Engem nem kell meggyoznod.És ez csak az arány. Azt is meg kell nézni, hogy eleve mennyi a max. kraft, amit ki lehet hozni, hogy mi a teljesítménysűrűség, ami más 5-6 m/s-nál és más 10-11 m/s-nál.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Engem nem kell meggyoznod.És ez csak az arány. Azt is meg kell nézni, hogy eleve mennyi a max. kraft, amit ki lehet hozni, hogy mi a teljesítménysűrűség, ami más 5-6 m/s-nál és más 10-11 m/s-nál.
Tudom, kiegészítésként írtam. Lehet 99%-os rendelkezésre állás is, ha az 1 m/s széllel van, de a random és hol erős, hol semmi szél sem jó. Igazából a szél sehogy sem jó, mert olyan formában nem létezik, ahogy kéne...Engem nem kell meggyoznod.
A föld alatt jobbára szódavíz van. Ha feljön, el kell belőle engedni a szén-dioxidt, így a geoterm a legüvegházosabb energiaforrás.Egy bizonyos megyei jogú városban pár éve épült ki a geotermikus fűtőkör. Feljön a meleg víz, körbejár a belvárosban, valahogy átmegy a folyó alatt a másik városrészeb és után visszamegy a mélybe. Tök jó. Épp csak valahogy nem csökkent a fűtési költsége az egyik rákötött intézménynek, aminek a vezetőjét személyesen ismerem. Persze azt is lehet mondani, hogy így nem a szovjet földgázt égetjük el a város közepén. De anyagilag nem igazán pluszos a projekt. Felhasználói oldalról (kivéve, ha így valaki megúszta a saját lerohadt fűtőművének a felújítását...).
Én a inotait látom állandóan állni!2-3 naponta ingázok Tatabánya Győr között másfél éve, többször láttam állni a lapátokat, mint forogni... Meg ha üzemeltek is a szélerőművek akkor is sokszor tessék-lássék módon.
Balázs!Tudom, kiegészítésként írtam. Lehet 99%-os rendelkezésre állás is, ha az 1 m/s széllel van, de a random és hol erős, hol semmi szél sem jó. Igazából a szél sehogy sem jó, mert olyan formában nem létezik, ahogy kéne...
..., hát egyetlen egy madártettemet sem találtunk a lányommal négy év alatt!Akagi
Köszönöm, de inkább kihagynám :-D
Amúgy az infra hangot nem hallja az emberi fül, de attól még vannak egészségügyi hatásai ha tartósan ki vagy neki téve.
... már egy sem található Európában...!Akagi
Nem én találtam ki a dolgot:
http://index.hu/tudomany/2013/11/25/hullanak_a_sasok_a_szeleromuvek_miatt/
Hú! B+! Ez aztán tényleg nagy hír!Azóta már a kötelezō megemelését is tervbe vették, mivel azokról a szarokról szinte minden potyog... A legszebb az volt, amikor idén egy szélkerék megszórta jéggel az újonnan átadott napelemes mutatványt. Idióták
http://www.nordbayern.de/region/pegnitz/eiswurf-stadt-pegnitz-lasst-windrader-abstellen-1.4050919
Mert sajnos nem vagyok műszaki beállítottságú ember-és akkor még finoman fogalmaztam- és igyekszem tájékozódni innen is,onnan is,ugye azért ez szerinted sem bűn?De hogy megnyugtassalak az az álláspont tűnik sokkal életszerűbbnek amit ti képviseltek itt ebben a fórumban.Persze, ha ez nem a te véleményed, akkor tiszta sor, csak akkor nem értem, hogy minek kell linkelni.
Egy másik forrás által táplált gyógyfürdő most a 2. otthonom (rohadt korcsolya), annak a kútja 2km-re van ettől. Annak a 900 méter mély kútból kifolyó vizének pl így néz ki az összetétele:A föld alatt jobbára szódavíz van. Ha feljön, el kell belőle engedni a szén-dioxidt, így a geoterm a legüvegházosabb energiaforrás.
Izland a fő geoterm, főleg az ő vizeikről írtam a szódavizet. A vízkő minden alkatrészt tönkretesz. Az Amerikában megépült geoterm erőműveket egy-két év után be kellett zárni, mert elfogyott a meleg.Egy másik forrás által táplált gyógyfürdő most a 2. otthonom (rohadt korcsolya), annak a kútja 2km-re van ettől. Annak a 900 méter mély kútból kifolyó vizének pl így néz ki az összetétele:
"
Kálium: 2,7 Nátrium: 323 Ammónium: 2 Kalcium: 4 Magnézium: 2,1 Vas: 0,1 Mangán: 0,06 Nitrát: 1, Klorid: 35 Jodid: 0,068 Fluorid: 0,55 Szulfát: 26 Hidrogénkarbonát: 818 Szulfid: 0,16 Foszfát: 0,37 Metabórsav: 4,1 Metakovasav: 35 Szabad szénsav: 17,5
Összes ásványi anyag tartalom: 2809 mg/l"
Eddig nem találkoztam olyan emberrel, aki szerint melegen is iható, pedig szerintem fincsi. A maradék szénsavat mondjuk nem érezni benne (mint egy rozénál), de gondolom azt még kiszűrik mielőtt kifolyna a csapon. Amúgy még mindig jobb, mintha metán jönne vele . Volt olyan fürdő Orosházán.
A geotermikus fűtőkörnél mélyebbről, 2000 méterről jön fel a víz és 1200 méterre megy vissza. Viszont hülyeséget írtam, mert a túlsó oldalnak saját fűtőköre van, nem megy át semmi a folyó alatt. Az mondjuk beszédes, hogy dacára a város környékénorrba-szájba feltörő termálvíznek, csak egy lakótelepet sikerült eddig befűteni vele (egy másiknál le kellett állni), illetve két kertészet folyatja bele élő vízbe a saját fűtőközegét mindenki őszinte örömére...
A megtérülést érzékelteti, hogy 49%os támogatást kapott 70 éves tervezett élettartammal. A CO2 kibocsátásról pedig nem sikerült gyors google kereséssel semmit sem megtudnom, ahogyan a víz összetételéről sem (elvileg 90 fokos). Elméletileg évente 1,8 millió köbméter földgáz elégetését akarták kiváltani vele. Tehat abból is CO2 lenne (+apró). Azt a 23 épületet viszont nem csomagolták be, jobb esetben csak nyílászáró cserék voltak (vagy most épültek - csomagolás nélkül...). Mondom, szép lenne ez, ha mikro-szinten utána jelentkezne bármennyi megtakarítás a fűtésen. De nem akar. Ebben a formában max a külker mérlegünket javítja.
Itt azért ez nem fordul elő. Akkor már nagyon régen elfogyott volna. 100 km sugarú közben jó néhány településen (azért sem írok várost, mert attól, hogy valami megkapja a rangot papíron, még nem lesz az) van hasonló geotermikus rendszer. Van, ahol évtizedek óta. Illetve elég sok kertészet is ilyesmivel fűt.Izland a fő geoterm, főleg az ő vizeikről írtam a szódavizet. A vízkő minden alkatrészt tönkretesz. Az Amerikában megépült geoterm erőműveket egy-két év után be kellett zárni, mert elfogyott a meleg.
Mert az urán részben az. Ugyanis a földkéregből diffundál az óceánokba. Ha elkezdenéd kivonna belőle, akkor a földkéregből a diff. sebesség nőne.Az atomenergiát amúgy is át kellene sorolni a megújulókhoz.