M
molnibalage
Guest
Ettől nem kell magának a fűtőelemnek több terület.Terroristáktól, stb. védeni kell, hogy ne lopják el, ne használják rossz célra.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ettől nem kell magának a fűtőelemnek több terület.Terroristáktól, stb. védeni kell, hogy ne lopják el, ne használják rossz célra.
Még annyi, hogy Iránnak a németek építettek reaktort. Emlékszem amikor a szankciók után a németek akkorát buktak, hogy az én prémiumom kellett a bukta ellensúlyozására...A németeknek komoly atomiparuk volt, amit megbaszott a zöld hülyeség. Komoly kutatásaik voltak a tenyésztő reaktorok terén is, tóriumos reaktor kutatásuk is volt. Ezeket mind leállítottak, hogy majd a fúzió, és a nap/szél energia. Volumenben nem voltak egy Francia/Orosz szinten, de 15-20 éve még technológiailag pariban voltak.
Persze, igazad van. Csupán két külön aspektusára gondoltunk ugyanannak. Én "messzebbről" tekintettem a kérdésre, már a tényleges Nemzeti Nukleáris Üzemanyag Raktár intézményre gondoltam.Ettől nem kell magának a fűtőelemnek több terület.
Akkor családi ház, nagy kerttel, sok kamerával, fegyveres őrség épületével és vasúti kapcsolattal. Kerekítési hiba. Nem tétel, nem számít. Indrastuktúrát nézve az üzemanyag szállítás lényegében nincs. Ez 0. Ahhoz képest, hogy mi kell más erőműnél. Mert pl. egyetlen szélkerék éves kenőanyag fogyasztása is több milló HUF. Az hány liter is?Persze, igazad van. Csupán két külön aspektusára gondoltunk ugyanannak. Én "messzebbről" tekintettem a kérdésre, már a tényleges Nemzeti Nukleáris Üzemanyag Raktár intézményre gondoltam.
És hány ICE autónyi? A villanyautókból az olajcserét is átvitték az erőműbe.Akkor családi ház, nagy kerttel, sok kamerával, fegyveres őrség épületével és vasúti kapcsolattal. Kerekítési hiba. Nem tétel, nem számít. Indrastuktúrát nézve az üzemanyag szállítás lényegében nincs. Ez 0. Ahhoz képest, hogy mi kell más erőműnél. Mert pl. egyetlen szélkerék éves kenőanyag fogyasztása is több milló HUF. Az hány liter is?
Először tanulj meg szöveget értelmezni, aztán lehet tovább folytatni a beszélgetést...
40 éve az okostelefonodból a következő dolgok léteztek:
Elektromágneses adattovábbíttás uszkve 100 éve (távíró)ű
Rádiókomunikáció kvázi 70 éve (szikratávíró)
Digitális számítógép 40 éve, ami alatt a 30 tonnás számítógépből pc lett.
És adatmegosztás a katonai hálózatokban. (sőt igazából már internet is...)
Ebből te nem tudtad volna elképzelni, hogy... oké
De abból az akuumlátor technológiából, ami 200 év alatt nem ért el 10X-es kapacitásbővülést, simán azt mondod, hogy 40 év múlva 100 milliószoros kapacitásbővülés valószínűsíthető...
aztán a pécsi erőmű nem győzi elnyeli az erdőt)
Fenét. Nézd meg Baté meg Taszár, Kiskorpád állomásokat, kb kétnaponta indul a vonat a pécsi fűtőműbe.Ezt a hülyeséget felejtsétek már el ! Teljesen megalapozatlan és dilettáns ! Csak Magyarország erdőterületei Trianon óta megduplázódtak 11%-ről 23-24%-ra cél előbb a 25 % majd a 30% . Jól haladunk ! A papíripar reformja után , hogy már túlnyomó részt újrahasznosított papír alapanyagból dolgoznak óriási gond volt , hogy az iparilag alacsony értékű fával mit kezdjenek . Hát így lett az általános biomasszát feljavító adalék ! De még mindig ott tartunk , hogy a kitermelt bruttó fatömeg 25-30%-a kint marad az erdőn (apadékként) és elrohad . Bőven elég lenne ha a gyökerek tuskók ott maradnának talajjavítónak , rovar élelemnek .
