Fukusima 1 korszerű erőmű... VOLT...!!! Korszerűbb, mint a paksi! Kibírt 1 olyan földrengést, mely után Paksból csak csak futóhomok maradna...!
De a szökőár - sajnos - már nem volt betervezve....
/Bár Pakson nem lesz szökőár és nagy földrengés sem.../
De ha a normális embereken múlik, új blokk sem...!!!
Fukusima után pedig több ország gondolta újra az energetikai fejlesztéseket /Németország volt a pozitív, Franciaország pedig a negatív véglet/....
GrGLy-nek!
1 néhány másodperc elvett táblázatról nehéz vitázni. De legközelebb a táblázat helyett a forrást fogom figyelni....
Sajnos Csenobil és Fukusima közelében tartózkodók egy része már SOHA nem tudja elmondani a véleményét.
Remélem ez Pakson SOHA nem fog bekövetkezni! Sőt én kívánom neked, hogy még 50 évig boldogíts minket jó egészségben ezen az oldalon - már ha akarod...! /3 szívműtét után én az egészséget tartom a legtöbbre.../
Mi azért tüntetünk, hogy biztonságban élhessünk akár Paks közelében is...!!!
Kár, hogy ezt a hazug kormánypropaganda hívei nem képesek belátni...!!!
Köszönet a megtisztelő figyelemért...!
Egyrészt Fukushimát, Csernobilt és Paksot nem lehet összehasonlítani. Egyedül az közös a háromban, hogy mindegyiknél maghasadásból nyernek energiát. A technológia, környezet és potenciális veszélyek számítanak, mert egyébként ilyen alapon mondhatnám azt, hogy nem veszek Volvot, mivel láttam olyan balesetet, ahol Volvóban haltak meg, tehát nem biztonságos. Az egy dolog, hogy az adott Volvo 160-nal kenődött fel egy villanyoszlopra, de ezt nem veszem figyelembe. Ugyanígy mondhatnám azt is, hogy minden hozzászólásod alaptalan és hazugság, mivel egyszer már láttalak hazudni és alaptalan komment írni ezen az oldalon. Persze lehet, hogy más témában vannak jó meglátásaid, de ezt nem veszem figyelembe és emiatt elítéllek. Persze felháborodhatsz, hogy milyen alapon, nem is igaz, de ez engem nem érdekel, és nem járok utána és különbenisszuperzöld. Pedig te most ugyanezt csinálod atomerőmű témában.
Alapvetően az egész érveléseddel van a probléma, tehát én azt javasolnám, hogy az általánosságok ismétlése helyett ("mert Fukushima, mert Csernobil, mert az orosz kávéfőzők...") inkább próbáld meg tudományosabb alapon megközelíteni a témát és onnan építsd fel a mondandódat.
Másrészt, mit tudsz Paksról, az ott épült erőműről? Én jártam bent az erőműben (és nem a látogatóknak épített elkülönített folyosókon), ismerek ott dolgozókat és az egyetemen tanultam is az ott kiépített rendszerről és úgy általában a VVER-rendszerű blokkokról. És állítom, hogy amely igényekre tervezték, úgy biztonságos. Nyilván ha a bolygóból kirobban a kontinens az űrbe, azt nem fogja kibírni, de reális elvárások és veszélyek figyelembevételével tervezték meg anno, sőt, korszerűsítették azóta.
Bár mindenféle pártmédia által befolyásolt embertömegek szava nyilván többet ér és szakmaibb, mint az enyém, akinek testközelből van tapasztalata a hazai nukleáris energiatermeléssel.
"1 néhány másodperc elvett táblázatról nehéz vitázni. De legközelebb a táblázat helyett a forrást fogom figyelni...."
Érvelési hiba. Ne hozz fel olyat a hozzászólásod alátámasztására, amelyet később nem tudsz bizonyítani. Ha valaki azt írná, hogy ő meg egy másik csatornán meg 80%-os részesedést látott, de nem tudja azt bizonyítani, akkor talán te lennél a legjobban felháborodva, hogy milyen dolog ez.