Nezd ha neked a cca 500 1000 meterrol keszitett felvetel ugyanaz mint a szarnyvegek osszerintese illetve a fedelzet felett valo tobbszori athuzas alacsonyan akkor rendben van.
De azert toled tobb jozansagot vartam.
Minden videó, amit a fegyveres erők nyilvánosságra hoznak az propaganda, így nyilván nem mindent kötnek az orrunkra, csak ami számukra előnyös. Mikor orosz Szu-24 rohangál NATO-hadihajó fölött azt csak a NATO hozza nyilvánosságra, mikor NATO-harcigép közelít 100m-en belül orosz szállítógépet (nem 500 vagy 1000m!!, lásd a Tu-204 és F-18 esete), azt csak Ivánék mutatják meg. Mikor az oroszok csesznek el valamit, arról a nyugati sajtó ír, az orosz sunnyog (lásd a "kísérleti" robbanást), mikor a spanyol Typhoon indít "véletlenül" rakétát a Baltikumban az orosz határ közelében, arról eddig alig pár sort tudtam olvasni (valószínűleg oroszéknál bővebb és hangosabb sajtója volt, csak azt nem olvasom). Való igaz, hogy az oroszok keményebbek, ha a határaikat NATO-gépek vagy hadihajók kerülgetik, de én elég vén vagyok, így emlékszem hogy a kubai válság idején az USAF és NAVY gépei se km-es távolságból figyelték a szovjet hajókat, amik Kubába tartottak (és nem az USA felé!). Szóval szerintem a nyugira lenne rá egy jó megoldás: nem kell odamenni a másik határaihoz meg a kapujába, így nem lenne kockázat. Az USA ugye saját határaitól jóval messzebbre is keménykedett már, lőtt már le utasszállítógépet - és nem éjszaka, hanem fényes nappal, szóval szerintem nemigen van mit egymás szemére hányni. Én nyilvános airshow-n hallgattam már végig egy B-52 navigátorának beszámolóját élete leghosszabb bevetéséről, mikoris otthoni bázisról indulva átrepültek Európába, D-É-D irányban végigrepültek az orosz határ mentén Lengyelországtól a Novaja Zemlja-ig, majd hazarepültek. Ez akkoriban történt mikor az oroszok nem tudták ezt viszonozni semmivel, annyira le voltak pukkanva hogy örültek ha évente párszor saját bázisukat körbe tudták repülni, mégse hagyták őket békén. Szóval szerintem jobb lenne, ha minden nagykutya csak a saját kutyaóljában lakna és a saját udvarát őrizgetné, mindenkinek biztonságosabb lenne (meg talán olcsóbb is). Persze értem én, nagyhatalmi politika ... a kicsik meg szívnak ...