Érdekességek a világ országaiból

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 559
84 981
113
Egy brazil család összes tagjának 6 ujja van a kezén és a lábán. Ez az anomália 4 generáció óta öröklődik

• Hűha
Reactions: jani22

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
A cikk ugyan komoly, de az egyik helyi lakos mondata nagyon viccesnek sikerult:

"Ha a feleségem megmozdul az ágyban, felpattanok, és azt hiszem, hogy ez egy földrengés"

Nem tudom, hogy mennyire van meg ez nektek, hogy mi ez a Pozzuoli, de érdemes utánanézni.
Én annak idején teljesen véletlenül eljutottam oda.
Pozzuoli Kb. olyan Nápolynak, mint Budaörs Budapestnek. A nápolyi metró egyik vonala a felszínen hévként elmegy Pozuoliba.
Én is így jutottam el oda, mert U26-osként járt az Interrail, ami piszok olcsóvá tette a vonatközlekedést a Trenitalia járatain. A nápolyi metrót meg véletlenül a Trenitalia üzemeltette. Így ingyen jártunk a 2 város között.
A lényeg, hogy hátizsákkal sátorral jutottunk el oda, és azt kell tudni, hogy a Campi Flegrei kalderája 2 részre volt osztva. Az egyik oldalon szelíd formában vulkáni aktivitást lehet megfigyelni, míg a másik oldalon egy normális kemping működött.
Elképesztő menő a dolog, ugyanakkor az ember ostobaságát is jelzi.
Semmi nem mutatja jobban a helyiek hülyeségét, hogy kaldera aljából felnézve azt látod, hogy menő házak épültek végig a kaldera tetején, a PEREMRE!
Hja és nem mellesleg pár szupervulkán létezik csak a világon. A Yelowstone mellett a Campi Flegrei a másik.
A besorolás onnan jön, hogy ezek a legdurvább kitörésük esetén képesek földi kihalásokat előidézni.
Végülis, ha úgy vesszük nem is olyan hülyeség a kráter peremére építeni a házat!
Ha úgy is kihal az emberiség, akkor legalább hatalmas live showban lesz része a bátor pozzuoli lakosoknak.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 490
59 931
113
Az Alpokban is a lawinától és földcsuszamlâstól ( potenciálisan ?) veszélyeztetett területeken vidáman épitenek lakóházakat. :(

Rferi66

Well-Known Member
2020. február 14.
2 812
5 896
113
Nem tudom, hogy mennyire van meg ez nektek, hogy mi ez a Pozzuoli, de érdemes utánanézni.
Én annak idején teljesen véletlenül eljutottam oda.
Pozzuoli Kb. olyan Nápolynak, mint Budaörs Budapestnek. A nápolyi metró egyik vonala a felszínen hévként elmegy Pozuoliba.
Én is így jutottam el oda, mert U26-osként járt az Interrail, ami piszok olcsóvá tette a vonatközlekedést a Trenitalia járatain. A nápolyi metrót meg véletlenül a Trenitalia üzemeltette. Így ingyen jártunk a 2 város között.
A lényeg, hogy hátizsákkal sátorral jutottunk el oda, és azt kell tudni, hogy a Campi Flegrei kalderája 2 részre volt osztva. Az egyik oldalon szelíd formában vulkáni aktivitást lehet megfigyelni, míg a másik oldalon egy normális kemping működött.
Elképesztő menő a dolog, ugyanakkor az ember ostobaságát is jelzi.
Semmi nem mutatja jobban a helyiek hülyeségét, hogy kaldera aljából felnézve azt látod, hogy menő házak épültek végig a kaldera tetején, a PEREMRE!
Hja és nem mellesleg pár szupervulkán létezik csak a világon. A Yelowstone mellett a Campi Flegrei a másik.
A besorolás onnan jön, hogy ezek a legdurvább kitörésük esetén képesek földi kihalásokat előidézni.
Végülis, ha úgy vesszük nem is olyan hülyeség a kráter peremére építeni a házat!
Ha úgy is kihal az emberiség, akkor legalább hatalmas live showban lesz része a bátor pozzuoli lakosoknak.
Nem véletlenül vannak tele vasárnaponként a templomok dél olaszországban. Házat építenek a vulkán oldalában, aztán imádkoznak hogy ne törjön ki. :)

