1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Eurofighter Typhoon

Diskurzus a(z) '4/4+/4.5 generációs vadászbombázók' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "Spanish CLAEX (Centro Logístico de Armamento y EXperimentación), is testing the MBDA Meteor AAM in order to implement its use in short time by spanish Eurofighter Typhoons..."

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  fishbed likes this.
 2. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Még csak most tesztelik?
   
 3. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Miért, mi a Gripenre már teszteljük? :rolleyes:
  Pedig a svédeknél már rendszerben van!o_O
   
  gacsat likes this.
 4. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A Tranche 1-es gépeiket több lépcsőben korszerűsítik T2 és T3 szintre 2023-ig.
  Most jutottak el idáig.

  Nem teljesen értem a dolgot, mert az osztrák T1-es EF-ekre mintha azt mondták volna hogy nem lehet belőlük T3-at csinálni. Vagy csak túl nagy költséggel?

  "Phase 2 Enhancements (P2E) of the Spanish EUROFIGHTER will be the integration of the METEOR missile."
   
  borisz and gacsat like this.
 5. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Nem lesz T3, csak képességeiben. Mint ahogy a mi Gripenjeink sem C/D-k ténylegesen, csak azokkal megegyező képességű.
   
  Loken and gacsat like this.
 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A Kuvaiti Al-Rai újság: Sheikh Ahmed Al-Mansour miniszterelnök-helyettes és védelmi miniszter jelentést nyújtott be az Eurofighter vásárlására vonatkozó korrupcióról.

  "The communication relates to the involvement of a number of leaders in the abuses, including a former minister, current officials and retired workers from the ministry. The sources pointed out that «the most prominent of what was stated in the communication is the accusation of some officials of taking advantage of their positions without right and intentionally inflating the amounts of armament contracts to benefit from the money spent by the state in this regard, in addition to exceeding the powers entrusted to them and not obtaining the required regulatory approvals, which caused great damage with public money. ”
   
 7. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Komoly gyorsulás. Ritka levegőben, eleve valamekkora repülési sebességről így megindulni és emelkedni... nem semmi!

   
  fip7, svajcibeka, fishbed and 2 others like this.
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ööö, szerintem nem.
  Optikai csalódás áldozatai vagyunk és el is magyarázom miért.
  • Az autóhoz szokott szem azt mondja, hogy akkor látsz ilyet az autó folyamatosan gyorsul, mert magassága nem változik.
  • Ezt látod addig a videón, ameddig a gép nem emelkedik. A vízszintes gyorsulása semmi extra. Ilyet látni F-15 és F-16-tól is, ha nincs rajta sok cucc, ahogy az EF-en sincs.
  • Itt viszont távolság változása azért lesz hirtelen nagy, mert a gép repülési iránya változik meg. Sebességvektor iránya, nem a nagysága. Akkor is gyorsuló ütemben távolodik a gép, ahogy nő a bólintási szög még akkor is, ha a gép elkezd lassulni számottevően. Csak azt több száz méterről már nem érzékeli az ember. Repszimben gyönyörűen kipróbálható.
  Itt látható, hogy kb. 8-10 fokos bólintásnál megáll az F-15 de már hogyan kezd meglódulni.  Ha, a videón az EF elhúzta vagy 40 fokig vagy azon túl is. Csak mivel így vízszintes távolság csökken úgy tűnik, minta a bólintási szög is nagyobb lenne, mert fentebb emeled a fejed, de a gép bólintási szöge attól független.

  Látványosnak tényleg látványos.

  Nincs az a repülőgép, ami komolyan gyorsulna úgy, hogy sok km magasan M0,7-0,9 táján elindul felfelé ilyen bólintási szöggel. Inkább lassulnak.
   
 9. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Osztrák Eurofighter ügy: Klaudia Tanner osztrák honvédelmi miniszter csütörtökön nyilatkozatot tett az "Eurofighter ügy"-ről. Tanner szerint a Honvédelmi Minisztérium nyomása már most hatással van, mert: "Az Airbus néhány órával ezelőtt kapcsolatba lépett velünk..."

