Szia emel
"Mitől lenne Magyarország más? "
Se 6-osnál nagyobb földrengés, se tájfun, se cunami... Elég más természeti adottságok ezek.
"100%-os biztonságot sehol és semmiben nem lehet GARANTÁLNI"
<b>Nem is erről van szó.</b> Az <b>becsülhető</b>, hogy mekkora eséllyel történik meg egy katasztrófa. Ez kockázat elemzés. Csak egy példa:
Magyarországon mondjuk 10 milliárd az 1-hez az esélye annak, hogy földrengéstől megfekszik egy atomerőmű.
Japán meg 10 millió az 1-hez. Nagyon nem ugyan az a kockázat. Ők ott Japánban úgy ítélték meg, hogy a cunami+földrengés+tájfun okozta kockázati tényező magas. Erről szól a történet.
"Képzeld el, hogy a fukusimai erőmű elektromos termelését akár olaj vagy gázüzemű gázturbinás, vagy ..."
Erről írtam az eredeti hozzászólásomban, amire molni reagált. Leírtam, hogy a mérlegnek van egy másik serpenyője is. Tovább növekszik a szénhidrogén importja így Japánnak. Az meg értelemszerű, hogy nem csak behozzák a szénhidrogént, hanem föl is használják, értelem szerűen szén/olaj/gázos erőműben.
molnibalage
"Számorma nem a stílus bicskanyitogató, hanem ha valami mindeféle műszaki tudás és realista szemlélet nélkül - már elnézést - csak baromságot idehány."
Erre még nem szolgáltattál semmi féle bizonyítékot. Tény, hogy nem vagyok mérnök, de a "műszaki analfabéta", a "realitás érzék hiánya" azért elég erős és alaptalan jelzők rám szerintem.
"Ha holnap egy 100 méteres meteorit pont eltalál egy erőművet, az ellen nincs mit tenni. "
Igen, és ha összeütközik a föld a holddal akkor sincs mit tenni.
Most azt mond meg nekem, hogy erre mekkora az esély?
"Egy vegyi üzemben dolgoznak olyan anyagokkal is, hogy ahhoz képest a lokális radioaktív kibocsátás babazsúr... "
Egy elég közeli rokonom vegyész technikus egy ilyen üzemben és csak veszélyes anyagokkal dolgozik. Köszi, hogy felvilágosítasz a veszélyeiről.
Százhalombattát meg szintén ismerem, ugyanis a Csepel szigetről származom én is, elég sokszor voltam batán, ha más nem strandon. Tisztában vagyok azzal, hogy az is egy veszélyes , de szükséges üzem.
De, hogy ennek mi köze van a Japán atomerőművek biztonságához azt nem tudom...