F-35 Lightning II (Lockheed Martin)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

therob

Well-Known Member
2012. december 26.
925
256
63
itt is az koreai/japán tevekről:
https://www.defensenews.com/global/...orea-may-refit-naval-ships-for-f-35-fighters/

ezenkívül:
kiválasztották a USA légi nemzeti gárdas következő két F-35-A bázisát:
http://www.af.mil/News/Article-Disp...s-for-next-two-air-national-guard-f-35-bases/
Furcsa, hogy ennyire nyomják az ANG-nek az F-35-ösöket. Az Eglin és Luke bázisokon csak kiképző alakulatok vannak. Eddig csak Hill-re kerültek harci alakulathoz utána még Lakenheathről tudni, meg talán Eielson került szóba. Korábban arról volt szó, hogy a csendes óceáni hadszintér milyen fontos lesz és mégis az ANG-t szerelik fel előbb Misawa vagy Osan helyett?

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
Rose-Parade-flyover-2.jpg

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 845
67 316
113
Ha nagy gyújtótávolságú teleobjektívvel fotózol, akkor a síkok összehozhatók egy kompozícióba, csak kellő távolságból kell fotózni a témát. Az F-35-öst ábrázoló fotó esetében is a készítő valószínű jóval messzebb állt a többi embertől, akik viszont ugyanúgy elég messze voltak a géptől. De a fotón ők egymáshoz képest közelinek tűnnek. Az egyetlen árulkodó jel, hogy az emberek mérete "nem passzol" a gép méretéhez képest (túl nagyok), de ezt elsőre a szemlélő nem veszi észre.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 846
61 492
113
Neked is köszi:)
(Azt hallottam, hogy a nem amatör képek tùlnyomò részere esztetikai okokbòl fotoshoppal ràsegitenek. Persze ez elsösorban nökre vonatkozik. :) Nekem a gèp elejének körvonalai tüntek korrigàltnak)

M

molnibalage

Guest
(Azt hallottam, hogy a nem amatör képek tùlnyomò részere esztetikai okokbòl fotoshoppal ràsegitenek. Persze ez elsösorban nökre vonatkozik. :) Nekem a gèp elejének körvonalai tüntek korrigàltnak)
Az amatőr képek is mindig rásegítettek, hiszen a digigépnek mindig vannak bizonyos beállításai, amik korrigálnak bizonyos dolgokat. A legegyszerűbb képeket is effektelik ma az okostelók, stb.

Én csak egy mára ár legfeljebb középkat kompakttal dolgozom, több éve használom, de a képes többségét azért fényerőben és kontrasztosságan mégis korrigálom, mert úgy néznek ki igazán jól, vagy egyáltalán értékelhetően.

Ezen a képen is van biztosan utómunka és a linkelten is, de ettől maga a BEÁLLÍTÁS az nem Photshop. Hatalmas mázli és felkészülés is egyszerre.
https://forum.htka.hu/threads/lockheed-martin-f-35-lightning-ii.119/page-162#post-404233

T

torsen

Guest
Az amatőr képek is mindig rásegítettek, hiszen a digigépnek mindig vannak bizonyos beállításai, amik korrigálnak bizonyos dolgokat. A legegyszerűbb képeket is effektelik ma az okostelók, stb.

Én csak egy mára ár legfeljebb középkat kompakttal dolgozom, több éve használom, de a képes többségét azért fényerőben és kontrasztosságan mégis korrigálom, mert úgy néznek ki igazán jól, vagy egyáltalán értékelhetően.

Ezen a képen is van biztosan utómunka és a linkelten is, de ettől maga a BEÁLLÍTÁS az nem Photshop. Hatalmas mázli és felkészülés is egyszerre.
https://forum.htka.hu/threads/lockheed-martin-f-35-lightning-ii.119/page-162#post-404233

Ha már ez a kép újra feljött...a gép orra alatt az az "üvegkalitka" a Luneberg-lencse?

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
807
2 053
93

OFF

Raw fotókhoz pl. mindenképp kell utómunka, az még csak a negatív. A szerkesztés nem egyenlő a manipulálással.
Nincs olyan digit gép ami azt adja amit lát az ember, a spotterek többsége próbálja a valósághoz közeli állapotot visszaadni utómunkával. Persze elég ritka a normális fotó ami nincs félreszerkesztve.
Én is a real képekre törekszem, pl 1-2% színeltérés is zavar :) (Military galériám) ON

• Tetszik
Reactions: Pocok75 and fishbed

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 846
61 492
113
Kösz mindenkinek.
Photoshop alatt nem az utòmunkàt értettem, hanem hogy " pl.az amugy is karcsù nöt a katalogusban mégjobban megkarcsusitsàk..."
De ez off :)

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 845
67 316
113
M

molnibalage

Guest
Ha már offolunk, az F-35-nek kéne a karcsúsítás, de olyanok fotózzák olyanoknak, akiknél nagyobb szentségtörésnek számít a torzítás, mint a rossz színek vagy árnyalatok :)
Én amúgy mindig korrigálom a képeim, de csak a hangulat és a kiemelés miatt művészkedem.

https://www.flickr.com/photos/153174427@N08/

https://www.flickr.com/photos/153174427@N08/page5
Egyre erősebb az érzés bennem, hogy egyszer veszek egy normális tükörrefis gépet...
Mintha pár képed bekerült volna az AS-be sőt, emlékeztet címlapra is.

M

molnibalage

Guest
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: fishbed