Továbbra sem értem a kommentedet.
Az
"értékelhetnéd az eredményeket" jelentése kettős, de egyik sem értelmezhető
- Ha az érted, hogy becsüljem meg, amit eddig elértek, akkor nincs mit becsülni. Az ország a kevés hazai termelést leszámítva lényegében 100% orosz importon van.
- Ha azt érted, hogy becsüljem meg az infra lehetőségeit az alternatívára ott se sokat lehet értékelni. Már írtam. Az, hogy van vezetékrendszer az az első lépés csak. N+1-szer leírtam mi kéne még...
Van az IEA cél legyen energia biztonság. Megvan teljesült?
Elmúlt több mint 40 évben kb a semmit lehet felmutatni, azért nem semmi.
PATÓ PÁL ÚR-t nem sorvezetőnek írták anno.
Vizi energiát kihagyod mi a fontosabb a fügétlenség vagy egy szennyvíz elvető árok (ennek használtuk sokáig a Dunát).
Vezeték rendszer az a cseberből vederbe attól ugyan nem lettünk függetlenebbek (minden felől az orosz gáz érkezik).
Szigetelés PV ennek már jórész készen kellene lenni. Valamekkora tározó kapacitás akku vagy SZET.
Nem kellet volna a többi termelést tökéletesen ignorálni. Persze most már lesz kicsi geotermikus fűtés, nem csak egy technológia van, mindet nyomni kellet volna. Meg amit az EU a lakóságnak adott forrást a hőszigetelésre nem kellet volna átirányítani.
Nem valami egy központi megoldást kellet volna erőltetni, nekem elég mániám a Energia közösség független sok kis termelő, nehéz is őket kiiktatni (lásd ukrán atom erőművek), de nem is függenek a központtól.
Infra lehetőségek pedig meg becsülhetetlenek, addig ameddig nincs mögötte mennyit ér a függetlenség, azaz egy hazai forrásnak mennyit vagy hajlandó fizetni akkor is ha esetleg a világpiacon olcsóbb az energia.
pl termál gáz szétszórtan van kevés (gázt kerestek vizet találtak) ha van rá egy fix ár akkor az ártól függően lehet 200MW meg 400MW ennyi. Kérdés neked mennyi felárat ér meg a függetlenség?