M
molnibalage
Guest
kitárolás.... arról annyit olvastam, hogy az a kikötő, ahol a dunai tartályhajókat töltik milyen kapacítású
A Dunán a hazai motorhajtóanyag töredéke érkezik. A csepeli OMV telep uszállyal van ellátva tudtommal és Dunaföldvár táján van még egy nem MOL bázistelep, szintén uszályos. Minden más MOL bázistelep, minden benzinkút a MOL-tól vesz hajtóanyagot, legfeljebb az adalék tér el...
A MOL-nak összesen már csak a követekező bázistelepei vannak, ahol lehet tankautót tölteni:
Szbatta
Csepel
Szajol
Tiszaújváros
Székesfehérvár
Pécs
Szőny
(Algyő bezárt)
Ezek mind rendelkeznek termék távvezetéki kapcsolattal, néhol van vasúti töltő és lefejtő is.
http://mol.hu/hu/vallalati_ugyfeleknek/logisztika/telephalozat/
, ill valhol azt hogy hiába vannak mondjuk télre tele a gáztározók, a kitárolás sebessége miatt ha csak rájuk hagyatkozhatnánk akár üzemzavar miatt (Putyin csapot tekerget), csak komoly korlátozásokkal menne a dolog.
Egy ideig szinte semmi korlátozás nem lenne, ha teli gáztározóval számolsz. A telítettséget úgy értem, hogy a kinyerhető térfogatra vonatkozva, mert a benne levő térfogat nem 100%-a hasznos, a párnagáznak benne kell maradnia, az nem nyerhető ki.
ill azt tudom, hogy pld a zalaegerszegi olajfinomító is névlegesen az csak már...
Fehérárut már nem állít elő.