Én nem.Apropó napelem. Az utóbbi két napban két napelemfarm mellett mentem el, az egyiknél 1 órája. Jelentem hótt hó mindegyik, szép fehér az összes panel. De én mindent elhiszek csak mondják el jó sokszor.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Én nem.Apropó napelem. Az utóbbi két napban két napelemfarm mellett mentem el, az egyiknél 1 órája. Jelentem hótt hó mindegyik, szép fehér az összes panel. De én mindent elhiszek csak mondják el jó sokszor.
Gyártás alig, inkább az olajbányászat megy. - No meg a légkondi, ami rengeteg áramot zabál...!Miért a Szaudiaknál milyen gyártás folyik?
???Hát azt a rohadt, 3. világbeli szinten vagyunk...
A térkép készítője innen dolgozott.???
Miért lennénk? Ez egy táblázat aminek a készítője hibás, vagy hiányos adatokkal dolgozott és kész!
250W fogyasztással havi 7,5KW, 500W fogyasztással 15KW lenne egy átlag magyar fogyasztása.
Gyorsan megnéztem egy számlát 5663Ft 153KWh fogyasztás mellett, azaz 36,6Ft az ára egy KWh-nak.
Na, ha igaz a fenti, akkor egy átlag fogyasztó villanyszámlája valahol 275 és 550Ft körül lenne. Egy négy tagú családé 1-2000Ft.
Ne vicceljünk már. Pont ugyanannyit fogyasztunk, mint egy cseh, vagy szlovák. Mindenki mobilt tölt, főz, mos, sokan meleg-vizet termelnek, TV-t néznek és hűtőbe teszik a dolgaikat.
Egyik pillanatban több milliós napelem rendszerek megtérüléseiről beszéltek, amihez minimum 10 ezres villanyszámla kellene (277KWh), majd sopánkodunk hogy a tizede áramot fogyasztjuk.
Te nem tudom mi a frászt számoltál. 250W teljesítménnyel 0-24 órás fogyasztással 1 hónap alatt hogyan lesz havi 7,5 kW????
Miért lennénk? Ez egy táblázat aminek a készítője hibás, vagy hiányos adatokkal dolgozott és kész!
250W fogyasztással havi 7,5KW, 500W fogyasztással 15KW lenne egy átlag magyar fogyasztása.
Gyorsan megnéztem egy számlát 5663Ft 153KWh fogyasztás mellett, azaz 36,6Ft az ára egy KWh-nak.
Na, ha igaz a fenti, akkor egy átlag fogyasztó villanyszámlája valahol 275 és 550Ft körül lenne. Egy négy tagú családé 1-2000Ft.
Ne vicceljünk már. Pont ugyanannyit fogyasztunk, mint egy cseh, vagy szlovák. Mindenki mobilt tölt, főz, mos, sokan meleg-vizet termelnek, TV-t néznek és hűtőbe teszik a dolgaikat.
Egyik pillanatban több milliós napelem rendszerek megtérüléseiről beszéltek, amihez minimum 10 ezres villanyszámla kellene (277KWh), majd sopánkodunk hogy a tizede áramot fogyasztjuk.
Teljesítmény mutat. Akkor szerinted? Édes istenem, talán megnézhetnéd, hogy mi van odaírva. Ez teljesítmény, nem energia.Most akkor óránként 249W (mint a nagy táblázat mutatja), vagy naponta?
Az éves átlagra 2189 KWh volt írva. Viszont mivel ez átlag, akkor egy 5 tagú családnak 11000KWh lenne az éves fogyasztása.
Személyenként 6500Ft havonta. Az meg lakossági fogyasztáshoz lenne sok, ha csak nem az iparit is bele teszik.
Akkor te hogyan értelmezed?
A videó végén?Uhh... és szakértenek rendületlenül.
Mert új termékkel betörni a világba, ahol a sok gyök2 hülyegyerek = szavazó atomenergia ellenes, nehéz. Egyébként, Norvégia, India és Kína fejlesztenek ilyet. Kína konkrétan az összes publikus Oak Ridge-i anyagot szépen lemásolta és azóta ezen zakatolnak.Már csak, egy kérdés miért nem, ilyenekbe öntik a pénzt mondjuk napelem helyett?
https://energyfromthorium.com/
https://flibe-energy.com/technology/liquid-fluoride-reactors/
Nem, van akinek a térkép megértése sem sikerül... elkeserítő, komolyan.A videó végén?
A videó leírásában azért kapitális ökörségek vannak.
Ekkora ökörséget...Meg vagyunk mentve.
Ekkora ökörséget...
A norvégoknál keveset süt a nap. Ők tolják is a tóriumosba a pénzt. Meg azért, mert ők nem fektettek ezer miliárdokat az urános technológiába.Már csak, egy kérdés miért nem, ilyenekbe öntik a pénzt mondjuk napelem helyett?
https://energyfromthorium.com/
https://flibe-energy.com/technology/liquid-fluoride-reactors/