Tulajdonképpen nem értem, minek vannak még más erőművek?
Atom, víz gáz. ennyi. A víz is csak a folyószabályozás miatt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tulajdonképpen nem értem, minek vannak még más erőművek?
Mi kulcsrakész projektre kötöttünk fix áras szerződést. Ha a tervezésre, engedélyeztetésre a fővállalkozónak több időre van szüksége, az nem indokolja, hogy drágább is legyen a projekt.
Azért azt a drága indexes magát újságírónak nevező létformát szívem szerint egy-két sallerral megörvendeztettem volna.
Mert ezek a mai újságírónak csúfolt nyikhajok azt hiszik, hogy komoly helyzetben ilyen ökörséget kérdezni menő. Szánalom a köbön. Persze nem csodálkozom, amikor sok indexes férmű kb. olyan, mintha részegen írták volna. Gondolom magából indult ki a kedves kérdező, mert ő meló közben italozik.Adott ez a messzeföldön híres jóember, szakember, kiválóan előadó és érvelő kultúrlény. Ebben az interjúban is kultúráltan válaszolgat, az interjú legelejétől fogva.
Erre ez a drága riporter benyög egy ilyen kérdést:
"...
Ez alatt az öt év alatt sokat jártam ott, sokkal jobban értem az orosz lelket, nagyon sok barátot szereztem.
Gondolom, jó sok vodka kellett hozzá...
Én még kényszer alatt is moderált, visszafogott fogyasztó vagyok, de tényleg remek szakembereket és kellemes embereket ismertem meg Oroszországban. De persze ez nem elég, mindenkivel pragmatikus kapcsolatra kell törekedni, az érdekek mentén, a közös nevezőt keresve..."
Komolyan az jött le a riporternek, hogy ezt a tajparaszt poénkodást kell elsütni? Ez minősíti a kérdezőt.
Mert ezek a mai újságírónak csúfolt nyikhajok azt hiszik, hogy komoly helyzetben ilyen ökörséget kérdezni menő. Szánalom a köbön. Persze nem csodálkozom, amikor sok indexes férmű kb. olyan, mintha részegen írták volna. Gondolom magából indult ki a kedves kérdező, mert ő meló közben italozik.
Nem újságírók ezek, hanem szar propagandisták (amúgy mindenhol).
Véleményem szerint, valódi újságírót Magyarországon már egyedül csak az Inforádióban találsz.
(meg tán a sportközvetítéseknél)
Elnézést az OFF-ért.
Ez a megtermelt energia ekvivalenciára is borzalmas, de erre jön rá annak költsége, hogy mi termel, amikor a szutyok naperőmű nem termel. Mert a fenti arról szól, hogy 0,12 load factor talán. Arról nem beszél, hogy a 0,88 esetben mi fog termelni is mennyiért.blitzkrieg
Paks II árát elszámoltad!
12 milliárd euró az egész amely, kb. 3600 milliárd forint.
2.4*8760*0.91=19,000 GWh.
60 éves élettartalom mellet:
19,000*60=1,140,000 GWh
3600:1,140,000=0.00315 vagyis 3,160,000 Ft
Vagyis PAKS II kb. 3,2 millió forintban van nekünk GWh-ként, mint beruházás.
Naperőmű:
9 milliárd és 21 GWh
20 éves élettartalom mellet:
21*20=420 GWh
9:420=0.02142 vagyis 21,420,000 Ft
Vagyis a naperőmű 21,4 millió forintba kerül nekünk GWh-ként, mint beruházás.
Ez szerintem elég jól megmutatja azt, hogy milyen olcsó az atom beruházás és milyen rohadt drága a naperőmű beruházás a beruházási költségeket a teljes élettartalomra vetítve!
blitzkrieg
Paks II árát elszámoltad!
12 milliárd euró az egész amely, kb. 3600 milliárd forint.
2.4*8760*0.91=19,000 GWh.
60 éves élettartalom mellet:
19,000*60=1,140,000 GWh
3600:1,140,000=0.00315 vagyis 3,160,000 Ft
Vagyis PAKS II kb. 3,2 millió forintban van nekünk GWh-ként, mint beruházás.
Naperőmű:
9 milliárd és 21 GWh
20 éves élettartalom mellet:
21*20=420 GWh
9:420=0.02142 vagyis 21,420,000 Ft
Vagyis a naperőmű 21,4 millió forintba kerül nekünk GWh-ként, mint beruházás.
Ez szerintem elég jól megmutatja azt, hogy milyen olcsó az atom beruházás és milyen rohadt drága a naperőmű beruházás a beruházási költségeket a teljes élettartalomra vetítve!
Ez a megtermelt energia ekvivalenciára is borzalmas, de erre jön rá annak költsége, hogy mi termel, amikor a szutyok naperőmű nem termel. Mert a fenti arról szól, hogy 0,12 load factor talán. Arról nem beszél, hogy a 0,88 esetben mi fog termelni is mennyiért.
Röviden, aki zsinóráramot akar termelni ilyen szarral, azt rövid úton pofánvágnám ennyi magyarázat után. Akkor meg főleg, ha olyan faszságokkal jön, hogy zsinóráram elavilt és smart grid ököréget tol. Okkal van zsinóráram igény. Úgy hívják baszod, hogy ipar és közszolgáltatás. Ezért van víznyomás, ezért nincs sötét az utcán éjjel, ezért termel az ipar tömegesen 0-24 órában olcsón, ez az ipari forradalom következménye.
A klímaváltozás ellenin küzdelemben az országok át fognak térni a megújuló forrásokból előállított energiákra, ez pedig a függési rendszerek felborulásával jár. Hiszen a Nap mindenhol süt, a szél is fúj, és a folyók is sebesen folynak, így az eddigi energiafelvásárló országok már részben, te inkább teljes egészében önellátóvá válnak. Vagyis az olaj, a földgáz, vagy éppen a szén már nem képvisel tényleges értéket, és ez bizony komoly bonyodalmakat eredményez.
A vezető hatalmak többnyire a tartalékiaknak köszönhetik pozíciójukat. Azoknak a tartalékoknak, amikből csak szűkmarkúan, és csak nagyon drágán juttattak más országoknak, akik nem rendelkeztek ilyen tartalékokkal. A háborúk többsége is azokért az energiahordozókért folyt, melyekre az átállás után egyáltalán nem lesz szükségük. Ez pedig egy olyan, új világrendet is magával hoz, amit eddig nem ismertünk.
Ez odab..sz rendesen! Egyes agytrösztök szerint a világbékét is elhozzák a napelemek, meg kutya...sza. És mindennap ezzel találkozik az ember.