F-16 Fighting Falcon (General Dynamics/Lockheed Martin)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 166
2 907
113
Az orosz média reggel Thunderbird csapat balesetéról számolt, nem messze Légierő Akadémiától, ahol pont Obama tartózkodott.... Akkor most két balesetról van szó?

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 166
2 907
113
Cj-DcUHWYAgry7e.jpg
636004857518825715-F-16-crash.png
Cj-BeGXVEAAPgR2.jpg

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 848
2 700
113
15648107501_60db959562_b.jpg
</a><script async src="//embedr.flickr.com/assets/client-code.js" charset="utf-8"></script>
9966382945_5ff8faae90_b.jpg
</a><script async src="//embedr.flickr.com/assets/client-code.js" charset="utf-8"></script>
14259628293_c75fd1ce2a_b.jpg

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nemhiába verték vissza az iszlám államot elnézve e célkonténeres rsézt még a hülye is tudná írtani őket viszont egy szu-25 és a mi-24 nem irányított rakátninál a két szemed van és sok sikert a találathoz! Itt meg...

M

molnibalage

Guest
Te ezekből a bevillanásokból meg tudud mondani, hogy kit, mikor és hol bombáztak? Zseni vagy...

A videó dátumozása meg 2013 és biztosan régebbi felvételek vannak benne...

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
Nagyon jól tudom hogy régi felvétel és nem az iszlám állam elelni harcot mutassa .

De azért nem jobb mint egy szu-24-sel buta bombákat dobálni? vagy egy szu-25-sel?

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 030
113
Nagyon jól tudom hogy régi felvétel és nem az iszlám állam elelni harcot mutassa .

De azért nem jobb mint egy szu-24-sel buta bombákat dobálni? vagy egy szu-25-sel?

Az attól is függ, milyen célpontra dobálják a "csodafegyvereket a demokrácia terjesztői". Mostanában konkrétan egyetlen videót sem láttam, amelyiken az F-16-ok gyepálták volna a feketeingeseket (pedig a szememben erősen javukra válna!), tehát ennél még a Szu-24 és Szu-25 buta bombái is többet érnek az adott hadszíntéren. Videókészítésben meg zenei alájátszásban viszont vitathatatlanul jobbak a Jimmyk, csakhogy az IÁ elleni háború nem erről szól.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
<blockquote rel="Mackensen">Nézd emel, ez a komment lényegében uszítás kategória.
Mi van..?
</blockquote>

Emelnek ez a kommentje nem a szakmai vitáról szól, hanem burkolt uszításról.

Az attól is függ, milyen célpontra dobálják a "csodafegyvereket a demokrácia terjesztői". Mostanában konkrétan egyetlen videót sem láttam, amelyiken az F-16-ok gyepálták volna a feketeingeseket (pedig a szememben erősen javukra válna!), tehát ennél még a Szu-24 és Szu-25 buta bombái is többet érnek az adott hadszíntéren. Videókészítésben meg zenei alájátszásban viszont vitathatatlanul jobbak a Jimmyk, csakhogy az IÁ elleni háború nem erről szól.

M

molnibalage

Guest
Továbbra sem étrem, hogy ki ellen uszít a komment. Vagy a szó jelentésével nem vagy tisztában...? [fejvakarás]

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
Konkrétan erre céloztam:

Az attól is függ, milyen célpontra dobálják a "csodafegyvereket a demokrácia terjesztői". Mostanában konkrétan egyetlen videót sem láttam, amelyiken az F-16-ok gyepálták volna a feketeingeseket (pedig a szememben erősen javukra válna!)

A topik F-16-ról szól. Hogy jönnek ide a csodafegyvereket dobáló demokrácia terjesztői? Meg a feketeingesek gyepálása?
Roni feltett egy egyszerű kérdés, hogy nem e jobb egy F-16 lézervezérlésű bombákkal, mint egy buta bombákat eregető Szu-24 vagy Szu-25. Ilyesmikre semmi szükség nem volt.
Ha egy haditechnikai fórum vagyunk akkor legalább ezeken a topikokon maradjunk annak. A demokrácia terjesztői meg mehetnek a nagy sakktáblába, vagy mittomén.

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 073
15 030
113
Nézd emel, ez a komment lényegében uszítás kategória.

Oké, ezt bevállalom, uszítottam (volna) az IÁ ellen - ha számítana a szavam ebben a kérdésben. Lehet, hogy rossz helyen tettem, ezért elnézést, de a kérdésre válaszoltam. Szóval a HASZNÁLATRA vonatkozó kérdés szerintem nem tisztán technikai kérdés, így tisztán technikai választ se lehet rá adni. Vannak min pénzügyi politikai és propaganda-szempontjai is a dolognak.

