Drágább mint a CAESAR.talán mégis itt van a legjobb helye.
@PavolR
Nem tudnál utánamenni, hogy mennyi lehet vajon a EVA ára? Nekem már nagyon fúrja az oldalamat.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Drágább mint a CAESAR.talán mégis itt van a legjobb helye.
@PavolR
Nem tudnál utánamenni, hogy mennyi lehet vajon a EVA ára? Nekem már nagyon fúrja az oldalamat.
Ez még nem lenne megbocsájthatatlan. Mivel többet is nyújt védettségben, automatizálásban.Drágább mint a CAESAR.
Nincs hivatalos adat-ár az EVA-ra. A Caesar 5,5 millió Euro,Zuzana 6 millió Euro, Eva valószinü 6+Ez még nem lenne megbocsájthatatlan. Mivel többet is nyújt védettségben, automatizálásban.
Kérdés, hogy mennyivel!
Ez biztos nem így van!Nincs hivatalos adat-ár az EVA-ra. A Caesar 5,5 millió Euro,Zuzana 6 millió Euro, Eva valószinü 6+
Nem túl kedvező az értékelés a szlovák cuccról...https://www.armadninoviny.cz/slovensko-nabizi-ukrajine-samohybne-houfnice.html
Lesz az ukiknak Evajuk, Danajuk, mar csak a Zsuzsi hianyzik.
https://www.armadninoviny.cz/slovensko-nabizi-ukrajine-samohybne-houfnice.html
Lesz az ukiknak Evajuk, Danajuk, mar csak a Zsuzsi hianyzik.
Nem csoda, az után, hogy a Caesar égig volt méltatva, nem is lehet másként.Nem túl kedvező az értékelés a szlovák cuccról...
Ez a szándékos lehúzás különösen vicces azok után, hogy tulajdonképpen majdnem minden tüzérségi eszköznél kézzel kell logisztikázni a 155-ös lövedékeket.Nem csoda, az után, hogy a Caesar égig volt méltatva, nem is lehet másként.
Számomra az az igazán érdekes az egészen, hogy milyen gyorsan dobot CSG a szlovák félnek egy potenciális ukrán falatot, csak hogy ne hangoztassák tovább, hogy EVAnak hasonló az ára, mint a Caesarnak. Így elvileg mindenki nyerne.
A cseh CSG egy új fejlesztése - DITA 155 mm önjáró tarack
Ez a naptárban publikált kép ezidáig az egyetlen információ, ami van róla. Oszelegóztak egy saját NATO kaliberu Zuzana-mutációt ...Ez mit tud amit az eddigi katyvasz verziók összessége nem?
Ez a naptárban publikált kép ezidáig az egyetlen információ, ami van róla. Oszelegóztak egy saját NATO kaliberu Zuzana-mutációt ...
A cseh CSG egy új fejlesztése - DITA 155 mm önjáró tarack
Valszeg a tárazott lőszer mennyisége több mint a EVA-ban.Jokepu, mint egy gonosz gyik avagy komodo dragon - hol van ez az EVA-hoz viszonyitva parametereiben? Az EVA es akar az (valoszinuleg dragabb) Archer is eleg kis tuchtig csomagok:
Igen, ahogy a EVA és a Zuzana 2 lövege és töltési rendszere megegyezik.Valszeg a tárazott lőszer mennyisége több mint a EVA-ban.
A torony egyik felén ablakok vannak (elég bizarr) és mind ha a nyílás nyitott fedelének egy része látszódna. Persze, ez nem feltétlenul jelent valamit, hiszen az Evanak is pont azon a helyen van egy nyitott uloke arra az esetre, ha manuálisan kellene loni.Igen, ahogy a EVA és a Zuzana 2 lövege és töltési rendszere megegyezik.
Ahogy én látom, ez a Zuzana és az EVA koncepció ötvözetének tűnik.
Ha jól látom a Zuzanaval ellentétben itt a torony teljesen automata, és nincs benne személyzet. Emiatt kisebb, és könnyebb is lehet. Ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám a kép alapján, hogy a 3 fős személyzet a nagyobb kabinban ül, ahogy az EVAban, és onnan irányítják a 360 fokban forgó tornyot. A meghajtás meg a torony mögött van.
A zárt toronyban valószínűleg több lőszer is van, mint az EVAban.
Ez nekem az ember nélkül IFV hasonlatának tűnik a hagyományosabb embereshez képest.
Nyilván van plusz a koncepcióban, de nekem az EVA bolondbiztosabbnak tűnik. Nem tudom, hogy pl. egy ember nélküli zárt toronyban egy meghibásodás esetén hogyan lehet pl. tölteni.
Az EVA nyitott závárzata sokkal rugalmasabbnak tűnik.
Bár nem mutatják a képen, de az is lehet, hogy egyszerűen az EVA nyitott végű de felhízlalt tornyát kapta meg.
Én azért gondolom, hogy az nem állandó hely, mert különben értelmetlen lenne, hogy jóval nagyobb a kabin a jármű elején. Ha jól vettem ki a Zuzana 2 kabinja 1 személyes. Csak a sofőr van elöl. A tüzelést a páncélozott, hatalmas, forgó toronyból intézik.A torony egyik felén ablakok vannak (elég bizarr) és mind ha a nyílás nyitott fedelének egy része látszódna. Persze, ez nem feltétlenul jelent valamit, hiszen az Evanak is pont azon a helyen van egy nyitott uloke arra az esetre, ha manuálisan kellene loni.
Ezt én már korábban beraktam valamelyik topicba, de ha már te is, akkor légyszi foglald össze, hogy mi a tüdőről értekezik a barátunk benne ékes tót nyelven.
Ezt én már korábban beraktam valamelyik topicba, de ha már te is, akkor légyszi foglald össze, hogy mi a tüdőről értekezik a barátunk benne ékes tót nyelven.
Ne merd letagadni, hogy nem érted!
Különben elég hülyén csinálják ezt a töltést.
Ha melléállnak egy platóssal, akkor nem 2 ember kellene egy lövedékhez.