N+1-szer el lett magyarázva, hogy miért tabu az F-22 repteljesítményének exportálása...
Tudom hogy miért nem adták el, és hidd el nem kellett hogy TE magyarázd ezt el nekem. Én annyit állítok, hogy JELEN helyzetben már nem tartom lehetetlennek HA a japók fizetik, és nyilván nagyon combos lesz a számla, hogy kapjanak valami hasonlót/pont ezt úgy, hogy azzal még az USA is jól járhat nem csak anyagilag, de egy új ADF beszerzéssel.
Az F-35 is high tech a maga kategóriájában, és már azt is megkapja lassan boldog boldogtalan. Eljátszhatja az USA hogy nem ad el senkinek semmit ami prémium kategóriás ADF repteljesítmény, csak ezt már 25-30 év távlatából egyre nagyobb az esély ha még tartogatni akarja magának, hogy beszerzik máshonnan/csinálnak maguknak a nagyok helyettesítő megoldást. Ez nekik nem érdekük. Nekik igazából az kéne pont mint púp a hátukra, hogy a japánok megrázzák magukat, és addig tolják bele a zsetont ebbe a vonalba, amíg a végén még összejön nekik valami.
Nekem kétségem sincs a felől, ha japán akar, bármit tud, még mindig. Nyilván nagyon drágán, és nem feltétlen gyorsan, de megcsinálnak bármit, ha nem az USA-val, akkor a britekkel, franciákkal, németekkel.
Szerintem az US-nek nem lépni kell előbb utóbb valamit, ha NEM F-35 öt, hanem prém. ADF -et akar Japán, akkor így vagy úgy, de meg fogja szerezni.