PI?
Mondjuk a HOI veszett drága.
Az alapjátékhoz képest az n+1 DLC mennyit ad hozzá a EU IV-hez?
Igazából kb. csak kipróbálnám, ami a bundleben most egy 1EUR, csak hogy az mennyire "csupasz" érzhető mondjuk a 9-13-18 eurós csomagohkoz képest.?
A hoit csak akkor javaslom, ha nagyon II Vh buzi valaki. Lehet vele jókat szórakozni. Én is hódítottam meg a világot az OMMel, meg nyertem a németekkel, de nagyon korlátozott az időszak amit lefed. Nem rossz, de kihegyezett. Am én meglepően olcsón szereztem meg egy szülinapi akcióban a paradox oldalán. Azóta "csak" a DLCket "kell" gyűjtögetnem, az meg belefér.
Az EU IV szerintem érdekesebb. Jóval több idő, jóval több lehetőség. Az alapjáték is már egészen izgalmas volt. A kiegekkel meg szerintem tényleg nagyon durva mi lett volna világokat lehet végigjátszani. Pl.: mi lett volna, ha a Spanyolok nem kell hogy az Újvilág bevételeinek nagyját arra költsék, hogy a törökkel harcolnak, mert a Magyar Királyság lefoglalja a törököket a balkánon. Vagy mi történik, ha behúzod Várnát. Ha a Britek komolyabban belefolynak a szárazföldi csatákba.
De szerintem kipróbálásra ha van 1 euros lehetőség megéri, bár én kipróbálni lehet virágboltból (ncore) próbálkoznék. Aztán ha begyerés, akkor lehet figyelni a PI storet, mert ott sokkal olcsóbban megszerezhető mint steamen. Igazából tele van olyan dolgokkal amiket minimálisan jelenítenek meg máshol. Pl.: hopp szabadságharc a már régejln meghódított területen. Persze ilyesmi van mondjuk a MOO IIben, vagy a Civben is, de ott ha már megtörted őket nem lesz. Van a Totalwarban is, de jól számolható módon.
De amúgy nehéz egy ennyire összetett játékot leírni így pár szóban, és most Stellarisozok inkább, így oda vannak friss élményeim.
Ott mondjuk vagyon a kis birodalmacskám, ami már jó sok csillagrendszert foglal magában. Jelenleg már jópár helyen kormányzók irányítanak, mert egy ekkora birodalom mikromenedzselése kvázi lehetetlen (ahogy valószínűleg a valóságban is lenne) és most ért kínos meglepetésként, hogy amíg nem figyeltem az egyik provinciám gyakorlatilag idegengyűlölő lett, úgy hogy amúgy a flottám főparancsnoka egy reptilian, és fontos pozíciókban is vannak insectec.
Na ezt nem adja vissza színte semelyik másik játék sem.