Jogos. Én a magam részéről nem vacakoltam ilyennel, egyszerűen minden helységbe radiátor került, és kész.
Az 3-400 jó lesz másfél misinek is. A cirkó nem annyira tág fogalom, mert bő 5 éve már csak kondenzációs kazánt lehet telepíteni. Persze, 300-350 körül megvan a kázánod, fel is aggathatod a falra, csak annak még kell külön új típusú duplacsöves kéménykivezetés (ha szerencséd van, csak ennyi), szerelékek, szerelés, ja és gázterv, ellenőrzés díjak gázszolgáltatótól, kéményesektől (most már azt hiszem talán a katasztrófavédelemnél van). Ó és persze menetrendszerűen maga után vonja az elektromos hálózat felújítását is, érintésvédelem, jóváhagyása..
Szerintem is. Nem láttam még olyan elektromos rendszert, ami meleg is, meg olcsón üzemeltethető.
Nem családi házat építünk. Meglévő épülettel és rétegrenddel dolgozunk.
Ha úgy kezded, hogy ráöntöd a betont a meglévő burkolatra (parketta), úgy kijöhet a plusz 20 centi. Csak ez butaság, mert a meglévő parkettát / salakot kiszeded először, és oda pakolod be az új rétetgrendet, tehát ezt ki kell vonni (bónusz meglepetés,
lehet alatta van még egy réteg parketta, mert csak arra rakták rá az újat, láttam ilyet is). A homokos salakanyag vastagsága változó, mert sokszor eleve olyan vastagságúra töltötték, hogy vígan elment benne a szennyvizes vezeték is a vizes helyiségekből - biztos mindenki látott már régimódi lefolyót fürdőszobákban. Ami oda ment, azt nem a homok itta fel alatta, hanem egy méretes szennyvízcső... annak meg el kell valahol férnie.
Szóval egy belvárosi házban ezt a "csekély" réteget rombolod, távolítod először (btw - szar meló parkettát felszedni), feljön kb. 8-15 vagy akár 20 anyag is centi, na,
ennek a helyére mehet tetszőlegesen az új rétegrend.
Hogy a födém ne bírná, azt erősen kétlem, de a statikus majd megmondja. De csak a személtetés végett, hogy miről is beszélünk a maga csupasz valójában, ami majd állítólag nem bír el 10 centi betont, meg hogy nem fog elférni - ajánlom figyelmedbe az ablakok alatt az eredeti szinthez képest megfigyelhető, 2-3 téglányi helyet:
Nálam nemhogy a födémen, hanem a fa szerkezetű vakpaldón lett pár centis padlopon +
nem könnyű kerámiaburkolat kialakítva a külső/vizes helyiségekben a parketta helyén, semmi baja. Alatta meg bő 20 centivel a képen látható, 1-1,5 méterenként fektetett acélgerendákkal kialakított ún. poroszsüveges födém van, az kb. mindent
is kibír, mert ez nem a spórolós korszakban lett építve..
Igen, a fa kurva szar hővezető, ezért használják padlózatra, mert mert nem fog csutkára fagyni a lábad, ha rálépsz. A 2000 forintos OBI-s kerámia burkolat vidéki "kúriákba" való, polgári lakásba többnyire a parketta dukál.
Összességében régi típusú bérházban teljesen felesleges padlófűtéssel germózni. Drága, melós, előnye meg nem lesz, mert egy egyszerű radiátor fűtéssel ugyanazt éred el. A padlófűtés előnye, hogy komfortos, és kevés helyet foglal, de ugyanez megoldható radiátorokkal is, sokkal olcsóbban, hely meg bőségesen van egy polgári lakásban, pl. az ablakbeugrókat az Isten is arra teremtette, hogy oda radiátort pakolj.