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 304
16 135
113
Az Alpokban is a lawinától és földcsuszamlâstól ( potenciálisan ?) veszélyeztetett területeken vidáman épitenek lakóházakat. :(
Kanadában városkát vitt el egy kőlavina. Úgy is hagytak mindent.
Ha már sztorik; falun nőttünk fel (X-es szülők gyermekeként hol másutt). Mint kiderült, burok volt, mert helyben akkor még max a vándorcirkuszban láttunk cigányt. Persze nem tudtuk, h nem olyanok, mint a kunok csak színre. Beíratták a cirkuszos gyerekeket a suliba, amíg ott vannak (pár hétre terveztek). Elkezdtek eltűnni a dolgok; uzsonna, zsebpénz, környékről tyúkok, stb. Aztán indult a keménykedés (felbátorodott a bátyó az öcsikékkel), megvertek hárman egy srácot. A hiba ott volt, h nem számoltak azzal, h a falusi iskolában mindenki kb. mindenkinek szegről-végről rokona. A srácokat már aznap elkapták...és innentől kezdve minden szünetben mind a három kapott a pofájára.
2-3 nap után továbbállt a cirkusz.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
42 194
81 067
113
Sarki fény volt ma látható Ausztria felett
https://www.krone.at/3158536

Nem csak ott volt látható, hanem Magyarországon is...

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
4 522
16 422
113
Nem csak ott volt látható, hanem Magyarországon is...

Komoly! Elkaptunk egy nagyobb Flairt, és az előre jelzések szerint akár 10-ig ilyen erős napszèlben leszünk.

• Tetszik
Reactions: fip7 and fishbed

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Hát, +11km pozítív és nemtom hány km negatív szintkülönbséggel nem volt így sem rossz :)
Kb 17 kilóra jött össze a zsák 3 L vízzel
Csak nem Calviból végigtoltátok a GR20-at? :oops:
A Monte d'Oro-hoz volt szerencsém. Kis hátizsákkal Vizzavona-tól a vonattól. Nagyon király volt, de sajnos délutánra elromlott az idő, és nem mertünk teljesen a tetejére menni. Inkább visszafordultunk.
Gondolom nektek közben volt némi hegyi felszerelés is.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 561
11 321
113
Csak nem Calviból végigtoltátok a GR20-at? :oops:
A Monte d'Oro-hoz volt szerencsém. Kis hátizsákkal Vizzavona-tól a vonattól. Nagyon király volt, de sajnos délutánra elromlott az idő, és nem mertünk teljesen a tetejére menni. Inkább visszafordultunk.
Gondolom nektek közben volt némi hegyi felszerelés is.
Calenzana - Conca. Vizzavona az pont középen van, szép vízesések vannak arrafelé. Soha az életben nem találkoztam még ilyen nehezen járható tereppel.

• Tetszik
Reactions: Ocses

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Calenzana - Conca. Vizzavona az pont középen van, szép vízesések vannak arrafelé. Soha az életben nem találkoztam még ilyen nehezen járható tereppel.
Akkor az a GR20! :D
Azért írtam Calvit, mert ugye ott a Légió központja. Azt hittem onnan mentetek egyből gyalog.
@dudi ! A miheztartásképpen azt a túrát tapasztalt túrázók 15 napig nyomják. Hidd el, nem olyan szar azt 8 nap alatt végigtolni. :cool:
Kb.: 20 évvel ezelőtt sikerült eljutnom oda hátizsákos saját szervezésben, sátorozva.
Mindenkinek csak ajánlani tudom!
A kölyköknek annyit áradoztunk róla, hogy pár éven belül őket is vissza kell vinnünk oda. Úgy is mondhatnám, hogy az "anyagi kár jelentős" lesz! :rolleyes:
Mi csak koca túrázóként voltunk ott, a szokásos délelőtt 2200m, este meg pancsolás a tengerben stílusban. Ahhoz mi nem éreztük magunkat elég rátermettnek, hogy full szakaszokat nyomjunk le a GR20-ból....:oops:

