Igen, korábban említettem már a "nagyságrend" kérdését. Nézzük meg ez hogyan is néz ki? Az elméleti összes beépített teljesítmény: 4,17 MW . Ugyanakkor ez már több telephely (azaz tulajdonképpen nem egy erőmű ez) és itt az elméleti szócskára oda tenném a hangsúlyt. Ugyanakkor, ha a gyakorlatban el tud "szaladni" 2,4 MW , akkor az már "rekordgyanús" ... És ez a hiper-szuper giga nagy teljesítményű és legfejlettebb biogáz erőmű ...
Mindezt gigacégek kivitelében, a folyamatra épülő egyéb termeléssel stb. stb. Ugye nem véletlenül írtam korábban, hogy a biogáz -t magyarra lehetne úgyis fordítani, hogy: bolhafing (még Magyarország viszonylatában is). Most nem írok litániát egyéb dolgokról, de szerintem látható, hogy erre építeni nemzetgazdasági szinten kb. képtelenség. Persze, jó hogy van meg minden, de ...
Most csak itt hagyom alább, hogy atomerőmű milyen kapacitásokkal tud menni. Persze nálunk nincsenek/lesznek óriási teljesítményű erőművek, csak ilyen kicsik:
Paks I. - 2000 MW
Paks II. - 2400 MW
Viszont ezt tudja akár éjjel-nappal, télen-nyáron, ha esik-ha fúj stb. Érezzük azért a három nagyságrendbeli különbséget? Tulajdonképpen ezek együtt sem lennének elegek ...