Akkoriban úgy megfizethető volt, ahogy mi mentünk. Hátizsák, sátor, ketten. Asszem valami 10 nap volt utazással. Budapest-Genova menetrend szerinti Volánbusszal. Onnan 6 óra komp. Bastiába. Tudom, hogy olaszból (Livorno) egyszerűbb, de az inkább az egyéni kocsis megoldás.Nem tudom mibe került 20 évvel ezelőtt, most nagyon drága.
A helyszínen emlékszem a kaja sok volt, meg a helyi utazás. De mivel nem volt sok pénzünk, emiatt utószezonban mentünk. Persze az időjárást ez nem befolyásolta, de lényegesen olcsóbban ment így a szállás a kempingekben. De bejártuk a főbb nevezetességeket (Bastia, Calvi, Saint-Florent, Nonza, Corte, Ajaccio, Porto,) , de sajnos a déli részre nem jutott időnk (se pénzünk), mert a főszezoni szigetkerülős járatok pont az előző héten állították le. Így meg maradt a csillagtúra. Emlékszem, hogy valami döbbenetes áron tudtunk volna csak lemenni Bonifaccio-ba. Abból a lóvéból vagy 2 napig elvoltunk egy kempingben.
Az a baj, hogy levezetni elég sok Livornóig, de a a repcsi meg horror. Nem tudom, hogy mi lesz, ha tényleg felkerekedünk.