Hát ezt azért nem egészen így tanultuk a miskolci Bláthy Ottó villamosenergia ipari technikumban ! Ugyanis qrvára nem ez a helyzet , mert bár a hálózat próbálja magát szabályozni de ha nincs meg a betáplálási oldalon a szükséglet akkor feszültség esés lesz majd összeomlik a hálózat ! Tehát normális esetben nagyobb teljesítmény van a hálózaton amiből a fogyasztók leveszik ami nekik kell így stabil a rendszer ! Ha egy atomerőmű kihasználtsága csak 70%-os attól még szépen üzemel csak a megtérülési tényezői romlanak . Látom ebben se képviseled a HT összefoglaló szintjét ! Aki a termelést hozzá igazítja a fogyasztási igényekhez az nem a hálózat hanem a MAVÍR .
Balázs én már akkor a hálózati méretezéseket számolgattam amikor te még a csattogó szárnyú lepkét tologattad a játszótéri gyöngy kavicsba ! Az én tanáraim akikre a mai napig büszke vagyok (ők nem biztos) Magyari István , Szabó Károly , Bessztery József (volt ÉMÁSZ főmérnök egy igazi 100% zseni) , Harmatta Artúr voltak ! Úgy, hogy ezt a kioktató stílust tartogasd azoknak akik ezt kultiválják ! Nem vagyok mérnök de annyit bármikor ér egy villanyász mint egy olajbúvár gépész !
De nem omlik össze a hálózat. Vagy te láttál blackoutot itthon valaha...?
Nincs olyan, hogy felesleg áram. Az akkor lenne, ha nem csinálnál semmit. De csinálsz. Mindig is csinált. Basszus maga tározós erőmű is egy szabályzás.
A tározós hülyeség arról szól, hogy kitalálták a zöldek, hogy akkor a kisimításra beteszik ezt és proapgálják, hogy a nem létező olcsó áramukat ezzel lehet tárolni, mint energiát. Ami BŐDÜLETES marhaság. A szar vakolásáról van szó.
Ahol eleve van völgyzáró gát, ott ok, egye fene építsék ki. De csak ezért a célért felhúzni tározós erőművet, az az agyfasz a köbön kategória. Telivered a hálózatot drágán termelő intermittens szarral, majd mellé teszed a "megoldás", ami eleve a termelt áramból levesz -30%-ot?
Elmentek otthnonról?
Komolyan mondom, hogy a falnak megyek...
Az ökobaromkodás szintje minden határon túlmegy már.
Ehhez képest fillérekben kerülne, ha az ember nem csinál semmit, csak CCGT erőművet épít földgázzal. Az tud 58-61% hatásfokot és követi a termelést.