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 662
3 514
113
"Továbbra sem étrem, hogy ki ellen uszít a komment. Vagy a szó jelentésével nem vagy tisztában...?"

Most komolyan nem jön össze molni?

emel: Nézzük meg felül e a legutobbi trollkdásodnak molni... Tippem szerint tuti, hát lássuk be nem nehéz véresre szivatni...

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 530
52 769
113
Arra jobb a célzókonténer + lézervezérlésű bomba, amire az a költséghatékony. Általában AK-t lóbáló könnyű fegyverzetű militáns csoportokra, öszvérekre, kecskékre, max. Toyota Pick up-ra nem éri meg szerintem sem. Akár elfogadja egy full high tech tecnokrata, akár nem, itt a költséghatékonyság szempontjából 90%+ ban a kazettás, gyújtó, és nem irányított rakéta, gépágyú kombó az ami kifizetődő. Ez van.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 238
9 601
113
Nekem inkább az a kérés, hogy miért lett odaírva, hogy légiharchoz csak AIM-9, mikor kaptak AIM-7M? (vagy van P) verziót, amely még mindig viszonylag jó BVR rakéta, minden nem aktívval felszerlet harci gép ellen?
Másik megjegyzésem, tényleg mi a fenének kell nekik több F-16-os, amikor ténylegesen inkább csatarepülőkel, meg COIN gépekkel kéne harcolni az IS ellen Irakban is. Földi csapásmérésre minek kell a Viper, mikor 4 lézerbombát el tud vinni még a gyakorló L-159-es is ész JTAC-kal pontosan lehajítják.. Helyette vennének Air Tracktor katonai változatból 50-et, még olcsóbb is lenne és megfelelő támadókapacitásból állna a légierejük. F-16-os teljesen felesleges szerintem. Én inkább amerikai lobby-tevékenységet, meg a háttérben korrupciót sejtenék, ha nem vettek volna orosz helikoptereket is.. Még az első szerződésből sincs egy századnyi gép ott..

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 530
52 769
113
Az amerikai korrupciós tevékenység(F-16), nem zárja ki az orosz korrupciós tevékenységet(Mi-28), nekem meg ez a vélememényem :p. Illetve biztosan benne van a politika is, egyikkel sem szeretnének rosszban lenni, tehát vásárolnak mindkettőtől, hogy ne legyenek terroristázva, meg proxizva, tavaszozva, hibridezve.

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
3 238
9 601
113
nem a korrupciós tevékenységre van kihegyezve a komment, hanem hogy racionális volt-e a döntés?
Maga az F-16IQ egyébként szerintem nagyobb számban a jelenlegi helyzetben és rendszerben felesleges. COIN gép, és harci helikopter kéne, amivel földbe lehet döngölni az ISIS-t, megbízható hajózó és műszaki állománnyal. Sajnos a szárazföldi haderőnem egy része intakt és megbízható Irakban a másik rész kényszerkatona. Sok az ISIS-nek egyéb vallási szélsőséges csoportoknak kémkedő az állományban. A fél ISIS Irakból szerzett amerikai technikát használt (meg amerikai gyártmányú szaúdi közreműködéssel kapott cuccokat.).

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 530
52 769
113
nem a korrupciós tevékenységre van kihegyezve a komment, hanem hogy racionális volt-e a döntés?
Maga az F-16IQ egyébként szerintem nagyobb számban a jelenlegi helyzetben és rendszerben felesleges. COIN gép, és harci helikopter kéne, amivel földbe lehet döngölni az ISIS-t, megbízható hajózó és műszaki állománnyal. Sajnos a szárazföldi haderőnem egy része intakt és megbízható Irakban a másik rész kényszerkatona. Sok az ISIS-nek egyéb vallási szélsőséges csoportoknak kémkedő az állományban. A fél ISIS Irakból szerzett amerikai technikát használt (meg amerikai gyártmányú szaúdi közreműködéssel kapott cuccokat.).
Persze, tudom hogy nem arra lett kihegyezve, de ettől én még a válaszom arra hegyeztem ki :p!

Az F-16 kevésbé kell nekik ebben egyet értünk, mint akár a Mi-28. A hagyományok miatt, a legtöbb komoly katonai múlttal rendelkező ember az bizony az ISIS oldalán harcolt/velük szimpatizál ott, mert ugye a szunniták voltak Szaddam köztársasági gárdájának meghatározó része, és úgy általában a harcosabb, jobban kiképzett katonai elit, akik kb. 30% os kisebbségként el tudták nyomni a 70%-nyi bamba/egyszerű civil siítát. Az ISIS meg ugye főleg a régi jól kiképzett szunnitákból merít Irakban.

M

molnibalage

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.