Fade:
<i>12db nem 14. 2db összetört. Ezzel pedig kb pariban van a 12 Román F-16. Ezen felül Románok rendelkeznek olyan csapatlégvédelemmel amivel számolni kell OSA+KUB.</i>
Bocs, tényleg 12 (berögzült a 14), reméljük hamarosan újra 14 lesz.
<i>Mármint dobálták a hordós bombát, ami leginkább a lakosság terrorizálására volt jó.
És elég jó plda Szíiria, mert ami megfordította a "háborút" az az Orosz légierő intenzív bombázása. hupsz.</i>
Ez nem mond ellent az én írásamnak. Ahhoz, hogy az oroszok tudjanak bombázni, az kellett előszőr, hogy legalább a reptereket megvédjék. Különben csak otthonról tudtak volna. Viszont a legtöbb ország egy háború esetén nem üzemeltetheti a gépeit egy 3-dik országban, ha elveszítette a reptereit.
Azt akartam kifejezni az egésszel, hogy ahhoz, hogy a repülőgép megfordítsák egy háború menetét, vagy sok repülőgép kell, vagy sok idő a bevetésekhez. Sok idő viszont nincs, ha gyenge a földi erő és elfoglalják a reptereket.
<i>úgy hívták II.vh. F-35ből rendszeresíteni akarnak ~3000dbot. Ha elkezdődne egy ma már nem elképzelhető de 2.vh féle 5-6 éves háború ott újból irtózatos mennyiségeket gyártanának le.</i>
Ha a repülőgépekből elkezdenének nagy mennyiségeket gyártani, a földi egységekből is még nagyobb mennyiségek állnának szolgálatba, mivel a repülőgépek brutál drágák és bonyolultak lettek.
Míg a 2. világháborúban egy első osztályú harckocsi akár 5X drágább volt, mint egy első osztályú vadászgép, ma egy potensebb vadászgép akár 10-20 potensebb harckocsi árával felér.
A kisebb országok így jóformán feleslegesen tartanak fennt drága légierőt, ugyanis nem lenne ideje kihasználni a légifölényét, mert ha az ellenfél inkább tankokra költött, akkor nagyon nagy túlereje lesz és viszi a reptereket.
Kicsit olyan lett a légierő, mint az első világháborúban a dreadnoughtok. Jóval nagyobb a presztizsük, mint a többi fegyvernemnek, így nem akarnak gépet veszíteni, ezért sokkal túlélőképesebbre csinálják, mint más eszközöket, így viszont sokkal drágább lesz, így mégkevésbbé akarnak gépet veszíteni és itt be is indult az ördögi kör, ami a csillagos egekig repítette az árukat.
<i>
Márahol, meg mi van azon a repülőn, hány sotiet repül... Mert ledob 6db fegyvert azt kipukkan 6db tank/IFV/APC... Ledob 2db CBUt és kukázza adott nem is kis területen lévő tüzérséget.
vagy meghiusítja az erőkoncentrálást.... cast ad... felderít, intelt gyüjt...</i>
Ha az ellen bevonul a városainkba, cseszhetjük a légierőt, vagy szétbombázzuk a saját városainkat?
Jól mutattak a videókon ahogy az orosz aprította az ISIS egységeit a szír sivatagban, saját városokban már más lenne a helyzet, ott nem dobálod a CBU-t.
Na ezért írtam én, hogy ok, fent kell tartani egy fejlettebb gépekből álló légierőt is (ami leszedi az ellenfél gépeit), de emellé kell még egy nagyon olcsó, jóval nagyobb számú másodvonalas gép is, ami meg aprítja a szárazföldi egységeket.