Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akagiról az lehet tudni, hogy állítólag járt a Kola-fészigeten, meg zárt városban, meg Moszkva mellett mittomén hol, meg persze egy rakás ellenőrizheteten dolgot leír és és látott dolgokat amikát mások nem láthattak még oroszok közül sem sokan, meg nem létező dolgokat is leír, hogy bezzeg azt ő látta, de top secret és csak azért nem húzták őket elő....Tartasz magad körül egy masszív homályt, hogy aztán abból bármit kikiabálhass és ha valaki a legcsekélyebb adatot is kéri tőled, hogy legalább támassz valamit alá abból amit mondasz, rögtön felbúgnak a légószirénák és jön a húúú de nagyon nyugdíjas titkos ember vagyok című előadás.
Nem tudom mi igaz az egészből, csak sejtem, hogy fele se. Lehet hogy sokak bevették itt a titokzatos ködösítő dumáidat, de ideje észrevenni, hogy a király meztelen.
OSI modellből meg ne akarj pont engem kioktatni, elég groteszk lenne.
Abban igazad van, hogy elvileg létezhet ilyen prefix, de ez annyira értelmetlen, ha belegondolsz, hogy gyakorlati okokból a legkisebb egységnek a bit/s-t tekintik.
Ugyanezen az oldalon találtam egy friss videót, ami
Valóban lemaradt így visszaolvasva nem egy, hanem több mondat is! Ebben igazad van! De, hogy pellengérre állítasz egy helyesírási hibáért, hát lelked rajta! Az OSI utolsó három rétegét is kitárgyalhatjuk, de nem itt, mert a többség nem is tudja, mi az. Én egy pár évet lehúztam a "sűrűjében". Valószínű, hogy Te még csak tanultad, mikor én már oktattam. Csak így szerényen...!Látom annyira nem érted, hogy azt sem fogtad fel mi szúrta a szememet.
Ennyi erővel írhattad volna hogy 34 m/s izzó, kb ugyanennyi értelme lenne.
Amúgy meg mit akarsz ezzel a riasztással, miféle riasztás és mi köze az adatátviteli sebességhez...? Ehh... Egymás hegyére hátára dobálsz itt hangzatos fogalmakat, olvasom a hozzászólásaidat, kb fele még önmagával sem koherens, nem értem, de nem úgy nem, mintha az Orosz László előadásán ülnék, hanem úgy nem, mintha a néhai OPNI-ban ülnék.
Tartasz magad körül egy masszív homályt, hogy aztán abból bármit kikiabálhass és ha valaki a legcsekélyebb adatot is kéri tőled, hogy legalább támassz valamit alá abból amit mondasz, rögtön felbúgnak a légószirénák és jön a húúú de nagyon nyugdíjas titkos ember vagyok című előadás.
Nem tudom mi igaz az egészből, csak sejtem, hogy fele se. Lehet hogy sokak bevették itt a titokzatos ködösítő dumáidat, de ideje észrevenni, hogy a király meztelen.
OSI modellből meg ne akarj pont engem kioktatni, elég groteszk lenne.
O Tannenbaum, o Tannenbaum wie treu sind deine bletter....!ha nem az ő szája ize szerint működik az OSI modell akkor vezesse le a riasztást?
Amúgy tényleg mi az a "riasztás"? Nem vagyok networkos, de hálózatok nekem államvizsga tantárgy volt, azaz nem csak Tanenbaumot kellett betéve tudni, de ilyen, hogy terminus technikus, hogy riasztás nem ugrik be. Persze régen volt...
A hatvanas évek egyik nagy magyar slágere volt:Akagiról az lehet tudni, hogy állítólag járt a Kola-fészigeten, meg zárt városban, meg Moszkva mellett mittomén hol, meg persze egy rakás ellenőrizheteten dolgot leír és és látott dolgokat amikát mások nem láthattak még oroszok közül sem sokan, meg nem létező dolgokat is leír, hogy bezzeg azt ő látta, de top secret és csak azért nem húzták őket elő....
Mert miért is...?
Pesze 30 éve látta, ma 30 éves dolgokat simán feloldanak titkosítás alól is nyugaton és keleten is...
Ez eddig esti mesének elmegy, de vitalapnak picit kevés...
Ja, meg meg tud egy csomó relytélyes utcanevet is...
Az utolsó mondat sponsored by Mack.
Én sem értem, hogy minek hajtogatja ezt, ettől sem a szél sem a napenergia fizikai és egyéb paraméteri nem változnak. Érvek helyett csak ezt mantrázza...Akagi
"Szerényen megszeretném kérdezni, hogy Te írtál alá titoktartási esküt? Mert én igen! "
Én is csak szerényen megszeretném jegyezni, hogy nem te vagy a világon, az országban, de még csak az aktív fórum tagok között sem az egyetlen olyan személy, aki írt már alá ilyen papírt, vagy esett már át C típusú nemzetbiztonsági átvilágításon.
Más is dolgozott már "fontos" helyen, sőt olyan is akad aki a fontos helyen belüli, külön elzárt részen dolgozott. Mégsem írja le a fórumon ezt kétszázszor, csak azért, hogy nyomatékot adjon a szavának. Meg igazából nem is számít. 30+ év távlatából pedig végkép nem számít semmit.
Gondoltam, ezt megemlítem feléd, természetesen minden tisztelettel.
Oh, ezt a "naiv"kérdésedet díjazom! De ebben a topicban maradjunk az energiagazdálkodásánál!Bár ez itt még mindig nagyon off, de miért is néznélek hülyének?
Lehet, hogy szimpatikus, de azért a 210-es Po izotóp sem piskóta, korrózív (nem ismerem úgy az acél-ólom együttélést, mint a só-acélt..), plusz alsó és felsōhōmérsékleti határok, nagy sűrűség (bár a hōtehetlenség hasznos is lehet)ozymandias
A mostani legnépszerűbb 4. gen orosz reaktor típus is sóolvadékos, ezek a BN sorozatú reaktorok.
Viszont nekem sokkal szimpatikusabbak az ólom-bizmut hűtéses reaktorok, mint amilyen az svbr-100.
http://www.akmeengineering.com/svbr100.html