F-35 Lightning II (Lockheed Martin)

Eddig kb. ötvenszer volt elmagyarázva és az összefoglalóban is benne van....
  • Az F-15C/D Golden Eagle gépek struktruálisan is újra lettek építve. Úgy még 8 ezer óra beléjük raktható elvileg, még 30 évig repülhetnek. Pusztán akarat kérdése a dolog, hogy adnak-e rá pénz. Kb. 8-10 éve eldöntött tény, hogy az F-15 és F-22 mix alkotja a vadászerőt. Ezért fejlesztettékk i a LEGION pod-ot is az F-15-nek. IRST + data link F-22-höz.
  • Az F-15E tervezési élettartama 16 ezer óra. A fleet leader F-15E van kicsivel 12k felett. Csak ennél is zajlott az élettartam és egyéb vizsgálat a cél a 32k órára kitolás és lehetségesnek tűnik. Szóval ez sem fog eltűnni. Sokáig itt lesznek.
    http://www.combataircraft.net/2016/08/26/strike-eagle-hits-12000-flight-hours/

Adni fognak a Golden Eagelre pénzt?Mert az ok,hogy létezik,de kelleni is fog a légierőnek?

Mi az, hogy 1:1 arányban váltja az F-16-ot? Sokkal több F-35 van rendelve mint ahány F-16 ma aktív az USAF-nál.Nincs 1700 F-16 aktív szolgálatban. Ha ez az 1763 gép egyszerre lesz hadrendben az bőven fedi a mai F-15C, F-16, A-10 gépek számát.

F-15C nagyrészt már az ANG-nél van, csak a Kadena AB 2 százada és a Lakenheath AB 1 százada első vonalas egység.

Nekem furcsának tűnik azért az F-35 rendszeresítés, mert a kiképző alakulatok után párhuzamosan kezdték a típusváltást az USAF-nál és az ANG-nél. Hogy kap az vermonti vagy alabamai ANG hamarabb F-35-öt, mint mondjuk a Kunsan, Osan vagy Misawa?

Nekem furcsának tűnik azért az F-35 rendszeresítés, mert a kiképző alakulatok után párhuzamosan kezdték a típusváltást az USAF-nál és az ANG-nél. Hogy kap az vermonti vagy alabamai ANG hamarabb F-35-öt, mint mondjuk a Kunsan, Osan vagy Misawa?

Úgy,hogy természetesen az USAF-nak az első az államok és csak utána a külföldön állomásozó alakulatok.Nincs is ezzel semmi baj egyébként.

Úgy,hogy természetesen az USAF-nak az első az államok és csak utána a külföldön állomásozó alakulatok.Nincs is ezzel semmi baj egyébként.
Eddig az volt a természetes, hogy elsővonalas egységek kapják a legújabb eszközöket és az ANG a kifutó típusokat.

Nagyon régóta nem ez van. F-22-őt is 10 éve kapott kb. már ANG. A '80-as évek közepe és vége óta van az, hogy NG alakulat is kap csúcstechnikát.
Ez a Raptoros ANG dolog azért érdekesebb. Minden F-22 ANG alakulat aktív század mellett van oda is van, hogy associate. Ha a 7 aktív Raptor alakulat és az 5 ANG és AFRC alakulat is ~20 géppel rendelkezik akkor 240 Raptornak kéne lenni. És akkor még tesztelő alakulatokat nem is számoltam. Inkább valami gépmegosztással használja az ANG őket.
F-35-el más a helyzet ott nem a Hill aktív századai mellett lesz egy ANG alakulat hanem függetlenül az ország más területein.

MM7451%20-%20F-35B.jpg

MM7451 F-35B landing on Cameri AB showing Marina Militare marks

• Tetszik
Reactions: sirdavegd and endre
Első F-35A megérkezett a Japán légierő Misava bázisára

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem voltam lusta, utána kukáztam:
- 2016-os tény, F 35A 94,6 M$
- 2019-es terv, F 35A 83,4M$
Ennél meztelen gép árban lassan már egy Rafaele, vagy egy Eurofighter is drágább lesz......

Ez kinek ennyi?Mert olyan a világon nincs,hogy ugyan annyi legyen külföldre mint otthonra(ezzel egyébként nincs is semi baj).