bocs, de hogy a tökömben jön ide a személyes jelenlét?
Arról beszélek, hogy egy 4 fős család fogyasztása nem annyi mint a tied...nagyon nem...
A vita már megint arról volt odafent, hogy a fogyasztás akkora kell időzíteni, amikor a napelem...
Mert egyesek még mindig vért pisálnak, hogy bebizonyítsák, hogy a kötelező átvétel nem kell ezekhez a vackokhoz és erre jött a szokásos faszság, hogy időzíteni kell a fogyasztást.
Én meg huszadjára is megmutattam, hogy nincs mit időzíteni.
Most ketten élünk a lakásban és légkondizva volt a június kemény 143 kWh. Anélkül meg 115 kWh március úgy, hogy ketten voltunk itthon HO-ban...
Szóval így nézve néha egészen pislogok, hogy ha valaki nem hőszivattyús, akkor hova van 500 meg 600 kWh havi fogyasztása...
te ne fárassz már...a kecóben nekünk összesen 4,5kw-os teljesítmányű radiátorunk van...a kazántermosztátunk 0,2 fokos érzékenységre van állítva, ami azt jelenti, hogy ha 0,2 fokkal megy a beállított alá akkor kapcsol, és ha 0,2 fokkal fölé ment akkor kapcsol le...vagyis összesen 0,4 fokot kell emelnie...mondjuk ha a kinti hőmérséklet olyan 0-5 fok között van télen akkor olyan 20 percig megy nálunk a kazán....
És ez mire akar érv lenni?
Hogy jön ez ide...?
egy 1 hetes hőhullám után te az árnyékolást b*szhatod...mi tavaly szereltünk be légkondit, szóval elég jól emlékszem az előtte lévő időkre (pedig a mi kecónk ráadásul nagyon jól beárnyékolható)...ha átmelegednek a falak meg éjszaka sincs rendes lehülés, akkor az árnyékolás nem fog neked túl sokat segíteni
A lakópark átellenes részén levő lakásban lakik közeli ismerős és nincs légkondi, mert 1 hetes hőhullám esetén van csak meleg, mert oda szinte soha nem süt rá a nap. Nekem meg du kettőtől este 6 tájáig idesüt hiába van pont előttem fa. Most lesz árnyékolás, hogy ne kellejen délután annyit légkondozni.
De itt sem sikerült asszem megérteni a műszaki tartalmat...
Úgy légkondozni, hogy nem vagy otthon? Ennél nagyobb energiapazarlásról az életben nem hallottam.
te figyelj már igazán eldönthetnéd, hogy akkor ottohn laksz-e vagy sem...mert korábban a légkondi esetében még ezt magyaráztad...
Mit? Azt sem tudom, hogy mit akartál mondani és mire.
kurvára nem az okosotthonról beszél itt senki sem..hanem arról, hogy a te egyszemélyes életeded meg fogyasztási szokásaid ne vetísd ki mindenki másra
Kétszemélyes, de nem figyelsz.
De ez a rész megint miről szól? Hogy jön ide?