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 561
11 321
113
Azért írtam Calvit, mert ugye ott a Légió központja. Azt hittem onnan mentetek egyből gyalog.
@dudi ! A miheztartásképpen azt a túrát tapasztalt túrázók 15 napig nyomják. Hidd el, nem olyan szar azt 8 nap alatt végigtolni. :cool:
Kb.: 20 évvel ezelőtt sikerült eljutnom oda hátizsákos saját szervezésben, sátorozva.
A kölyköknek annyit áradoztunk róla, hogy pár éven belül őket is vissza kell vinnünk oda. Úgy is mondhatnám, hogy az "anyagi kár jelentős" lesz! :rolleyes:
Mi csak koca túrázóként voltunk ott, a szokásos délelőtt 2200m, este meg pancsolás a tengerben stílusban. Ahhoz mi nem éreztük magunkat elég rátermettnek, hogy full szakaszokat nyomjunk le a GR20-ból....:oops:
Nem tudom mibe került 20 évvel ezelőtt, most nagyon drága.

• Szomorú
Reactions: pöcshuszár

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 420
84 317
113
...

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 490
59 931
113
Calvi, hegyek... :)
Vitorlással kötöttünk ki négyen Calviban vihar miatt. Egy plakáton láttuk, hogy aznap egy hires férfikórus tart koncertet egy kápolnában a hegyek közt. Nagy nehezen rá vettük az egyik boltost, hogy vigyen fel minket kocsival és a koncert után hozzon is el. Taxi nem találtunk, de nem emlékszem már miért. Este jön a hölgy a kikötőbe és mentünk kb 40 percet a templomhoz kacskaringós utakon. Oda érünk, nincs senki ott csak nagy sötétség. De ott is volt egy plakát a koncertről. Akkor vettük észre, hogy elnéztük a dátumot. Hivtuk a hölgyet, hogy forduljon vissza értünk.Igy jár, aki kultúrális programra vágyik,de hülye ahhoz, hogy tudja, milyen dátum van. :(

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 795
47 067
113
Nem tudom mibe került 20 évvel ezelőtt, most nagyon drága.
Akkoriban úgy megfizethető volt, ahogy mi mentünk. Hátizsák, sátor, ketten. Asszem valami 10 nap volt utazással. Budapest-Genova menetrend szerinti Volánbusszal. Onnan 6 óra komp. Bastiába. Tudom, hogy olaszból (Livorno) egyszerűbb, de az inkább az egyéni kocsis megoldás.
A helyszínen emlékszem a kaja sok volt, meg a helyi utazás. De mivel nem volt sok pénzünk, emiatt utószezonban mentünk. Persze az időjárást ez nem befolyásolta, de lényegesen olcsóbban ment így a szállás a kempingekben. De bejártuk a főbb nevezetességeket (Bastia, Calvi, Saint-Florent, Nonza, Corte, Ajaccio, Porto,) , de sajnos a déli részre nem jutott időnk (se pénzünk), mert a főszezoni szigetkerülős járatok pont az előző héten állították le. Így meg maradt a csillagtúra. Emlékszem, hogy valami döbbenetes áron tudtunk volna csak lemenni Bonifaccio-ba. Abból a lóvéból vagy 2 napig elvoltunk egy kempingben.
Az a baj, hogy levezetni elég sok Livornóig, de a a repcsi meg horror. Nem tudom, hogy mi lesz, ha tényleg felkerekedünk.