Először is had kezdjem úgy, hogy:
Te kértél számokat, cikkeket. Kaptál.
Most fordítsunk :jó lenne ha számokkal is alá tudnád támasztani, hogy a szél pl UKben nem alternatíva.
Én is tudok szépeket bemondani, amíg nem kell bizonyítsam...
és had folytassam így:
Régóta kínoz az érzés, hogy nem tudom eldönteni vajon ilyenkor sajnálatot, vagy dühöt kellene érezzek.
Dühöt az oktatás és az általános ismeretterjesztés minősége és ennek folyományaként a rengeteg megtéveszthető ember miatt, vagy sajnálatot a már megtévesztettségük miatt. Biztos vagyok benne, hogy sem te, sem itt a atom/gáz a jó, megujuló semmire se.... többsége nem élből gazember, hogy szándékosan vezesse félre azokat akik még annyira sem tájékozottak a témában, mint ők. Te is, mint sokan az oktatás minőségének és a bulvártudományos szenzációhajhászásnak (minden nap vége a világnak és még aznap meg is vagyunk mentve valami nem létező technológiai áttörés által) az áldozatai vagytok.
A sajnálatot végül azért nem érzem irányotokban, mert szűklátókürűségetekben még önhittek is vagytok. Eszetekbe sem jut kételkedni, eszetekbe sem jut, hogy a magyar mainstream becsukva utánajárjatok annak amit itt már olyan sokan számokkal bőségesen alátámasztva levezettek nektek.
Eszetekbe sem jut, hogy akik (politikusok szavazatokért, befektetők a pénzetekért) ezt a rengeteg bullshitet lenyomják a torkotokon azoknak érdeke, hogy mindezt elhigyjétek és minden hatalmi, üzleti befolyásukat be fogják vetni, hogy hihetővé is tegyék a kevésbé iskolázott, vagy a területre kis rálátással rendelkező személyek számára.
Mindeközben az fel sem merül, hogy akik itt megpróbálnák ezt a szép médiahályogot leszedni a szemetekről egyszerűen mérnökök*, akiket szimplán zavar az a rengeteg tudományos sületlenség amit vagonszámra ideömlesztetek.
Sokan nagyon értelmesnek tűnnek közületek, aztán mikor már az utolsó számotokról is bebizonyosodott, hogy nem áll meg, akkor sem a belátás és a megértés jeleit mutatja, hanem új kört kezd a bullshit körhintán. Ilyenkor már csak attól rettegek, hogy a következő mondat amit olvasni fogok tőle, az az lesz, hogy Jézus magyar UFO volt.