Úgy hogy nekik már nem cél a megfizethető áram. A zöldek úgy gondolják az életmódváltást a drágán hozzáférhető energia hordozók fogják meghozni. Abban igazuk van, hogy a spórolás megkezdődött. A kiskereskedelmi forgalom esik (kaja, ruha), ahogy az egyébb iparcikkek forgalma is.Ez így van.
Akkor most már csak azt kéne megmondani ennek a nagyon kurva okos európai vezíreknek, hogy év 75%-ban az áram további ~70-80%-át mi a fene fogja megtermelni... (Márc vége és okt eleje között termel érdemben a napenergia). Éjszaka és a zsinór igényekről beszélek.
Mert az fizikailag lehetetlen, hogy tárolgassuk az áramot ekkora távban és léptékben. Papíron...
- a szén és lignit a démon....
...de azért ta zöld fordulatos (eszem a szívüket németek) lelkesen égetik és importálják a lengyelektől is ezt...- a németeknek és még pár országnak az atomenergia démon....
.... de igen lelkesen importálják ezeket máshonnan...- a gáz ellenség, mert főleg orosz, európai forrás nincs hozzá, az impoprt LNG drága lesz, ha lenne egyáltalán, de kapacitáshiány van
- a biomassza és többi izével energetikát nem lehet alapozni
- a vízienergia nagyrészt ki van aknázva csoda nincs
Na, akkor miből lesz áram? Mert eddig kb. az jött ki EGÉSZ Európában, hogy az orosz gázról leválni nem megy, az atom fúj, a szént valahogy mégis eltűrik a fenenagy álzöldülésben. Nekem meg ezzel van teli a zsákom már. Propi és drága áram van. Eredmény semmi. A politikai populizmus oltárán meg nyugati atomipar beleállt a földbe.
Ha nem lesz csoda, akkor áram sem lesz.
Szénerőművek garmadája és gázimport meg maradni fog, ha fejlett nyugati társadalom nem akar középkori szinten élni.
Mert azok az atomerőművek egyszer le fognak állni. Szutyok nap + szél + minden balfasz ötlet meg nem tudja pótolni.
A matek egyszerű. A valóság tagadása meg sokaknak erős. Hogy "majd lesz valahogy".
A németek csakazértis bezárják a maradék 3 atomerőművet.
Ezzel a mentalitással én nem látok semmi jót.
Eddig senki nem tudta nekem felvázolni, hogy ha ezek az atomerőművek kiesnek a rendszerből, akkor mégis miből lesz áram ami MEGFIZETHETŐ is a tömegeknek. Még a villanyautók nélkül is.
Ráadásul ahogy kilő majd akkus álmokl miatt az alapanyagok ára, akkor a tárolós termelős út olcsósága is megdőlhet, de igen hamar.
Innen szép nyerni.
Mindenki lejjebb tekerte a termosztátot, eszement spórolás van ez energia számlák miatt.
Nem várt mellékvágány a fa és a szén felhasználásának felfutása. Kiváncsi vagyok erre mit találnak majd ki… egyébként a hava csak most jön… egyre több áramot exportáló ország gondolkodik az export betiltásán a magas árak miatt. A szlovákok után a lengyelek és a svédek is erről beszélnek. Meglesz a böjtje annak, hogy évtizedeken át alig épült nálunk komolyabb erőmű. Tán Gönyű volt az utolsó.