Ameddig az átlagember esze odáig terjed, hogy több százezerért vesz telefont, TV és minden szart, de a lakását nem szigeteli és sír, hogy drága a rezsi...
Kicsit kevesebb hegyi beszéd magas lóról hasznos lenne. Nagyon.
Nem hegyi beszedeim vannak, hanem tapasztalataim. Az emberek 20 eve sem voltak rosszabbak vagy jobbak populacios szinten. Az en velemenyem szerint 20 eve meg rosszabb volt a helyzet, mert akkor meg tobbeknek volt a koruk folytan 8 osztalyos vegzettsege. En nem szoktam olyan muszaki dologban itt vitatkozni, amihez nem ertek vagy nincs benne tapasztalatom. Viszont amiben van, abba a vitaba beleallok... Pld. soha nem szoltam bele a legi harcaszat rejtelmeibe, mert nem ertek hozza...Inkabb erdekessegkent olvasom.
Volt itt regebben egy vita, hogy mennyire ertelmetlen a bolcsesz kepzes, mert az csak hulyesegeket beszel, mig a mernok erteket hoz letre. Ramutattam arra, hogy a ket kepzettseg kozos fellepesrvel eredmenyt lehet elerni. Sot nalunk fejlettebb orszagokban, pld. az angolszaszoknal ennek a kerdesnek tenyleg komoly publikacioi voltak, mert ok is tudtak, en is tudom, de te is tudod hogy nem lehet az elektronpalyak bemutatasaval kezdeni egy tarsadalmi kampanyanyagot. Tudom, hogy okos vagy, csak azt nem ertem sokszor, miert nem latsz tovabb a muszaki szemellenzodnel? Talan eddigi palyafutasod alatt a problemaknak csak a muszaki kerdeseivel talalkoztal? Vagy csak szimplan lebecsulod a tarsadalomtudomanyokat? Ebben a temaban eleg "szakbabarkent" hirdeted az iget.
Nem az a baj, hogy van velemenyed, hanem az, hogy az csak a te szubjektiv elgondolasod, meg azoke, akik hatalmi erdekbol eleve negligalni akarnak minden vitat, de ez az utobbi mas tema.
Nyilvan fel tudom merni azt hogy valaki csak a sajat szubjektumat objektivizalja, vagy tenyleg vett reszt ilyen interdiszciplinaris projektben. (Regen meg a 90-es evek elso feleben, 2000-ig, pont uj hulladeklerakok telepitesevel foglalkoztam es nem elsosorban muszaki hanem kampany szinten.) Ugyhogy voltak sikerek is, meg balul elsult dolgok.
Nem szeretnelek cimkezni ugy, ahogy Te engem, mert meg bennem van azert mernoki szolidaritas, de ebben a temaban, amirol most beszelunk, neked lathatoan semmi gyakorlati tapasztalatod nincsen, mert ha lenne, akkor tudnad, hogy ez milyen hosszu, tobbretu munka lenne, szociologiai felmeresekkel, stb....
Megis, szerinted en ulok a magas lovon, magyaran, szerinted en beszelek hulyesegeket... Hat ebben a temaban sem, hanem az, aki a velt sajat igazat hajtogatja.... Nem akarok a hsz-om vegere valami frappansat irni, de azt latom, eleg egoista tudsz lenni es a sajat kompetenciaidat azok ervenyessegen tulra is ki szoktad terjeszteni.... Pedig ezen a teruleten is, mint a mernoki munkaban az elso es legfontosabb dolog a szakmai alazat. No nem velem szemben, hanem a munka targyaval kapcsolatosan. Remelem ertetted a celzasomat...
En, veled is, mint minden ertelmes emberrel szivesen eszmet cserelek, mert az en tapasztalatom sem vegtelen, lehet toled is, mastol is tanulni... Szandekosan nem azt irtam, hogy vitatkoznek, mivel az internetes vita az nem egy normalis keretek kozott zajlo beszelgetes, hanem a masik verbalis legyozesere szolgalo tevekenyseg...
.