S
speziale
Guest
kösziÉrdemes még várni vele 1-2 hetet, valószínű a penészedésgátló miatt büdös. Másnál is jelentkezett ilyen ahogy olvastam. Elvileg még a romlott festék szaga is eltűnik csak idő és szellőztetés kérdése.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
kösziÉrdemes még várni vele 1-2 hetet, valószínű a penészedésgátló miatt büdös. Másnál is jelentkezett ilyen ahogy olvastam. Elvileg még a romlott festék szaga is eltűnik csak idő és szellőztetés kérdése.
Ha nem az van rajta, hogy "hülyegyerek ez kell neked" akkor úgysem fogom érteni Ezt a szerelőhabot kipróbálom majd. Később ezt tudom valamivel vágni vagy beton kemény lesz? Eredeti tervem az volt, hogy csinálok egy sablont azt valami anyaggal kikenem vagy jelen esetben kifújom, majd sablon le és venti betol.De rajta van minden flakonon, hogy mire való.
ZuhanyEz valami budiba a szagelszívó?
És milyen csövet? Gondolom, ha a 100-as csövet veszem a 100-as ventihez az nem fog bele menni. Vagy hagynak rá annyit? Flexi csövem, vagy mi van amit rá kell húzni meg rábilincselni, de az szerintem ilyen célra nem jó.Ha igazán jól akarod megcsinálni, akkor veszel egy olyan műanyag csövet amibe passzol a venti és csak a csövet rögzíted központosan.
A habot és a szilikont lehet késsel vágni. Az akril ragasztót nemHa nem az van rajta, hogy "hülyegyerek ez kell neked" akkor úgysem fogom érteni Ezt a szerelőhabot kipróbálom majd. Később ezt tudom valamivel vágni vagy beton kemény lesz? Eredeti tervem az volt, hogy csinálok egy sablont azt valami anyaggal kikenem vagy jelen esetben kifújom, majd sablon le és venti betol.
Mondjuk jogos, mivel ezer fajta létezik eléggé káosz egy laikusnak. Ha még nem használtál habot, csak óvatosan adagold mert dagad ha netán ruhádra vagy egyéb tárgyra rápottyan hagyd megszáradni/dagadni mert ha elkened akkor ruhából soha nem jön ki, felületről meg szar kaparni akkor is ha simaHa nem az van rajta, hogy "hülyegyerek ez kell neked" akkor úgysem fogom érteni Ezt a szerelőhabot kipróbálom majd. Később ezt tudom valamivel vágni vagy beton kemény lesz? Eredeti tervem az volt, hogy csinálok egy sablont azt valami anyaggal kikenem vagy jelen esetben kifújom, majd sablon le és venti betol.
Ezt múltkor a magyar ipar majdnem meghazudtolta, belefutottam egy zseni munkájába. 2-3 tubusnyi egy zuhanytálca körül, néhol a perem alatt öklömnyi szilikon pamacs...szilikont lehet késsel vágni
Most gyorsan ránéztem pár ventire - de logikus is lehetett volna. A 100-as venti átmérője csak 98-99mm. Javaslom menj el egy légtechnikai boltba (vagy sima barkácsboltba) vidd magaddal a ventillátort. A helyszínen meg belepróbálod, kitalálod, hogy melyik megoldást választod. Azt mérd meg, hogy milyen mélységed van a falban.És milyen csövet? Gondolom, ha a 100-as csövet veszem a 100-as ventihez az nem fog bele menni. Vagy hagynak rá annyit? Flexi csövem, vagy mi van amit rá kell húzni meg rábilincselni, de az szerintem ilyen célra nem jó.
Erre mondom azt sok okos embernek, hogy hülye vagy, hogy nem veszel sajátot.
Minél több támogatást nyomnak a rendszerbe annál nagyobb lufi lesz.Erre mondom azt sok okos embernek, hogy hülye vagy, hogy nem veszel sajátot.
Miből? Amire nem volt 2016 vagy 2018-ban pénzem, hiába keresek többet az összes "támogatással" és mással minden annyival drágább, hogy ugyanúgy nem telik rá.
És akkor egyesek hülyén nézek rám, mikor közöltem, hogy 3-4 millás tartalék nélkül bel sem vágnék még lakás vásárlás + felújításba sem.Minél több támogatást nyomnak a rendszerbe annál nagyobb lufi lesz.
De érdemes végignézni/hallgatni először a videót mert ezt most spec nem csak a támogatások generálják, persze a végeredmény mondhatjuk talán még kilátástalanabb.
Amit mi építettünk házat, az még a rendszerváltás előtt épült. Apám emlékezete szerint kb a duplájába került a végeredmény a kezdeti kalkulációkhoz képest (a terv ingyen volt egy ismerőstől).És akkor egyesek hülyén nézek rám, mikor közöltem, hogy 3-4 millás tartalék nélkül bel sem vágnék még lakás vásárlás + felújításba sem.
Oszt lám, ez mire lenne elég most, ha lenne ennyi is. Semmi. És ez csak a tartalék.
Itt állok a negyedik X előtt, soha nem éltem nagy lábon és a horizonton alig látszik az, hogy mikor lehet saját ingatlanom. Úgy, hogy minden szart fel kénee venni, ha egyáltalán én felvehetném, mert ahogy megnéztem rám néhány kedvezmény mintha nem is vonatkozna...
Barátnőm tesója vett ki lakást és az ingatlanosa pislogott, mikor megtudta, hogy 5 éve lakom ugyanabban a lakásban.
Ő ilyet még nem látott. Azt már inkább meg sem említettem, hogy közeli rokonnál ez 8 év...
Itt állok a negyedik X előtt, soha nem éltem nagy lábon és a horizonton alig látszik az, hogy mikor lehet saját ingatlanom. Úgy, hogy minden szart fel kénee venni, ha egyáltalán én felvehetném, mert ahogy megnéztem rám néhány kedvezmény mintha nem is vonatkozna...
Ott sem vagyok mindenre jogosult és az is kevés.Családot kell alapítani, és máris lesznek kedvezmények.
Egyik nagyszülőm sem ér már 7+ éve...Egyébként valóban nehéz az önerőből egzisztencia teremtés, de azért sokaknál a szülők is tudnak segíteni (szerintem felelős szülő a lehetőségeihez mérten igyekszik félretenni erre a célra), ill. a biológiai létünk végessége miatt előbb-utóbb sajnos az öröklés is elkerülhetetlenül megjelenik, mint opció (pl. nagyszülők révén).
Halottnak a csók. Ha az utóbbi 1 év ezen hatása eltűnne, akkor sem lenne pénzem nekem ugyanúgy semmire.