De azért azt elvárod, hogy random Joe ide jöjjön elvérezni, ha lerohanják az országod, használnád az ő adójukból felépített műholdas hálózatot, Link16-ot, teherszállító flottát, AWACS és tankerflottát, mert az alapjog, nem?
Van bizonyítva a "távirányítás"? Nincs. És minden alkalmazó tökhülye, mert mikor átadják a gép doksijait, ezt nem veszik észre mondjuk a kisuggárzott sávszélességet elemezve (így esett ki a többletinfó küldés amúgy). És persze a saját EW/IT csoport nem szaglássza a legélvezetesebben a gép kommunikációját (az megvan ugye, hogy az USA ellen részben a legkeményebb kémkedést a szövetségeseik végzik)? Mindenki hülye, sok százezer szakértó nem szúrta ki ennek a lehetőségét! Ennyi pancsert
Szerinted a stealthot kivéve minden reprodukálható - az tök jó, akkor a "távkapcsoló" is, mert az tisztás software alapú dolog. Grat, akkor beteheted egy F-16ba is meg egy tankba is, meg az okos WCbe is (ja és minden ország minden termékébe megteheti, akinek kering fenn műholdja? Hányan is vannak ezek?...).
Én nem mondom ezt kell venni - a haderő majd eldönti. De ha mégis új gépet akarnak benn (ami szerintem sokadrangú, kb. mindenhvá máshová kéne az a pénz, főleg a szárazföldiekre), ez lenne a leglogikusabb mindent összevetve (-hoax).
De ha ekkora aggájaid vannak, fogalmazz meg egy levelet a HM felé, hogy eszükbe se jusson ezt venni, mert... lásd fentebb.
Félelmetes, hová butult a közszínvonal. Nagykanállal zabálják a népek az aktuális ruszki propagadnát – ahogy besznyelték a rombolót bénító csodazavarót mega többi ökörséget.
-eleinte ment a drága/használhatatlan/nincs manőverezőképesség baromságok propagálása – csak itt molni többszáz kommentben cáfolta ezeket. Ez ment vagy 10 évig, cél volt a gép lejáratása egyrészt a nép, közvetve pedig a törvényhozás előtt, hogy ne legyen pénz rá;
-aztán ahogy a gép elkezdett szolgálatba állni és hadgyakorlatokon bizonyítnai, és persze beesett 80 millára az ára, a ruszki propagadnagépezet taktikát váltott – ennek egyik része ez a távirányítás hoax propagálása. Nyers baromság, akinek két deka agya van átlátja;
Szóval akkor foglaljuk össze: e gépet tizenakárhány ország rendszeresíti, vagyis részt vesz benne több százezer(!!) katona, mérnök, stb. Na persze egyik sem szereti a hazáját és Snowden módjára egyik sem áll ki a nyilvánopsság elé, hogy a hazája milyen biztonsági kockázatba fektet sokmilliárd dollárt. Persze.
Ja, és az arabok is olyan hülyék, hogy nem kérik el a teljes doksit és a titkosszolijuk nem csekkolja, mi megy ki és be az adathálózaton (azok a hülyék, akik az RQ-170-est lecsalogatták 10 éve...). Persze, kiadnak milliárd dollárokat valamire, ami nem is működik, mi? Az arabok amúgy baromira megnézik mit vesznek (F-15SE is egy hulladékvas, ugye...), de majd vesznek egy Izrael által szabadon kezelhető vasat.
Erről mindig az jut eszemben, hogy mindenki hülye, csak én vagyok helikopter....