A gr20 árak most:Akkoriban úgy megfizethető volt, ahogy mi mentünk. Hátizsák, sátor, ketten. Asszem valami 10 nap volt utazással. Budapest-Genova menetrend szerinti Volánbusszal. Onnan 6 óra komp. Bastiába. Tudom, hogy olaszból (Livorno) egyszerűbb, de az inkább az egyéni kocsis megoldás.
A helyszínen emlékszem a kaja sok volt, meg a helyi utazás. De mivel nem volt sok pénzünk, emiatt utószezonban mentünk. Persze az időjárást ez nem befolyásolta, de lényegesen olcsóbban ment így a szállás a kempingekben. De bejártuk a főbb nevezetességeket (Bastia, Calvi, Saint-Florent, Nonza, Corte, Ajaccio, Porto,) , de sajnos a déli részre nem jutott időnk (se pénzünk), mert a főszezoni szigetkerülős járatok pont az előző héten állították le. Így meg maradt a csillagtúra. Emlékszem, hogy valami döbbenetes áron tudtunk volna csak lemenni Bonifaccio-ba. Abból a lóvéból vagy 2 napig elvoltunk egy kempingben.
Az a baj, hogy levezetni elég sok Livornóig, de a a repcsi meg horror. Nem tudom, hogy mi lesz, ha tényleg felkerekedünk.
30 euró ha előre felállított sátrat bérelsz éjszakára, 18 euró ha csak egy helyet bérelsz, ebbe benne van a zuhany és a wc használat, sok menedékben nincs melegvíz.
Ha nem foglalsz előre akkor asszem 30 euró mégha viszed is a sátradat.
A kaja az esténként 10-15 euró, néha csak egy tányér valamilyen tészta, azt hiszem a reggeli kb 8 euró. Van lehetőség szendvics vásárlásra nem tudom mennyibe kerül.
Nem tudom pontosan mert mi a kaját is vittük magunkkal, ezt kiegészítettem a tanyákon kapható korzikai kolbászokkal meg kecskesajttal.1 rúd kolbász 15 euró
1 dobozos kóla 4 euró
1 sör 7-10 euró
Ha valami apróságot kell venned pl ragtapaszt az 4x áron van.
Ha 16 nap alatt teljesíted mert annyi szakasz van, akkor ez már pénzbe kerül.
A komp 85 euró volt fejenként egy kabinban, asszem 50 pár euróért mehetsz kabin nélkül, a kocsi 400 euró oda vissza azthiszem .
Szóval ha mondjuk ketten mentek , kocsival a kiinduló pontig, 16 nap alatt mentek végig a gr20 en és néha letoltok néhány sört is meg vesztek ezt azt akkor hamar eljuttok 2000 euró fölé, azért hogy szétjárd a lábadat
Hozzá adhatod a felszerelés árát is mert ilyen kalandba azért be kell fektetni és kurva drága lesz.
Cserébe hatalmas élmény, csak szeretni kell ezt a fajta túrázást. Nekünk jó nagy kaland volt, mindenki megszenvedte a maga módján, 1 srácot el kellett hagynunk mert kikészült.