Értem a dolog működését, de nagy terhelésű fordulónál felhajtóerő híján például lehet rakéta rásegítést alkalmazni, vagy mint néhány ABM kill vehicle diszkrét impulzus hajtóműve, van pár tucat töltet a gépben különböző pozícióban, amit az AI kritikus helyzetben elsüt. Igen, scifi, de az egész beszélgetés a jövő lehetőségeiről szól, nem arról, hogy a mai, meglevő, teljesen más feladatra tervezett rendszerekből mit lehet kihozni. Egyébként nem kell pont 20 G-ig elmenni, én is csak lehetőségként írtam az emberes 7-9 G-vel szemben, elég ha csak annyival nagyobb, amit az ember már biztos nem bír ki eszméletvesztés nélkül, amit a mai gépek is simán hoznak.Ne haragudj, de ez tömény marhaság.
N+1-szer megmutattam, hogy ASF konfigban nem tudnak a vadászok 5G-nél többet 15-20 ezer láb magasságban kitartottan és még átmenetileg se nagyon képesek 8G-nél többre.Ez tized másodperceket sem jelent. Hányszor kell még? Bakker a HTÖ-ben ott van konkrét példa is.
Ha te a 13 tonnás F-15-nél, amiben van vagy alsó hangon 4-5 tonna keró légi harcban és a függesztők és fegyverek is még 2 tonna, akkor szerint a kb. 18-19 tonnás gépnél, ha elveszed a pilóta és létfenntartó rendszer + katapultülés max. 400-500 kg-ját, akkor hol lesz az 20G...? A gép nem képes ennyi felhajtóerőt termelni. Az, amit bakker arra hegyeztek ki, hogy erre legyen képes.
Komolyan mondom, hogy a falnak megyek attól, ami évek óta le van írva, le van vezetve és huszadjára cáfolom meg.
Ramjet, scramjet, rakéta-hajtómű.Ja, szerinted van olyan hajtómű, ami kibír 20G-t?
De, azok, és a 18 az már majdnem 20.Nem, nem azok. És a HTÖ-ben láthatod, hogy az 5V55R rakéta csúcsértéke 18G.

https://en.wikipedia.org/wiki/S-400_missile_system - "Load factor of more than 20 g"
https://en.wikipedia.org/wiki/Tor_missile_system - "the missiles can maneuver at up to 30 g and engage targets flying at up to Mach 2"
Nem tudnak, a kép közvetlenül ez a sor után állt, ezt illusztrálta: "A jövő drónjainak hasonlítania sem kell a mai emberes vadászgépekre."Ha ezek a gépek szerinted tudnak 20G-t, akkor szerintem kezdd újra a fizika tanulást. Sosem késő.
Azonkívül gondoltam feltűnik a kettős rakétahajtómű a drónon, megerősítve az előzőleg említett rakéta-drón közös koncepciót.
Igen, de azért ne mondd, hogy az nem faktor, hogy a számítógép gyakorlatilag teljesen érzéketlen egy olyan környezetben, ahol az emberek G-ruhát viselnek, hogy pár kulcsfontosságú pillanattal tovább bírják mint az ellenfél terhelés alatt. De mondom, "A számos tényező közül azért írtam azt, mert az egy kemény fizikai korlát, amit emberes repüléssel sehogy nem tudsz átlépni, míg a többi elvileg megfelelő döntéstámogató rendszerekkel pilótával is megközelíthető."Pontosan azért győz, amiért sakkban is lenyomta. Mert olyan adatbázis és realtime elemzés van mögötte. Erős a gyanúm, hogy egy MI gyengébb géppel is győzne IZOLÁLT környezetben.
Ezen már rég túl vagyunk, még a civil szférában is.Ameddig egy kerékpáros és papírzacskó közötti eltérést nem sikerült autó sebességnél megoldni addig mondjuk úgy, hogy mosolygok.