900 000 otthont lát el árammal egy új erőmű, ami pumpálva termeli az energiát
Az új svájci erőmű 400 ezer elektromos autó akkumulátorának megfelelő energiát képes tárolni.
hvg.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
20 GWh kapacitás, 14 ev melo...900 000 otthont lát el árammal egy új erőmű, ami pumpálva termeli az energiát
Az új svájci erőmű 400 ezer elektromos autó akkumulátorának megfelelő energiát képes tárolni.hvg.hu
És ezzel mit szerettél volna közölni?
Már az Indexen is megjelent. Homok akkumulátor Azért kíváncsi vagyok rá, hogy még hány szélhámos fog súlyos pénzeket leakasztani az európai idiótákról?A mai csodaszer:
Climate change: 'Sand battery' could solve green energy's big problem
A storage device made from sand may overcome the biggest issue in the transition to renewable energy.www.bbc.com
Már a cím is szar, mert ez csak egy akkumulátor, ami visszatölti az energiát amit beletöltenek, nem "termeli" azt, csak visszatermeli 80% hatékonysággal.20 GWh kapacitás, 14 ev melo...
Itthon, télen ez kb. 1 hét felhős időt se fedezné, ha ökobarmok szerint napra alaponsnk.
Nettó faszsag. Több szaz fokon üzem = a hovesteseg is eleg decensA mai csodaszer:
Climate change: 'Sand battery' could solve green energy's big problem
A storage device made from sand may overcome the biggest issue in the transition to renewable energy.www.bbc.com
Bár a világ gondjait nem oldja meg, de helyi viszonyokban lehet rentábilis, illetve, ha nincs más megoldás, lehet kísérletezni részeredmények elérése érdekében.A gravitáció lehet a jövő energiatárolója
A gravitáció nagy előnye a megújuló energiaforrásokkal (mint a Nap vagy a szél) szemben, hogy sosem múlik el. A gravitációt pedig épp ezért energiatárolás szempontjából két vállalat is kiaknázná.raketa.hu
Hányszor lesz még ez a darus és más faszsag beidézve? Nettó hülyeség az egész.Bár a világ gondjait nem oldja meg, de helyi viszonyokban lehet rentábilis, illetve, ha nincs más megoldás, lehet kísérletezni részeredmények elérése érdekében.
"A 100 tonna homokot tartalmazó akkumulátor enyhítheti a téli fűtési időszaktól való félelmet. A durva homokszemcsék használata az energia tárolásának egyik leghatékonyabb módja lehet, amely megoldja a megújuló energiával kapcsolatos kritikus problémát, mivel akkor tárolja az energiát, amikor arra a legnagyobb szükség van.
A megújuló energiából származó villamos energiát gyakran a forgalmas, nagy igényeket támasztó városközpontoktól távol eső helyszíneken állítják elő, ami azt jelenti, hogy hatalmas összekötő infrastruktúrára van szükség az energia szállításához, hogy az ne menjen kárba."
A finnek megoldást találhattak az energiaválságra
Az orosz gázszállítás leállása így nem jelent gondot, hogy fűteni tudjanak Finnországban.index.hu
Egyáltalában elolvasod a cikket, vagy csak nyomatod ezt az arrogáns dumát? Biztos nem, csak hőbörögsz.Hányszor lesz még ez a darus és más faszsag beidézve? Nettó hülyeség az egész.
Megnézted a videót mibe került az elkészül fos? Első látásra is hülye ötlet volt, a végeredménye is az lett.Egyáltalában elolvasod a cikket, vagy csak nyomatod ezt az arrogáns dumát? Biztos nem, csak hőbörögsz.
Ha nem lenne benne fantázia az adott szituban, akkor nem csinálnák.
Gondolom, azzal nem tudsz azonosulni, hogy tévedtél.
Amit küldtem, azt néztem meg. Ne beszéljünk másról, nem kel a terelés. Azért illesztettem be ide, mert látok benne fantáziát.Megnézted a videót mibe került az elkészül fos? Első látásra is hülye ötlet volt, a végeredménye is az lett.
Én ezt nem értem:Bár a világ gondjait nem oldja meg, de helyi viszonyokban lehet rentábilis, illetve, ha nincs más megoldás, lehet kísérletezni részeredmények elérése érdekében.
"A 100 tonna homokot tartalmazó akkumulátor enyhítheti a téli fűtési időszaktól való félelmet. A durva homokszemcsék használata az energia tárolásának egyik leghatékonyabb módja lehet, amely megoldja a megújuló energiával kapcsolatos kritikus problémát, mivel akkor tárolja az energiát, amikor arra a legnagyobb szükség van.
A megújuló energiából származó villamos energiát gyakran a forgalmas, nagy igényeket támasztó városközpontoktól távol eső helyszíneken állítják elő, ami azt jelenti, hogy hatalmas összekötő infrastruktúrára van szükség az energia szállításához, hogy az ne menjen kárba."
A finnek megoldást találhattak az energiaválságra
Az orosz gázszállítás leállása így nem jelent gondot, hogy fűteni tudjanak Finnországban.index.hu
Én ezt nem értem:
1. megtermeljük az áramot
2. felfűtjük vele a homokot nyáron/nappal
3. télen meleg a homok
4. hogy lett nekem ebből energiám?
Az idézőjelbe tett kiemelés második mondatát olvasd el és értelmezd.Én ezt nem értem:
1. megtermeljük az áramot
2. felfűtjük vele a homokot nyáron/nappal
3. télen meleg a homok
4. hogy lett nekem ebből energiám?
Ausztria eltakarodhat a kurva anyjába.Ausztria megtámadja a gáz és az atomenergia zöld energiaforrásnak minősítését
Percről percre: Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index szerdai hírösszefoglalójaindex.hu
Pedig szeretnémAz idézőjelbe tett kiemelés második mondatát olvasd el és értelmezd.
Sajnos többet nem tudok segíteni.