetben erre lehet számítani, akkor az gáz nekik.

• Tetszik
S

speziale

Guest

Tudod mi történik ilyen esetben a XXI. században?
Lézeres besugárzásjelző jelez, megy is a 120mm-es ahead lőszer. Aztán meg megy a multispektrális ködgránát… és szükség esetén még ott lesz az embt-n a 30mm-es gépágyú szintén ahead lőszerrel ami le tudja szedni a krasznopolt… ami rohadtul nem jön 2km/sec sebességgel

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 368
86 446
113
Tudod mi történik ilyen esetben a XXI. században?
Lézeres besugárzásjelző jelez, megy is a 120mm-es ahead lőszer. Aztán meg megy a multispektrális ködgránát… és szükség esetén még ott lesz az embt-n a 30mm-es gépágyú szintén ahead lőszerrel ami le tudja szedni a krasznopolt… ami rohadtul nem jön 2km/sec sebességgel
Dehogy szedi le a Krasznopolt. Senki nem lő tüzérségi gránátokra gépágyúval és pláne nem harckocsi ágyúval. De amúgy igen. Az érzékelés és a füst az megy.

K

kamm

Guest
Dehogy szedi le a Krasznopolt. Senki nem lő tüzérségi gránátokra gépágyúval és pláne nem harckocsi ágyúval. De amúgy igen. Az érzékelés és a füst az megy.
Hogyne lonenek mar gepagyuval. Ez az alapja a modern C-PGM/RAM rendszereknek, lasd Skynex-Mantis-Skyranger konfigokat. Ebben pont világelső a RM hálózatos rendszere.

• Tetszik
Reactions: endre and Pogány

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 368
86 446
113
A 120mm az a bevilágítóknak megy… másrészt miért ne szedné le a 30mm a tüzérségi lövedéket… gondolom tudod mi az a c-ram képesség
Mert pazarlás. Egy üteg kilő egy Krasznopolt meg még 2-3 notmál gránátot, mindre lőni fogsz? Sokkal egyszerűbb csak a drónt leszedni vagy a megvilágító katonát.