Azt nem értem, ha csak a napenergia iparban mozogsz, akkor miért akarod osztani ott az észt, amiről láthatólag lövésed nincs...? Személyeskedéssel karöltve...?Ezt a hülyeséget felejtsétek már el ! Teljesen megalapozatlan és dilettáns ! Csak Magyarország erdőterületei Trianon óta megduplázódtak 11%-ről 23-24%-ra cél előbb a 25 % majd a 30% . Jól haladunk ! A papíripar reformja után , hogy már túlnyomó részt újrahasznosított papír alapanyagból dolgoznak óriási gond volt , hogy az iparilag alacsony értékű fával mit kezdjenek . Hát így lett az általános biomasszát feljavító adalék ! De még mindig ott tartunk , hogy a kitermelt bruttó fatömeg 25-30%-a kint marad az erdőn (apadékként) és elrohad . Bőven elég lenne ha a gyökerek tuskók ott maradnának talajjavítónak , rovar élelemnek .
Az erőmű:Fenét. Nézd meg Baté meg Taszár, Kiskorpád állomásokat, kb kétnaponta indul a vonat a pécsi fűtőműbe.
Mikor csináltam a vasúti tanulmányt rá, egyik állomáson sem volt szabad csökkenteni a rakodó kapacítást, pont ezért.
Taszár
https://www.google.com/maps/@46.363...4!1s_pqWMAQDWhUDyxn6L4X-gg!2e0!7i16384!8i8192
Kiskorpád
https://www.google.com/maps/@46.361...4!1s3TQLh3ep4K5LNM-gTHaFLw!2e0!7i13312!8i6656
Az nem értem, hogy ez a véntak miért szarja telibe valóságot. Hol arra tojik, hogy szénerőmű kvázi Mátra van és lassan kihal, de hát ő csakazért is azzal számol...
Fenét. Nézd meg Baté meg Taszár, Kiskorpád állomásokat, kb kétnaponta indul a vonat a pécsi fűtőműbe.
Fenét. Nézd meg Baté meg Taszár, Kiskorpád állomásokat, kb kétnaponta indul a vonat a pécsi fűtőműbe.
Mikor csináltam a vasúti tanulmányt rá, egyik állomáson sem volt szabad csökkenteni a rakodó kapacítást, pont ezért.
Taszár
https://www.google.com/maps/@46.363...4!1s_pqWMAQDWhUDyxn6L4X-gg!2e0!7i16384!8i8192
Kiskorpád
https://www.google.com/maps/@46.361...4!1s3TQLh3ep4K5LNM-gTHaFLw!2e0!7i13312!8i6656
Fősuli alatt 2 alkalommal voltunk a pécsi erőműben látogatáson. Első alkalommal éppen a szénről átállítás előtt. Akkor az volt a kommunikáció, hogy erdőgazdálkodási hulladékkal fűtik majd. Na aztán voltunk amikor már átállt biomasszára. Ami nagyon megmaradt: az aprító előtti vasúti kocsiban akkor rosseb nagy farönk volt, hogy egymagában kitöltötte a kocsit. Mindenki csak pislogott. Mondták ó azt a méretet bedarálják gond nélkül.
Bakker, egy vasútállomás áttervezését úgy kezdem hogy csinálok rá forgalmi vizsgálatot, milyen vonatok mennek, és hova. Ebből tudom hány darab, milyen hosszú vágány kell. És ilyenkor nyilván látom hova mennek az irányvonatok, ha Pécsre a fűtőműbe, akkor talán joggal feltételezem hogy nem szék lesz a fából. Nyilván nem nézegettem milyen fa az, jó lenne-e amit felraknak az egri vár fedélszékébe, de azért azt sejtem hogy abból füst lett, és hamu."
Összességében megértem a gondolataitokat de azok nem átfogó ismereteken alapulnak hanem pillanatképeken . Ha egy vasúti állomás rakodóján sok a fa az nem jelenti azt , autómatikusan az erőmű a célállomás !
LOLÖsszességében megértem a gondolataitokat de azok nem átfogó ismereteken alapulnak hanem pillanatképeken . Ha egy vasúti állomás rakodóján sok a fa az nem jelenti azt , autómatikusan az erőmű a célállomás !
PSSSZZTT,LOL
Nagy szavak attól, aki egy 10 sec Google keresést nem csinált arról, hogy itthon mi van az energiamixben...
Értjük, hogy a napbiznisznek betettek és neked fáj, de szerintem nem kellene a tényekkel vitatkozni.
Mi köze van ennek ahhoz, hogy akkor láthatólag nem tudja, hogy mivel mennek az erőművek...?
Bakker, egy vasútállomás áttervezését úgy kezdem hogy csinálok rá forgalmi vizsgálatot, milyen vonatok mennek, és hova. Ebből tudom hány darab, milyen hosszú vágány kell. És ilyenkor nyilván látom hova mennek az irányvonatok, ha Pécsre a fűtőműbe, akkor talán joggal feltételezem hogy nem szék lesz a fából. Nyilván nem nézegettem milyen fa az, jó lenne-e amit felraknak az egri vár fedélszékébe, de azért azt sejtem hogy abból füst lett, és hamu.