  Bécs, 2020. február 14. - A mai napon Klaudia Tanner védelmi miniszter összehívta a szakértői testületet közvetlenül az Airbus megbeszélési kérelme után. (magas rangú tisztviselők és Wolfgang Peschorn pénzügyminiszter) Annak érdekében, hogy teljes figyelmét az Eurofighter ügy megoldására fordítsa, Tanner pénteken lemondott minden találkozót, beleértve a müncheni biztonsági konferencián való részvétele. "Az Eurofighter ügy jelenleg abszolút prioritás" - mondta a védelmi miniszteri hivatal.
   
 10. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Elkezdenek gondolkodni a Kfir bérlésén, az úgy is jobb mint bármelyik 4++++ generációs vadász! :D:D:D
   
 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 12. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  A helyzet komolyságát ez is mutatja :rolleyes::
  Hozzátenném, hogy tavaly okt.-nov. magasságára belengették hogy elfogy a védelemre szánt pénz.
  Ugyebár nekünk évente 29+Mrd forintba (kicsivel több mint 86M EUR) kerül a 14db Gripen Saabnak kifizetett díja a részletekért+supportért.
   
  fip7 likes this.
 13. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A hir lenyege, hogy nem elegedettek a gep kepessegeivel es a kormanypartban most nagyon meg akarjak oldani a kerdest. Meglatjuk, mi lesz belole. (Nyilvan vegul megis csak egy Airbus upgrade sok penzert lesz a legolcsobb megoldas.)
   
 14. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Szerintem meg, a hír lényege nem ez!
  A lényege az, hogy magyar Gripen beszerzéshez (és nagyjából az összes nagyobb hadipari beszerzéshez) kapcsolódnak lobbisták, ami miatt ezek tisztasága általában előbb utóbb megkérdőjeleződhet (kormányváltás alkalmával biztosan). Az amerikai iratokból kiderültek erre utaló jelek az osztrák beszerzések kapcsán is. Most az osztrák kormány erre a vonatra akar felülni.
  És a szerintük előnytelen szerződésből kilépni. Hogy mennyire hozzáértők ülnek a posztjaikon a védelmi minisztériumban, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az EF-eket szeretnék kiváltani kiképző gépekkel.
  Ha nem elégedettek az EF képességeivel, akkor értelemszerűen majd a kiképzőgépek harcértékével azok lesznek... :rolleyes::)
  Szerintem ezzel azt erővel a semlegességükre hivatkozva szántsák be a légierőt a francba, mert csak a pénzt viszi. :hadonaszos:
   
  Loken, fip7, emel and 3 others like this.
 15. deze75

  deze75 Well-Known Member

  Őszintén kérdezem ,hogy bármelyik milliárdos katonai szerződésnél valaki elhiszi azt ,hogy nincs korrupció?......mindegy melyik nyugati,ázsia.amerika..európai országról beszélünk
   
  Loken, fip7, fishbed and 4 others like this.
 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Hogy a politikusok "furcsa emberek", azt eddig is tudtuk. Azt is, hogyan mennek a fegyverbeszerzések és milyen "motivációk" vannak a háttérben.
  Az osztrák védelmi miniszter csak jobb gépeket akar, használható levegő-föld képességgel és megfelelő üzemképességi mutatókkal. Amit még egy M346 gyakorlógép is tud. És most nagyon úgy tűnik, hogy tenni akarnak valamit, nem csak a szájkaraté megy...
   
 17. Fade

  Fade Well-Known Member

 18. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  Az osztrákoknál az évtizedes kiváló kapcsolat a SAAB-al eleve arra predesztinálta volna a döntéshozókat anno, hogy a Draken után a Gripen következzen. A Gripen legolcsóbb, legkevesebbet tudó JAS-39A és B változata arra, amire most a Eurofighter-eket használják, bőven elég lett volna.
  Az, hogy a németek egyértelműen leszoltak délre a szomszédjukhoz, hogy ti aztán kizárólag a mi levedlett gépeinkből vehettek csak, egyértelmű korrupció volt, de olyan súlyos indokolatlan károkozás is az osztrák költségvetésben, hogy ezt előbb, vagy utóbb valamelyik osztrák politikai tényező egyszer majd vizsgálni fogja.
   
  luperator, gacsat, Loken and 6 others like this.
 19. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az istennek se találtam a tornado topikot.
   
 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member

Ezen oldal megosztása