Ezt senki nem vonja kétségbe.2. Az atomenergia meg kivaloan alkalmas arra, hogy alaperomukent termelje a kraftot, CO2-mentesen.
És az atomerőművel meg szokták oldani a napközbeni terhelésnövekedést?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt senki nem vonja kétségbe.2. Az atomenergia meg kivaloan alkalmas arra, hogy alaperomukent termelje a kraftot, CO2-mentesen.
Ezt most nem értem. Mi volt ebben a beugratás? Mennyi időre szól a hitel rá? Nem kötözködöm, csak kíváncsi vagyok.
Ezt a törvényi szabályozást nem értem. A KÁT tudtommal a teljes szerződött időszakra megegyezik.200 hónapig fizeti a hitelt egy olyan dologért ami brutálisan ráfizetéses lehet ha változik a törvényi szabályozás, és/vagy beüt a gebasz.
Még ha müködik is minden, akkor is 200k haszonnal száll ki.
Ezt senki nem vonja kétségbe.
Az, hogy ha havi 1000 HUF a spórolás és mondjuk 1,2 milla egy ilyen rendszer, akkor a megtérülési idő 1200 hónap, ami 100 év. "Jó üzlet" lehet ez így. Vagy ez hogyan termeli ki a hitel kamatait...?Ezt most nem értem. Mi volt ebben a beugratás? Mennyi időre szól a hitel rá? Nem kötözködöm, csak kíváncsi vagyok.
Az, hogy ha havi 1000 HUF a spórolás és mondjuk 1,2 milla egy ilyen rendszer, akkor a megtérülési idő 1200 hónap, ami 100 év. "Jó üzlet" lehet ez így. Vagy ez hogyan termeli ki a hitel kamatait...?
Nem egészen világos, de ez sehogyan sem tűnik jó üzletnek. 3-4 kWe-nél kisebb rendszert nem raknak le.
Miért ne oldanák meg? Ha mindegyik blokk maximumon van akkor nem oldják meg.Ezt senki nem vonja kétségbe.
Amíg finanszírozzák, be kell ugrani! Ennyire egyszerű!3. Fent a griden az atveteli arban a tobbi felhasznalo finanszirozza az o "bizniszet".
Amíg finanszírozzák, be kell ugrani! Ennyire egyszerű!
Ezt mondtam én mindig is molninak. A felhasználó (te, én, minden fogyasztó) egy szabályozott piacon nem kell, hogy feltalálja a spanyolviaszt.
Számolja ki mindenki MAGÁNAK, hogy neki mi a jó. A kollégád is megtette, így döntött. De ha belegondolunk egy kocsi hitelre való megvásárlása ennél sokkal kockázatosabb dolog.
A kocsiból próbálj meg +ban kijönni! (A Taxis piac is elég telített! )
Fájjon a feje ezen már a szabályozónak. Ha a szabályozó úgy gondolja, hogy elegendő KÁT szerződés van már a rendszerben ahhoz, hogy fedezzük a hazai áramfogyasztást (szerintem messze nem) akkor, nem fog több KÁT szerződést kötni. Nekik ez a dolguk. És azt gondolom, hogy nem hülye emberek "ülnek ott".
Paks mikor nem ment valaha is az elérhető maximumon? A meghibásodási és karbantartási kiesések miatti leállás nem ér!Miért ne oldanák meg? Ha mindegyik blokk maximumon van akkor nem oldják meg.
Az, hogy ha havi 1000 HUF a spórolás és mondjuk 1,2 milla egy ilyen rendszer, akkor a megtérülési idő 1200 hónap, ami 100 év. "Jó üzlet" lehet ez így. Vagy ez hogyan termeli ki a hitel kamatait...?
Nem egészen világos, de ez sehogyan sem tűnik jó üzletnek. 3-4 kWe-nél kisebb rendszert nem raknak le.
Paks mikor nem ment valaha is az elérhető maximumon? A meghibásodási és karbantartási kiesések miatti leállás nem ér!
A KÁT egy jövőbeni teljesítésű szerződéssel szabályozza a piacot. Olyan, mint a lakástakarék. Az államnak nem érdeke kilépni. A szabályozás az új szerződések megkötésével történik.Ez a "mas pocsevel a csalant" esete, ugyanezt csinaljak a nemetek nagyban a tobbi orszaggal.
Viszont ha allam bacsi ugy dont, hogy kihuzza a mankot (kotelezo atvetel), akkor sokan fognak szivni, akik most nyereszkednek...
A KÁT egy jövőbeni teljesítésű szerződéssel szabályozza a piacot. Olyan, mint a lakástakarék. Az államnak nem érdeke kilépni. A szabályozás az új szerződések megkötésével történik.
Mint ahogy PAKS 2-je sem.Egyebkent pont a "szabalyozott piac" az, ami mutatja, hogy mennyire versenykeptelen a nap es a szel... Ha piaci alapon, allami beavatkozas nelkul kene finanszirozni, nem sok embernek lenne napeleme a hazteton.
Mint ahogy PAKS 2-je sem.
Más más kihívás, mégis a év-év viszonylatban dolgozó költségvetések sokkal szívesebben finanszíroznak sok kicsit, mint egy kurvanagyot.
Konkrétan senkinél. Mert a kötelező átvétel is támogatás.Egyebkent pont a "szabalyozott piac" az, ami mutatja, hogy mennyire versenykeptelen a nap es a szel... Ha piaci alapon, allami beavatkozas nelkul kene finanszirozni, nem sok embernek lenne napeleme a hazteton.