Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha van egy megoldhatatlan problémád, fogadj fel egy jó mérnököt, és adjál neki elég pénzt. Pl ha el akarsz utazni a Holdra.Teljesen mindegy, hogy mennyi a gázár, nem kitermelhető, technológiai probléma miatt.
Nyamvatt teló.Telet akartam írni,nem felet.... Télig kiepitheto eMennyire opció, hogy félig kiepitheto a hiányzó LNG szállítási kapacitás?Amolyan bármi áron háború van stílusban akar
Nem megvalósítható ilyen rövid időtávon.Nyamvatt teló.Telet akartam írni,nem felet.... Télig kiepitheto e
1216 köbméter volt tavaly az átlagos lakossági fogyasztás Magyarországon. Ebben a pillanatban 240 EUR/MWH a gázár a TTF-en, azaz 2500 EUR / 1000 köbméter. Ez alapján a mai Euró árfolyamon (396 Ft) 1 203 000,- Forint lenne egy magyar ember átlagolt éves és 100 320,- Ft. a havi átalány gázszámlája. Ennek bevezetésével kampányol az ellenzék, hiszen a rezsicsökkentett gázt a 250 dollár / 1000 köbméteres áron, hosszú távú szerződéssel beszerzett orosz földgáz teszi lehetővé.Hétfőn az egekbe szökött a gáz ára Európában, és a történelem során először 3600 dollár fölé emelkedett 1000 köbméterenként.
Épül még egy óriás Lettországban, vagy hol. Szerintem nincs több szakember.Nyamvatt teló.Telet akartam írni,nem felet.... Télig kiepitheto e
Nem is kell, típustervnek hívják a megoldást, ami gyorsítja a beruházást és csökkenti a szakemberigényt. Ha szükség lenne rá, akkor jöhetnének a Liberty-terminálok!Épül még egy óriás Lettországban, vagy hol. Szerintem nincs több szakember.
Alapvetően az ipar fogyasztását korlátozzák először.Akkor attól tartok, fázni fogunk S télen.Jelenleg több esélyt látok arra,hogy nem lesz orosz gáz,mint arra,hogy lesz.
Remélem tévedek.
Én is ilyesféle megoldásra gondolok.Szerintem veszizemmodbs kapcsolva megoldható.Dtagsn,más dolgok kárára,de megoldható.Nem is kell, típustervnek hívják a megoldást, ami gyorsítja a beruházást és csökkenti a szakemberigényt. Ha szükség lenne rá, akkor jöhetnének a Liberty-terminálok!
Én is ilyesféle megoldásra gondolok.Szerintem veszizemmodbs kapcsolva megoldható.Dtagsn,más dolgok kárára,de megoldható.
De ahhoz gyorsan kell lépni.
Álmodik a nyomor...Nem is kell, típustervnek hívják a megoldást, ami gyorsítja a beruházást és csökkenti a szakemberigényt. Ha szükség lenne rá, akkor jöhetnének a Liberty-terminálok!
Attól tartok,hogy elhúzódik Ukrajna.Oroszok elfoglalják,de nem fogják tudni uralni.Es mindegy,hogy a gerillák robbantak fel a vezetéket,vagy az EU végül a gázt is szankcionálja,vagy Oo maga is destabilizalodik,valahogyan gáz kell iparnak,lakosságnak egyaránt.Ahol lehet,meg kiváltani.Alapvetően az ipar fogyasztását korlátozzák először.
Szóval a kérdés az, hogy akkor a gyök2 jóska otthon fázhat-e, ha közben meló nincs a gyárban.
Már, ha a segélyből telik gázra..
Nincs mese, atomenergia visszakapcs németknél és szén is kitolódik.
A legszomorúbb az, hogy az ökobarmokat senki sem akarja elásni a föld alá most sem sőt, továbbra is tolják a rollert bele a szakadékba.
Szerintem technikailag megoldható.Kisebb hajókat gyártanak sorozatban,és ezekhez lehet többé kevésbé szabványos felszereléssel ellátott kikötőket építeni.Álmodik a nyomor...
Ez is jó európai módon sikerült istenesen elkúrni.
- Eleve ott kezdődik, hogy az LNG hajók mérete és merülése korlátot szab annak, hogy hol hajózhatnak..
- Ebből az következik, hogy nincs std. kikötő, mert a lefejtési pont helye miden, csak nem szabányos.
- Az eltérő hely, eltérő apályt és dagályt jelent, ami gátat szabhat magának a hajózásnak is.
- A rendelkezésre álló tervezési kapacitás korlátos.
- A kivitelezési is.
- Lehet akármennyi terminál, ha hajó nincs hozzá.
- A terminálok indulási felén más országok vannak.
- Mivel sürgős, és altrnatíva nincs, a cerzus vastagon fog fogni. Mindenhol.
Atom lekapcs,
Szén lekapcs.
Orosz gáz nem kell, de ezek TISZTA (!!) villanyautózásról álmodnak most is.
Nagyon sok embert kéne fejberúgni, hátha attól resetelődne a barom agyuk.
Én nem. Fát még el is adok.Akkor attól tartok, fázni fogunk S télen.Jelenleg több esélyt látok arra,hogy nem lesz orosz gáz,mint arra,hogy lesz.
Remélem tévedek.
Pszt. Az asszony öcse szenteste óta ott melózik.Érdemes lessz a Makó alatti 6000 méteres réteget megfúrni.
A méretgazdaságossággal meg ez szembemegy...Szerintem technikailag megoldható.Kisebb hajókat gyártanak sorozatban,és ezekhez lehet többé kevésbé szabványos felszereléssel ellátott kikötőket építeni.
Dr olcsó,az nem lesz.
Ha jut nekünk.Fontos hír a magyar gázellátásban: a görögök felől is kaphatunk majd amerikai gázt
Egy friss görög-bolgár-román megállapodás alapján idén ősz-tél körültől lehetőség lesz arra, hogy a görög Alexandrúpoli görög kikötővárosban működő LNG-terminál felől is hozzáférhessen Magyarország is az amerikai cseppfolyósított földgázhoz – derül ki az MTI összefoglalójából.www.portfolio.hu
Nyilván, de minél több a variáns az infrastruktúra oldalán, annál jobb nekünk.Ha jut nekünk.